Mijn oma heeft ook geen verzekering omdat het toen niet meer kon. en die spaart het nu ieder maand. maar die regeled het wel.
In eerdere posts werd gesproken over betalen tot je 80e. Ik ben zelf verzekerd bij een Uitvaartvereniging en kan kiezen uit: "betalen tot je 65e" of "levenslang" betalen. Bij de laatste keuze is de maand premie dus ook wat lager. Mja.... ik kom uit een familie waar de meeste mensen ver voorbij hun 65e blijven leven, dus heb gekozen voor betalen tot 65. IN de hoop dat ik er daarna nog lang van mag genieten. Bij deze vereniging geldt ook nog een winstdeling. Je bent in principe lid van een organisatie die geen winstoogmerk heeft en daarbij worden dus vaak de winsten weer verdeeld onder de leden. In de (bijna) twintig jaar dat ik nu bij hen verzekerd ben, is er dus een extra bedrag van dik 500 euro bijgekomen. Nu ben ik aan het bekijken om de verzekering te verhogen, ben eigenlijk onderverzekerd. Mijn vriend is nog nooit verzekerd geweest, maar daar ben ik nu mee bezig om hem ook zover te krijgen dat hij ook een verzekering afsluit. Voor ons meisje geldt bij deze verzekering dat zij tot haar 18e gratis is meeverzekerd, tot maximaal mijn verzekerde bedrag. Ik ben bij deze vereniging "gekomen" omdat mijn ouders er ook al jaren zijn verzekerd. En ik kon dus in feite de polis laten doorlopen.
Denk dat hij zich alleen nog tegen een koopsom kan verzekeren. En dan betaal je bijna evenveel als het verzekerd bedrag dat uitgekeerd wordt bij overlijden. Hij kan het beste heel hard gaan sparen!
Dan denk ik dat je een openstaande rekening hebt. Zal dan uiteindelijk via incassobureau/deurwaarder opgeeist worden verwacht ik. Gelukkig zijn die uitvaartbureau's niet bij het BKR aangesloten. Stel je voor, vergeten je familieleden om een fatsoenlijke verzekering te regelen, krijg je die ellende ook nog erbij. Overigens denk ik trouwens dat indien dit soort kosten wel vanuit een erfenis betaald worden, de uitvaartmaatschappij wel begrijpt dat de afhandeling/betaling wat langer kan duren en dat je dan pas hoeft te betalen wanneer de erfenis op je rekening staat. Het zou ook best kunnen dat de notaris dit allemaal in 1 keer afhandelt.
Waarom is het eigenlijk zo duur? En is een crematie goedkoper? Mijn man komt uit het buitenland en snapt niet waarom het zoveel moet kosten. En ik kan hem dat ook niet goed uitleggen want ik weet het ook niet Wie kan me wat meer vertellen?
Ik heb een andere verzekering genomen. Lijkt erop dat ik bedonderd ben door mijn uitvaartverzekering dus nu naar een andere maatschappij gegaan. Dochter en ik zijn voor 10000 verzekerd. Mijn man's verzekering wordt nog steeds door zijn ouders betaald dus weet niet hoe het zit. Mijn beide ouders zijn denk ik niet eens verzekerd, maar echt niet dat ik dat ga betalen. Zal ook geen erfenis zijn, alleen maar schulden. Ze krijgen heus wel een plekje. Let wel op: zodra jij het huis van een overledene betreedt, en ze komen erachter, dan betekent dat automatisch dat je de erfenis aanneemt, ook al zou je dat niet willen.
Mijn vriend werdt ook een beetje bedonderd door zijn verzekering. Hij is jaren dubbel verzekerd geweest bij de DELA. Zijn moeder betaalde voor hem terwijl ik dat ook deed. Wij wisten dit niet van elkaar. Vind dat ze dat wel even hadden mogen melden. Bedenk me nu pas dat ik dat geld misschien wel terug kan vragen.
Mijn vraag is mijn schoonouders hebben zich ook niet laten verzekeren. Ja via de locale uitvaartverzekering waar je een keer 2500 euro krijgt. Ze vinden het ook niet nodig om het te gaan regelen want zeggen ze ze hebben voldoende vermogen. Maar zal je het dan niet binnen zon periode betaald moeten hebben? Wij kunnen het niet ophoesten vraag me wel af dan hoe het werkt en hoe lang ze geduld hebben. Mijn ouders zijn wel verzekerd en hebben schulden maar mag ik dan niks uit hun huis hebben als ze overlijden? Want als ik de erfenis accepteer accepteer ik natuurlijk de schulden ook. Of zou je dan wel in het huis kunnen zonder dat ze er achter komen?
Waar heb je dit vandaan? Het lijkt me zo onlogisch... Dan zou ik dus niet eens in mijn moeders huis kunnen als ze overleden is omdat ik dan haar schulden zou accepteren? Ik heb dit echt nog nooit gehoord... Volgens mij teken je bij een notaris voor het al dan niet aanvaarden van de erfenis. Heeft iemand schulden, dan aanvaard je de erfenis gewoon niet. Nadeel is dat je dan dus helemaal niks krijgt, ook niet de dingen waar je waarde aan hecht. (dat laatste weet ik trouwens niet zeker.) Hier een linkje met wat dingen over wel of niet aanvaarden: Wat te doen met een erfenis? Aanvaarden? Weigeren Zo streng als jij het zegt, is het dus gelukkig niet.
Dat klopt dus echt niet, zodra je een huis binnentreedt dat je de erfenis accepteert. Daar is echt geen jurdische grondslag voor laat staan jurisprudentie.
Dit is net zoiets als mijn overgrootoma, gewoon achterlijk.. Ze is 100 geworden maar heeft met 93 jaar (en niet helemaal meer bij de tijd) naar haar overlijdensverzekering gebeld dat ze haar verzekering wilde stopzetten omdat ze vond dat ze al genoeg betaald had. En die achterlijke lui zetten het nog stop ook! Kun je toch een beetje bedenken dat een vrouwtje van 93 met zo'n vraag niet helemaal helder meer is. Toen ze dus overleed kwam de famlie er dus pas achter dat mijn overgrootoma helemaal niet meer verzekerd was.