shock en ... ja van alles

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door Girly1985, 12 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dexendon

  Dexendon Bekend lid

  25 mrt 2018
  790
  667
  93
  Vrouw
  Ik vind het wel een aannamen dat ze niet meer van elkaar zouden houden. Het kan zijn dat je nog wel heel veel van elkaar houdt, maar er te veel gebeurd is om misschien nog bij elkaar te blijven. Daar kunnen wij toch niet over oordelen.
  Daarnaast vind ik het zelf, onder deze omstandigheden, alleen maar heel mooi dat de kinderen dezelfde vader hebben. Ik denk dat het voor de kinderen ook alleen maar erg fijn is. Daarnaast kan je het ook zien dat papa en mama nog heel goed met elkaar om kunnen gaan, ondanks dat ze niet meer samen zijn.
  Verder heb ik vooral respect dat ze beide hun verantwoordelijkheid nemen. Als ik het zo lees, is de keuze om de baby te houden, absoluut niet de makkelijkste keuze.
  Maar goed, dat is mijn mening, een ieder zou er anders tegen aan kijken, ook afhankelijk wat men zelf allemaal meegemaakt heeft. Ieder mag zijn eigen mening hierop hebben.
   
 2. Girly1985

  Girly1985 Fanatiek lid

  15 mei 2013
  2.779
  743
  113
  Ik ben me er van bewust dat er andere kinderen in het spel zijn. En ja op een dag zullen zij ook te horen krijgen hoe een baby gemaakt wordt maar dat is nu nog niet. Hoe we het de kinderen gaan vertellen gaan we nog samen bespreken en daar komen we ook wel uit. Die keuze ligt bij ons.

  En dan blijf ik erbij. Een relatie gaat het nooit meer worden met zijn allen onder 1 dak. Dat gaat niet goed. Niet goed voor de kinderen en niet goed voor mij. Geloof mij nou maar als ik zeg dat de kinderen er echt niet beter van gaan worden als wij weer one big happy family gaan spelen.

  Zijn we stom geweest om met elkaar naar bed te gaan: Misschien wel ja
  Kunnen wij er wat aan doen dat het condoom stuk gegaan is? Nee dat soort dingen gebeuren.
  En trouwens liever met iemand die ik goed ken naar bed dan met een wild vreemde.

  Dit is dan ook het laatste wat ik hierover te zeggen heb. Ik hoef me verder helemaal niet te verantwoorden over de dingen die ik gedaan heb en de keuzes die ik gemaakt heb. Dat jij een andere mening hebt prima respecteer ik maar ik deel hem niet omdat je verder niets van mij of mijn gezin weet en daar laat ik het verder bij. Fijne avond
   
 3. Girly1985

  Girly1985 Fanatiek lid

  15 mei 2013
  2.779
  743
  113
  Dank je wel Dexedon, Klopt idd wat je allemaal zegt. Wij hebben ook gekozen voor een scheiding te gaan voor de grote bom zou barsten (inmiddels ook wetende dat therapie niet meer zou helpen). We doen alles voor de kinderen. Die staan altijd op nummer 1 bij ons allebei.

  Nee de makkelijkste keuze is dit niet maar daar kan de baby niets aan doen. Die is het gevolg van een avond de geborgenheid van een ander mens om me heen willen voelen. Ik ben ook niet van steen.
   
  Emotions en Dexendon vinden dit leuk.
 4. Jennifer93

  Jennifer93 Actief lid

  3 okt 2013
  374
  175
  43
  Vrouw
  Moeder

  Door het op dit forum te zetten vraag je natuurlijk om reacties en meningen.
  Het geval dat je zwanger bent van je ex maar niet met hem samen verder wilt, tja een fout zit in een kl3in hoekje, maar ik ben het eens met degene die zei dat je nu toch een soort van verplichting bent aangegaan het samen verder te proberen.
  En nee wij weten niet wat er verder aan de hand is, als je een half verhaal hier op het forum schrijft, kunnen wij onze mening enkel op dat halve verhaal baseren....
  Het word voor je kids nu natuurlijk heel moeilijk, eerst moeten ze een scheiding doormaken, waarin je waarsch uitgelegd hebt dat papa en mama niet meer bij elkaar kunnen wonen, en dan krijgt mama wel een baby van papa.. dat is voor een kind natuurlijk verwarrend en hun wereld word nog een op zijn kop gezet.
  Hoe dan ook.. veel sterkte in je keuze en in de tijd die komen gaat.
  Want wat voor keus je ook maakt, je krijgt het denk ik zwaar.. sterkte!
   
  Fennec, Nina Sanders, Kaatje92 en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. Mammielove

  Mammielove Fanatiek lid

  24 mrt 2018
  4.708
  3.535
  113
  Precies dit inderdaad...
   
 6. Girly1985

  Girly1985 Fanatiek lid

  15 mei 2013
  2.779
  743
  113
  Ok ik heb er al het begrip voor dat ik door dit verhaal met niet alles in details meningen krijg die anders zijn die van mij. Das prima en dat respecteer ik. Dat we het heel anders zien ja dat is denk ik heel erg duidelijk. Daarom laat ik het er ook verder bij.
  Wat ik nog wel kwijt wil is dit:

  Wordt het voor de kinderen een makkelijke tijd nee absoluut niet. Gaat het verwarrend voor ze worden ja wrs wel. Dan moet ik me voor mezelf de volgende vraag stellen. Zijn de kinderen uiteindelijk gelukkiger als we weer een gezin vormen waar mama een hele lange tijd op haar tenen moet lopen en heel veel dingen moet slikken en papa verplicht wordt zijn vrije avonden op te geven? Dat het uiteindelijk zo erg wordt dat er iedere dag ruzie is door het 1 of het ander. Iets wat 9 van de 10 keer gebeurd als de kinderen op bed liggen maar de kinderen krijgen toch altijd mee van spanningen. Dat voelen ze nou eenmaal aan.
  Of gaan ze het beter doen in een situatie wat even heel moeilijk en verwarrend is met een nieuwe baby van mama en papa en we wonen niet meer samen in 1 huis. Maar iedereen is wel veel gelukkiger en er is geen ruzie meer en de spanning is ook weg. Want als ik ga kijken zijn we nu veel gelukkiger en gaan we beter met elkaar om dan ooit.

  Dit is mijn mening en mijn kijk op deze hele situatie. Wees het ermee eens of niet. (nou verdedig ik mezelf nog maar ach dat ben ik wel gewend.). Ik wens iedereen een hele fijne avond toe.
   
  Maze1, Joanne123, Rosa5 en 4 anderen vinden dit leuk.
 7. Citroentje93

  Citroentje93 Fanatiek lid

  28 feb 2017
  1.492
  719
  113
  Ambtenaar
  Ergens in het Zuiden
  Ik ben benieuwd in welke situaties jij er dan op tegen bént??? Dit is overduidelijk eeb situatie dat abortus niet ter sprake hoeft te komen. Lekker makkelijk ;)
   
 8. Mammielove

  Mammielove Fanatiek lid

  24 mrt 2018
  4.708
  3.535
  113
  Ze had al aangegeven dat ze het woordje NIET was vergeten. Zou even aangepast moeten worden door @Beheer om meerdere verwarring te voorkomen.
   
  Citroentje93 en Dexendon vinden dit leuk.
 9. Beheer

  Beheer Administrator
  Medewerker

  11 feb 2005
  14.711
  1.589
  113
  Bedankt voor het taggen @Mammielove. We hebben haar bericht even aangepast.
   
 10. chrystel73

  chrystel73 Fanatiek lid

  9 jan 2009
  4.905
  793
  113
  Bedankt!
   
 11. Maev

  Maev Fanatiek lid

  4 dec 2014
  3.299
  2.244
  113
  Ik denk dat je hierin een goede afweging hebt gemaakt waarin je juist ook naar de belangen van de kinderen hebt gekeken. Verwarrend ja misschien maar dat zal mede afhangen hoe jullie er als ouders mee omgaan naar hen. Een one night stand met een vreemde met dit resultaat zou een stuk verwarrender zijn. Jullie kinderen zien dat jullie apart van elkaar beide gelukkiger zijn dan dat jullie waren tijdens de relatie, soms is het beter om daar de energie in te blijven stoppen dan perse in te zetten op het ‘opnieuw’ proberen. Wanneer het dan vervolgens wederom niet blijkt te werken komt het voor de kinderen alleen maar harder aan.

  Wil je heel veel succes wensen en een goede zwangerschap!
   
  Nieuwsgierigbijtje en Paardenbloem vinden dit leuk.
 12. Girly1985

  Girly1985 Fanatiek lid

  15 mei 2013
  2.779
  743
  113
  Heel erg bedankt. En dit is precies wat ik bedoel inderdaad.
   
  Spiegeleitje en Maev vinden dit leuk.
 13. Nuage

  Nuage VIP lid

  12 mrt 2008
  9.020
  658
  113
  Dat is zeker schrikken! Maar zo te horen komt het uiteindelijk goed. Je ouders steunen je, je ex steunt je, er is een plek om te wonen en er is uitzicht op een eigen woning. Wat mij betreft genoeg om heel positief over te zijn. Soms gebeuren dingen gewoon en ik ga er dan voor het gemak altijd maar vanuit dat het zo heeft moeten zijn. Dit kindje is welkom en dat is uiteindelijk wat echt belangrijk is voor een kind.
   
  Girly1985 vindt dit leuk.
 14. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  2.324
  1.476
  113
  Ik begrijp dat je niet meer bij elkaar wilt komen. Soms is dat beter zo. Maar neemt vader wel zijn vetantwoordelijkheid qua opvang en alimentatie? Van hem mag je ook een bijdrage verwachten en ondersteuning.

  Verder lijkt mij dit voor jouw ouders behoorlijk heftig! Probeer er alles aan te doen om eigen woonruimte te krijgen. En vraag hulp aan instanties.

  Werk je wel? Dan zou een eigen (huur)woning toch een optie moeten zijn?

  Verder zou ik met de huisarts over goede anticonceptie praten. Wellicht sterilisatie.
   
 15. Girly1985

  Girly1985 Fanatiek lid

  15 mei 2013
  2.779
  743
  113
  Ja hoor de vader neemt zijn verantwoordelijkheid.

  Ik werk idd en sta op een wachtlijst voor eenw oning alleen de wachttijd is ongeveer 6 jaar hier dus ja dat is niet zo 1 2 3 gedaan. Urgentie krijg ik niet want ik heb een dak boven mijn hoofd.

  Ben met instanties bezig en mijn ouders vinden het druk maar ok heel erg leuk. Dus voorlopig hoef ik gelukkig nog niet weg.

  En wat anticonceptie betreft ik ga hierna gewoon weer de pil slikken. Die slikte ik namelijk niet meer.
   
  MamaenMini vindt dit leuk.
 16. Nuage

  Nuage VIP lid

  12 mrt 2008
  9.020
  658
  113
  Wauw ik vind het nogal wat om tegen iemand te zeggen dat ze zich moet laten steriliseren!
   
  suus1983, MariTheresa, Narcisje en 9 anderen vinden dit leuk.
 17. Iertje81

  Iertje81 VIP lid

  31 dec 2015
  6.166
  9.806
  113
  Weet je: jij weet het zelf gewoon het beste waarom je niet weer een relatie begint met je ex. En daarin ben je ook totaal niet verplicht om je te verantwoorden of het hele verhaal uit de doeken te doen. Dat gaat ons niets aan. Als jij dat vindt dan is het zo. En laat je ook geen verplichting aanpraten hier om het nog eens te proberen omdat sommigen dat vinden. Waarom? Omdat het zo hoort? Omdat je een keer seks hebt gehad met je ex? Dat kan en het wordt inderdaad lastig om dit straks uit te leggen maar zo te lezen hebben jullie er al over nagedacht. Moet je dan maar weer terug in een ongelukkige situatie? Ik vind van niet. En van die keer seks; kom op zeg. We leven niet meer in de middeleeuwen. Daarvan hoef je geen verplichtingen meer aan te gaan.
  Goed: misschien staat mijn tekst er wat luchtig en het is natuurlijk wel een ding, maar om te redeneren dat jullie het weer moeren proberen: nee...
   
  Rosa5, Roosie91, Nieuwsgierigbijtje en 2 anderen vinden dit leuk.
 18. Girly1985

  Girly1985 Fanatiek lid

  15 mei 2013
  2.779
  743
  113
  Danknje wel voor je reactie. Dit dus. En nee het staat er niet lichtig maar zlals het is. Das mijn mening.
   
 19. Dexendon

  Dexendon Bekend lid

  25 mrt 2018
  790
  667
  93
  Vrouw
  Precies dit, zo mee eens!
   
  Iertje81 vindt dit leuk.
 20. Jaroly

  Jaroly Actief lid

  30 apr 2017
  225
  100
  43
  AMEN! Oh, ik zat zo te zoeken naar de juiste woorden, maar jij nailed het gewoon haha
  Ik sluit me hier volledig bij aan.
   
  Iertje81 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina