Schuldregeling stadsbank en zorgverzekering.

Discussie in 'De lounge' gestart door Vica86, 21 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    dan zou je toch als eerste je schuld bij de verzekering moeten aflossen....
     
  2. MamadeBij

    MamadeBij Actief lid

    20 mei 2010
    349
    0
    0
    Koningin
    In een bloem
    Je hebt 2 maanden niet betaald voor je premie maar vergeet niet dat je daar wel aanmaningen over hebt gehad en ook een brief dat ze je uit de AV zouden zetten als je niet op tijd zou betalen. Je wist dat dit zou gaan gebeuren en je had dus eerder actie moeten ondernemen. Bij VGZ willen ze je altijd een betalingsregeling geven als je verder normaal op tijd betaald dus je had je achterstand ook in termijnen kunnen betalen.

    Dat je geen AV meer af mag sluiten klopt, dat mag pas als je volledige schuld is betaald. Je mag ook niet overstappen als je nog schuld hebt, ze laten je niet gaan nu. Dus er zit niks anders op dan eerst je schulden betalen, dan een nieuwe AV afsluiten of overstappen.

    Overigens zijn er een heleboel regels voor zorgverzekeraars die overal hetzelfde zijn en mede omdat een hoop dingen door de overheid worden bepaald (eigen risico, CVZ).
     
  3. Rodayna

    Rodayna Niet meer actief

    Er zijn zorgverzekeraars die akkoord gaan met een aanvullende verzekering nadat een schuldregelingstraject gestart is. Dit geldt ook voor de mensen die toegelaten tot een Wettelijk schuldenregelingstraject, het bekende WSNP.

    Het hoeft dus niet zo te zijn dat de schuld al volledig betaald is zoals hier meerdere boven mij hebben aangegeven. Bij het aangaan van een betalingsregeling middels een schuldregelingstraject zijn er zorgverzekeraars die dit voldoende achten om je een AV te verstrekken.

    Ze zijn het niet verplicht om je terug te nemen in een aanvullend pakket, zolang er een openstaande schuld is!
     
  4. Rodayna

    Rodayna Niet meer actief

    Het is niet helemaal waar dat een Sanering er compleet buiten staat. Er zijn Zorgverzekeraars die door een sanering wel overgaan tot het verstrekken van een AV pakket. Een bewindvoerder kan hier zelfs persoonlijk voor zorgen.
    Om de simpele reden dat zij MOETEN meewerken aan een WSNP en openstaande vorderingen niet meer mogen incasseren of de client afrekenen op een openstaand bedrag!
     

Deel Deze Pagina