verjaardagseten

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 10 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Oke, heb nu al een half uur de zoekfunctie geprobeerd, maar ik kan het niet vinden, misschien de verkeerde term.

    Wat zijn lekkere en makkelijke ideeen om als avondeten op een verjaardag te doen??? Het gaat om 16-18 mensen ongeveer. Het is eind oktober, dus barbeque gaat het helaas niet worden.
     
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    verschillende soorten koude pasta salades, Italiaanse tapas, ciabatta, sausjes
    lekker wijntje erbij
     
  3. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.251
    306
    83
    soep, macaroni, patat?
     
  4. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Chili con carne met tortilla chips en verschillende Dip sausjes?
     
  5. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Flinke pan soep, stokbrood en saté.
     
  6. Tese

    Tese Niet meer actief

    Salades met stokbrood, gevulde eieren, soep en dat allemaal op een tafel zetten als een soort buffetje
     
  7. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Ik doe altijd bolletjes met frikandellen, kroketten en hamburgers. Rauwe ui en gebakken uitjes erbij, plakkies kaas en saus en eten maar :D
     
  8. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    rijsttafel :) klinkt lastig, is het niet: men koopt boemboes (kant en klare kruidenmixen) voor ongeveer 5 vlees en 3 groente gerechten, maakt deze 1 a 2 dagen van tevoren klaar, je warmt de hele ende op in de magnetron/oven, zet het op warmhoudplaatjes en voila een super de luxe 3 sterren buffet wat echt amper moeite kost om in elkaar te draaien. Alle restjes bij elkaar gooien, rest gekookte rijst of mie erbij en in porties in de diepvries en je hebt originele nasi en bami (nasi en bami zijn serieus van origine de resten van de rijsttafel de avond ervoor)

    Echt, je staat er versteld van hoe lekker en hoe makkelijk dit klaar te maken is, je hoeft er enkel rijst of mie en wat kroepoek en sambal bij te serveren. Blijf wel ver uit de buurt van de conimex troep, neem gewoon kokkie djawa of koningsvogel (of ziets) merk. Ow en echt geen lassi rijst, goedkope troep.

    Succes!
     
  9. miffy

    miffy VIP lid

    15 jun 2011
    7.746
    418
    83
    Gastouder en Verzorgende IG
    friesland
    we eten soep als voorgerecht voor mensen die dat luk en verder maken wij een soort buffet met:
    pastasalade's (2soorten)
    stokbrood
    eiersalade, rundvleessalade, huzarensalade,
    satestokjes,
    gehaktballetjes (vaak in saus)
    soms nog iets van beenham of rolade
     
  10. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Zie een hoop lekkere dingen voorbij komen.Hier is het gewoon tomatensoep en een broodje kaas.
     
  11. Adventure

    Adventure Actief lid

    21 apr 2011
    256
    0
    0
    NULL
    NULL
    Soep met worstenbrood, lekker makkelijk en echt brabants toch!
     
  12. Adventure

    Adventure Actief lid

    21 apr 2011
    256
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dit klinkt trouwens ook wel ontzettend lekker!
     
  13. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    lekkere pan macaronie. met twee verschillende soorten saus bv. deze kun je van te voren al maken. hoef je alleen de pasta nog te koken.

    grote pan shoarma en pan gemarineerde kipblokjes. pitabroodjes en sla en saus erbij

    lekkere pan soep met broodjes

    broodjes hamburger

    sate met brood
     
  14. Laetitia

    Laetitia Niet meer actief

    Bij ons is het iedere keer verschillend...
    Was bij ons al eens de revue heeft gepasseerd:
    - Frieten met snacks
    - kippenzooi (recept van mijn moeder... een kipkerrie gerecht) met rijst
    - ragout met rijst of stokbrood (zelf gemaakt)
    - nasi met satéh
    - goulash, chilli, ed maakt mijn moeder wel eens voor feestjes (maar dan maakt ze voor mij wat anders want ik mag geen paprika)
    - ook hebben wel al eens rijsttafel gemaakt, maar dat was toen mijn oma nog leefde... toen gingen we echt met 4 man een week koken (mijn grootouders kwamen uit Indonesië) want dat moest allemaal heel traditioneel gemaakt worden anders was het niet lekker.. ;)
     
  15. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    broodjes beenham
    groente/tomaten soep met sokbrood
    sate stokjes met stokbrood en salade
     
  16. tulip

    tulip Niet meer actief

    wat een reacties al!! bedankt dames. Zo'n soort buffetje doe ik idd wel vaker, maar misschien een beetje varieeren. Of gewoon idd broodjes met snacks een keer.

    Ik sta open voor nog meer ideeen hoor.
     
  17. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    groente taart
    indische rijsten tafel hi hi
    poeh is best moeilijk hi hi
     
  18. Coco

    Coco VIP lid

    31 aug 2007
    6.135
    0
    0
    omg. Rotterdam
    Wat hier in de familie-/vriendenkring gebruikelijk is:

    chinees bellen
    soep met stokbrood
    broodjes met salade
    patatjes halen
     
  19. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik zou gaan voor een grote pan met soep, stokbroodjes met kruidenboter en misschien nog lekker wat salade en gehaktballetjes of iets dergelijks.

    Pffff krijg gelijk weer honger van dit topic. :) Heb nog niet gegeten.
     
  20. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    conimex troep hahaha ik vind het juist lekker.
    die merken die jij zegt ken ik niet...koop je die bij een toko?

     

Deel Deze Pagina