Service Aangeboden!

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Queenzy, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Queenzy

  Queenzy Lid

  28 jun 2013
  56
  0
  0
  Studente
  Den Haag
  dag lieve dames,

  ik moet jullie even lastigvallen. voor mijn opleiding moet ik samen met een groepje mede studenten een product of service verzinnen en in de praktijk brengen. ik wilde graag iets betekenen voor mama's en mama's to be's en daarom heb ik samen met mijn groepje een service bedacht.
  elke moeder maakt dit eigenlijk wel mee; kleertjes van haar kindje die niet meer passen !! sommige zijn maar eenmalig gebruikt en sommige zijn zelfs nieuw! zelf ben ik ook een moeder van een zoontje van 9 maanden en daarom weet ik precies hoe vervelend dit wel kan zijn haha
  daarom kwamen me op het idee van een website waarop mensen een profiel kunnen maken voor een eenmalige kleine vergoeding(bijv 50 eurocent) en dan advertenties van kleertjes van hun babies (tweede hands of nieuw) kunnen plaatsen. geïnteresseerden kunnen dan reageren en kleertjes die hun hebben ruilen of kopen/verkopen. het is wel de bedoeling dat de prijzen natuurlijk lager zijn dan in de winkel. in het geval van een ruiling betaal je natuurlijk niets en ruil je je kledingstuk met de kledingstuk van een ander.
  de advertenties die het meest aansluiten bij de gebruiker worden getoond. dit wordt bepaald door de gegevens die worden ingevuld tijdens het aanmaken van de profiel

  zo kunnen de kleertjes alsnog gebruikt worden door anderen en krijgt de eigenaar van de kleertjes ook wat van het bedrag terug of een andere kledingstuk (bijvoorbeeld een groter of kleiner maat, andere model, andere merk etc)

  mijn vraag is nu of jullie gebruik zouden maken van deze website als het in de praktijk wordt gebracht? zo niet, waarom?
  en zijn er andere dingen die jullie zouden willen terugzien op deze website?

  ik hoop op zo veel mogelijk reacties, want zo kom ik erg voor uit!:)
  alvast bedankt lieverdjes!
   
 2. josephinevh

  josephinevh Fanatiek lid

  17 jun 2014
  1.316
  0
  0
  NULL
  NULL
  Marktplaats?
   
 3. Queenzy

  Queenzy Lid

  28 jun 2013
  56
  0
  0
  Studente
  Den Haag
  Dat klopt! Het is inderdaad zoiets, alleen dan echt gericht op babykleertjes en een mogelijkheid van ruilen en advertenties die het meest aansluiten op de gemaakte profiel

  Zou je gebruik maken van zoiets?
   
 4. mamamama85

  mamamama85 Actief lid

  5 aug 2014
  281
  0
  0
  NULL
  NULL
  Nee, ik ga hier geen geld aan uitgeven. Lang leven de vele facebookgroepen, specifiek gericht op speelgoed/kleding en zelfs per regio. ideaal!
   
 5. Hanneke

  Hanneke VIP lid

  18 jun 2007
  14.852
  240
  63
  Onze roze wolk!
  Sorry, nee ik zou daar geen geld aan uit geven om ingeschreven te staan, er is marktplaats en er zijn tal van (facebook) ruilpagina's wat gewoon gratis is en er zijn zelfs webwinkels die tweedehands kleding aanbieden, mi is hier al meer dan genoeg aanbod in.
   
 6. MamaenMini

  MamaenMini Fanatiek lid

  6 dec 2011
  2.633
  59
  48
  Vrouw
  Utrecht
  Je zou het beter kunnen doen met oppas service waar mensen profiel kunnen maken en zelf ook en dan matchen.
   
 7. mamamama85

  mamamama85 Actief lid

  5 aug 2014
  281
  0
  0
  NULL
  NULL
  mamaenmini ook daar zijn tal bemiddelingbureaus voor
  Het is heel lastig, alles is er zowat al :/
   
 8. hankele

  hankele Actief lid

  17 dec 2013
  114
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik ben het eens met mijn voorgangers, genoeg op Marktplaats of Facebook te vinden. Het gaat me niet om het inschrijfgeld ofzo maar ik zie dan de meerwaarde er niet zo van.
   
 9. Queenzy

  Queenzy Lid

  28 jun 2013
  56
  0
  0
  Studente
  Den Haag
  bedankt voor jullie reacties! ik schiet er heel erg mee op

  en inderdaad het is super super moeilijk om met iets te komen:s maar ik wil me echt focussen op zwangeren en/of moeders. sinds mijn eigen zwangerschap had ik dat al besloten haha
  maar het is inderdaad echt heel moeilijk

  zijn er misschien dingen waar jullie tegen aan lopen of waar jullie behoefte naar hebben? wie weet krijg ik op die manier een idee:p
   
 10. iPinky

  iPinky Actief lid

  6 okt 2014
  382
  0
  0
  buitenland
  Moeten jullie het ook daadwerkelijk gaan uitvoeren?

  Sites zoals Marktplaats zijn gratis, omdat ze zoveel traffic genereren dat ze eigenlijk al genoeg winst maken met alleen al advertenties. Maar voordat je daar eenmaal bent, ben je wel even verder. Je moet namelijk niet alleen een site ontwikkelen, maar ook nog eens naamsbekendheid genereren en daar kan heel veel geld en tijd in gaan zitten.

  Ik zou het gewoon klein houden. Ik heb vroeger voor mijn opleiding ook een student company moeten opzetten en ik heb er flink wat voorbij zien komen. De meest simpele ideeën waren vaak het leukste, vond ik zelf altijd.

  Wat mij leuk zou lijken, is een muziek knuffel voor baby's en peuters, waarbij de mogelijkheid bestaat om je eigen stem op te nemen. In plaats van het standaard assortiment aan liedjes.

  Voor de rest is mijn baby er nog niets, dus ik kan ook nog niet echt aangeven wat ik mis. ;) Succes!
   
 11. Kathl1

  Kathl1 Actief lid

  10 jan 2014
  224
  0
  0
  Als je echt een goed product wilt kijk eens naar borstvoedingskleding die niet ook draagbaar is voor een zwangere. Dus echt voor mensen die wat langer voeden en weer een beetje normale kleding willen dragen.
   
 12. xPoppetje

  xPoppetje Fanatiek lid

  8 okt 2013
  2.372
  8
  38
  Ook ik zou er geen gebruik van maken en al helemaal niet icm een kleine vergoeding. Lange leve Marktplaats en Facebook, er is inderdaad al zoveel wat dat betreft!
  Weet zo even niet waar ik behoefte aan zou hebben; ben nog niet bevallen.. Maar zal er eens over nadenken!
   
 13. Boommm

  Boommm Niet meer actief

  Ik zou er ook geen gebruik van maken..
   
 14. Boommm

  Boommm Niet meer actief

  Dit is maar voor een hele kleine doelgroep en denk dat dat niet de bedoeling is, of wel?
   
 15. Queenzy

  Queenzy Lid

  28 jun 2013
  56
  0
  0
  Studente
  Den Haag
  bedankt dames!!
  ik moet het echt in praktijk brengen ja, of het idee doorverkopen aan een bestaand bedrijf die het dan zeg maar uitvoert

  @Kathl1 wat bedoel je precies? kleding die zowel voor borstvoeding als normaal gebruikt kunnen worden?

  ik doe nu sowieso mijn best om wat anders te bedenken, maar het is echt moeilijk

  de vrouwen die zwanger zijn op dit moment; is er echt niks waarvan jullie denken van kon dit of dat maar verbeterd worden

  het hoeft niet een product te zijn dat nog niet bestaat want dat is volgens mij bijna onmogelijk, het kan dus ook een product of service zijn wat verbeterd mag worden:)
   
 16. Spathiphyllum

  Spathiphyllum Bekend lid

  3 mei 2014
  536
  0
  16
  NULL
  NULL
  Ja leuke mooie voedingskleding! Dus niet kleding die ook geschikt is voor een zwangere buik, maar die gewoon leuk en hip is.

  Een ander idee: een thuisconsulent voor voedingsbh's. Na de bevalling heb ik op goed geluk maar wat verschillende maten besteld, gehouden wat paste en de rest teruggestuurd. Ik had het heel fijn gevonden als er iemand langs was gekomen om mijn (nieuwe) maat op te meten en waarbij ik meteen wat bh's had kunnen kopen. Na de bevalling en met een kersverse baby heb je gewoon geen zin om naar een lingeriezaak toe te gaan (en die hier in de stad hebben ook nauwelijks voedingsbh's).
   
 17. Spathiphyllum

  Spathiphyllum Bekend lid

  3 mei 2014
  536
  0
  16
  NULL
  NULL
  Oh en nog een aanvulling: de voedingsbh consulent kan natuurlijk ook borstkolven verkopen. Zou ook fijn zijn, gewoon op je gemak kijken wat het beste bij je past en misschien even passen en proberen met wat tips & tricks.
   
 18. iPinky

  iPinky Actief lid

  6 okt 2014
  382
  0
  0
  buitenland
  Ik heb twee voedings truitjes die er nagenoeg uitzien als gewone truitjes. Zit wel stretch in, dus ze zijn ook voor als ik straks een buik heb, maar ik heb nu nog een redelijk platte buik en ze zitten prima. Er zit dus geen extra ruimte in bij de buik ofzo.

  Van het merk Mama Licious. ;)
   
 19. Drieka

  Drieka Niet meer actief


  +1! Sinds we weten dat we zwanger zijn heb ik me ook aangemeld op zo'n Facebookgroep hier in de regio die alleen maar baby, peuter en kleuterspullen aanbieden en waar ik ooit mijn dingen kan verkopen als ons kindje iets niet meer nodig zou hebben.
   
 20. Queenzy

  Queenzy Lid

  28 jun 2013
  56
  0
  0
  Studente
  Den Haag
  bedankt !! vind het super tof dat je even de tijd nam om zo uitgebreid te reageren!
  ik ga deze tips zeker bespreken met mijn groepje!

  en inderdaad mamalicious heeft goede producten, ik heb mijn voedingsbh's van hun maar persoonlijk vind ik ze wel duur:p
   

Deel Deze Pagina