eieren?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door stef82, 5 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. stef82

    stef82 Actief lid

    6 nov 2006
    298
    0
    0
    hoe zit het met gekookte eieren?
    ik dacht dat dat gewoon mocht zachte eitjes totdat een vriendin zei dat het niet goed was voor de baby?
    weten jullie hier iets van?

    x
     
  2. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    30 jun 2007
    2.199
    0
    0
    Antwerpen
    Eet jij maar lekker een ei! nog nooit gehoord dat je nu ineens geen eieren mag eten.
    Het enigste wat niet zo mogen is proeven van beslag waar rauwe eieren in zitten.
     
  3. Niet meer actief

    volgens mij gaat het alleen om rauwe eieren! (maar die eet je toch niet) of producten waar rauwe eieren in verwerkt zijn.
     
  4. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    Je mag gewoon eieren hoor. Maar geen zachte. Je moet je eitjes goed doorbakken of hard koken. Want in n ei kan salmonella zitten (dat was hem toch heh?) die kunnen dodelijk zijn voor kleine en ongeboren kindjes en oude ren. Zelfde geld voor vlees trouwens...en vis.
     
  5. stef82

    stef82 Actief lid

    6 nov 2006
    298
    0
    0
    balen vind namelijk de zachtgekookte zo heerlijk!

    hahah

    groetjes
     
  6. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Wij hebben zelf kipjes en als die 's ochtends een lekker eitje gelegd hebben kook ik ze ook niet helemaal keihard... (die eitjes) Zit echt geen salmonella in... Maar die van de supermarkt, daarmee neem ik ook het risico niet...
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.173
    35.837
    113
    Je kunt idd het beste alleen hard gekookte of gebakken eitjes eten want anders kun je salmonella krijgen, maar volgens mij is dat alleen gevaarlijk voor jezelf en niet voor de baby.
     
  8. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Je kindje gaat van salmonella echt niet dood hoor, het is meer gevaarlijk voor jezelf.(in die zin dat je er enkele dagen goed ziek van kunt zijn)
     
  9. joma

    joma VIP lid

    24 jan 2007
    28.689
    0
    0
    Veldhausen-Germany
    nou ja een zacht gekookt eitje kan geen kwaad! maar je hebt verschil tussen zacht en rauw dus laat hem gewoon goed 4 min koken en hij is ook nog beetje zacht en lekker :p
     
  10. Joy72

    Joy72 Fanatiek lid

    29 nov 2007
    1.045
    0
    0
    IK had met de kerst een toetje nu bleek toen ik het bijna op had dat er rauw ei in zat :( maar ben er niet ziek van geweest .
    Denk dat we allemaal wel iets een keer verkeerd eten
     
  11. Minke24

    Minke24 Fanatiek lid

    18 aug 2007
    1.383
    24
    38
    Hoe weet je dat er geen salmonella in de eieren van jouw kippen zit? Salmonella is volgens mij een bacterie die heel veel voorkomt in de darmen van dieren, dus dat kan ook bij jouw kippen zijn. Wist 't niet helemaal zeker, maar heb even op internet gekeken en volgens mij klopt 't aardig. Dus misschien toch voorzichtig mee zijn...
     
  12. hallo,
    ik ben donderdag bij de ha geweest en die heeft me zelfs verboden een ei vast te pakken. Op de schil zitten schijnbaar allemaal bacterien. Wel mocht ik een hard of een gebakken ei eten maar geen zachtgekookt ei.
    Nu lees ik hier dat het geen kwaad kan?
     
  13. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    Jeetje, als je zelfs al geen ei meer vast mag houden!
    Ik eet inderdaad geen eieren met zacht eigeel meer (jammer, want da's toch het lekkerste!). Maar ik weet dus ook nog steeds niet of producten waarin eigeel is verwerkt gevaarlijk kunnen zijn (mayonaise, kipkerriesalade, etc). Omdat ik op de site van het voedingscentrum eieren / salmonella ook niet in het rijtje van voedingsmiddelen zag staan waar je voor op moet passen, ga ik er maar van uit dat het geen verhoogd risico met zich mee brengt. Anders had het daar vast wel gestaan.
     
  14. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Omdat salmonella zich over het algemeen lekkerder voelt in gebieden met heel veel kippen, dus de intensieve houderij
    Omdat als je een vers (echt vers dus) ei eet, de bacterie zich niet of nauwelijks heeft kunnen verspreiden
    Omdat mijn kippen kerngezond zijn en ik dat zelf kan zien. Wat uit de supermarkt komt, daar moet je maar naar raden. De eieren daar liggen ook al dagen / weken ongekoeld
     
  15. Minke24

    Minke24 Fanatiek lid

    18 aug 2007
    1.383
    24
    38
    Ik ben er toch voorzichtig mee. M'n schoonmoeder is een keer flink ziek geweest door de eieren van d'r eigen kippen (3 stuks). Leken ook kerngezond. Wij eten ook altijd de eieren van deze kippen, vandaar dat ik ze goed doorbak (hou toch al niet van slijmeieren, dat scheelt).

    Overigens maakt 't niet uit dat de eieren in de supermarkt ongekoeld liggen. Dat is ook de bedoeling. Eieren in de koelkast bewaren gaat ten koste van de kwaliteit. Ze moeten wel koel bewaard worden (in een supermarkt is 't toch nooit bloedheet), maar niet in de koelkast.
     
  16. Boney

    Boney VIP lid

    23 dec 2006
    16.784
    0
    36
    Ik eet heel m'n zwangerschap (daarvoor ook wel maar nu meer) al bijna elke dag een gekookt eitje met nog zacht eigeel....
    Nooit gehoord dat dat niet zou mogen...
     
  17. Boney

    Boney VIP lid

    23 dec 2006
    16.784
    0
    36
    In mayonaise zitten toch ook rauwe eieren?
     
  18. Chantal1977

    27 jan 2008
    28
    0
    0
    geen
    Berkel en Rodenrijs
    Boney,

    alleen als je de mayonaise zelf maakt is hij gemaak van rauwe eieren. De mayonaise die je in de supermarkt koopt kun je dus gewoon eten! En ook die in de patatwinkel!
     
  19. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    ik heb sinds ik zwnager ben ook bijna elke dag zin in een zachtgekookt eitje of in een spiegeleitje.
    je moet opletten omdat de kans op samonelle groter is bij rauwe eitjes maar ik eet het gewoon 1 eitje per week.
    bij elk soort eten is er een kans op voedselvergiftiging dus ja .... mogen echt niks meer.
     
  20. Niet meer actief

    Ik denk dat je het gewoon even moet afwegen... De kans dat je in NL een salmonella of listeria infectie oploopt is heel klein.. Zolang je dus alles wat 'verboden' is (en dus ook rauwe of bijna rauwe eieren) maar met mate eet... is je kans dus miniem!
    Zwanger zijn moet toch ook leuk zijn? Straks mag je helemaal niets meer eten zeg!

    Trouwens... de kans dat er iets mis gaat met je kindje is door andere oorzaken veel groter en zelfs die kans is HEEL klein!
     

Deel Deze Pagina