Ik heb net hutspot gemaakt, daar roer ik altijd (houdbare melk doorheen. Het pak melk was daarna bijna leeg dus het laatste restje dronk ik op, ik proefde dat het niet meer lekker was, beetje zurig maar geen klonten. De hutspotschotel staat nu nog in de oven (170 graden ongeveer 20 minuten. Wat zouden jullie doen, eten of niet? (Het was houdbare melk wat dus volgens mijn man al 2 weken open was)
Ik zeg goed excuus voor patat oid. Lijkt me niet heel veilig om nog te eten , maar ik ben een enorme zeur wat dat betreft.
Jullie zeggen niet eten dus? Maar gaan de bacterien niet dood na verhitting? Het ruikt zo lekker! 😳
Ik zou het denk ik niet meer eten. Het wordt idd wel verwarmd (dan gaan de bacteriën dood), maar je kunt ook (juist!) ziek worden van de toxines die de bacteriën hebben geproduceerd en die gaan door verhitting niet weg.
Eh... toxines zijn (giftige) afval stoffen die bacteriën produceren. Zeg maar 'bacterie-poep', hahaha
Ik baal ervan! Maar bedankt voor jullie raad. Mijn man is al onderweg naar de snackbar. Nou hopen dat ik niet ziek word van die paar slokjes melk.
Jeetje, van een beetje zure melk ga je niet meteen dood hoor. Zal hooguit iets anders smaken als het veel melk of erg zuur was.
Wie heeft het over doodgaan? Die melk ruikt niet voor niks zuur. Bedorven heet dat. Je gaat toch niet onnodig risico lopen om ziek te worden?!
Ach ja, paar keer boven de wc hangen, ook eens leuk voor de afwisseling! Niemand zegt dat je er dood van gaat
Ik ben niet gauw een mieperd.. maar als iets bedorven is dat hoef ik het niet meer. Hopelijk heb je het weggegooid!
Helemaal dit! Ik eet zelf rustig een toetje wat een dag of 4 over datum is, als het goed ruikt bijv, andere dingen over de datum eet ik ook gerust, zolang het er goed uitziet en normaal ruikt, ik ben echt geen zeikerd wat dat betreft, maar bedorven voedsel eet ik ook niet.
Ik heb het weggegooid. Patatje smaakte ook lekker 😉 Van de week een nieuwe hutspotschotel maken met verse melk 😁