Ik ben a.s. zondag jarig en de visite komt al vanaf begin van de middag. En ik zou graag een hapjesschaal willen maken maar heb geen flauw idee met wat. (niet al te moeilijk ) 's Avonds maken we soep, lamsvlees, kip, patatjes, rijst, groente en salades. Iemand nog ideeën?
Boerenomelet bakken, roomkaas erop smeren en dan oprollen. In plakjes snijden met een prikkertje erin, mjam! Gewoon blokjes kaas. Plakjes (kip)grilworst. Ham met monchou erin (evt met gesnippert uitje). Plakjes leverworst. Augurken met ham erom. Nog gemakkelijker: van die kipfingers, koop je gewoon kant en klaar. Borrelballen zijn ook erg lekker (ook koud)
Gevulde eieren, super traditioneel maar volgens mij nog altijd geliefd. Koude kipblokjes met ananas Wraps met roomkaas, bieslook en komkommer en die dan in kleine stukjes snijden (eventueel kun je er ook zalm ofzo in doen)
Zoiets misschien, is eigenlijk heel simpel met kaas en worst, maar net wat leuker 'opgemaakt' En dan combineren met gevulde eieren en wraps.
Ik heb altijd een mooie schaal van Wedgwood met van die vakjes. Ooit gekregen voor ons trouwen. Doe altijd een selectie van: Gevulde eieren. Hoeft niet moeilijk gewoon dooiers prakken met een vork, naar smaak curry, mayonaise, aromat en een klein beetje kerrie en peterselie. Iedereen smult ervan en wil het recept weten Grilworst Kookworst Leverworst Kipfiletplakjes met ananas Fijne snijworst vanaf het midden een sneetje erin en dan oprollen dat je een hoedje krijgt. Deze vullen met huzarensalade, rundvleessalde en voor de frisse smaak sellerysalade. Boterhamworst met augurk. Lunchworst/smac met augurk Ei met rookvlees Ham met asperges (zijn die er nog?) Ham met meloen Kaas / kaas met komkommer Wat dan leuk is is dat je een appelboor neemt en uit het blokje kaas het midden eruit boort en uit een stuk komkommer ook wat even dik is en dat weer in de kaas schuiven. Borrelhapjes frituren is ook altijd een succes. Nog een tip voor als je gevulde eieren maakt: Het doosje waar ze uitkomen doe je aluminium folie overheen en dan heb je gelijk een schaaltje ervoor. Die dingen glibberen altijd overal heen anders
Heb ik pas ook gemaakt, wraps met sla, gerookte zalm en roomkaas. Ik werd toch ZIEK!!!!!!!! salmonella geloof ik. Dus voortaan pas ik (jammer hoor, was mijn lievelings hapje) Maar je kan ook wraps maken met sla, ham en roomkaas. Ook lekker
Yep hard koken, pellen en de lengte doorsnijden, dooier eruit halen, prakken met een vork en dan op smaak brengen met curry, mayonaise, aromat (geel en groen doe ik allebei een beetje van), kerrie en peterselie en dan weer terug in de eieren doen. Wat je overhebt kun je ook fijne stukjes augurk doordoen dan heb je een heerlijke eiersalade voor op een toastje.
Idd de dooier gewoon gebruiken. Wat ik er door heen doe, hangt wel eens een beetje van mijn bui af en ook van het aantal eieren dat ik maak. Heb een keer voor een zeer uitgebreid partijtje zo een 120 eieren gevuld (dus zeg maar 240 gevulde eieren). Toen heb ik gemaakt met: curry, mosterd en kerrie, knoflook en roomkaas, oude kaas en kerrie en ga zo maar door.
Gevulde champignons. Steeltje eruit halen, knoflook en gesnipperde ui, even bakken.( champignons en uit/ knoflook apart) Evt als je zin hebt nog kaas erover en 10 min in de oven. Heerlijk!!
Knoflookolijven Gehaktballetjes (evt lekker in een tomaten- of satésausje) Prikkertjes met een cherrytomaatje, bolletje mozzarella en blaadje basilicum Stokbrood met aioli en tapenade Wraps besmeren met kruidenkaas em gerookte zalm, oprollen wn. In plakjes snijden, die serveren met een prikkertje Wraps met rookvlees, rucola en Pesto Wraps met kipfilet en avocado (Eigenlijk kun je alles in een wrap proppen Plakjes komkommer Pitloze druifjes Blokjes feta met olijfjes
@sannebc, wat een mooie schaal! Krijg gelijk wat inspiratie voor de volgende verjaardag. Gehaktballetjes vind ik ook altijd lekker, maar hoe zorgen jullie ervoor dat ze niet droog worden? Wat is het ideale recept? Ik gebruik vaak een tomatensaus uit de zak van bertolli.