Twee soorten: 1stuk met aardbei en 1 stuk met bokkenpootjescrème. Amai, had je dat zelf gemaakt? Mooi hoor!
Ja, zelf gemaakt.... Ziet er gecompliceerder uit dan dat het is hoor, haha! Ik had eerst de biscuit gebakken, doormidden gesneden en gevuld met botercreme met aardbeien. Diezelfde botercreme heb ik gebruikt om de cupcakes te versieren met een spuitzak. De strooisels en suikerfiguurtjes erop heb ik bij de Xenos gehaald.... Maar bokkenpootjescreme klinkt ook niet verkeerd zeg! Zou ik zelf nooit opgekomen zijn....
Leuk topic! Dit was de eerste taart voor mijn nichtje en die zwarte is de geboortetaart voor mijn andere nichtje! Voor mijn zoontje mag ik volgend jaar 25 maart aan de slag
@Kristel en Etspaghet, allebei super zeg! Wat knap dat jullie dat allemaal zelf doen. Ik speel een beetje vals, heb een nichtje die patissier is
Etspaget, heb je hier een workshop voor gevolgd of heb je het gewoon in de vingers? Echt super mooi!!
Ik heb wel eens een workshop gevolgd maar dat was meer omdat het mij zo leuk leek Eigenlijk heb ik het vooral mijzelf aangeleerd door heel veel te doen (dus veel taarten voor familie maken) maar ik krijg nu ook best veel andere opdrachten en maak bruidstaarten op bestelling
dit is mijn eerste bouwsel/ brouwsel ooit geweest ik kook wel veel maar met bakken kom ik nooit zo ver. de taart was gevuld met 2 lagen mascarpone/ slagroom/ aarbeien creme. van buiten een blauwe taart (al had nijntje wit zullen zijn, maar de fondant scheurde enorm en ik had niet genoeg witte rolfondant meer, maar wel de blauwe kleur) en van binnen dus roze. alle kleine nijntjes heb ik ook zelf gemaakt helaas werd alles niet zo netjes als ik gehoopt had, maar voor een eerste keer niet gek (en nee nooit een cursus gehad ook)
Vlinder, hoe doe je dat met die foto erop? Mooie taarten hoor!! Ik vind het heel mooi om te zien Is het moeilijk om te maken? Ik heb het nog nooit gedaan. Ik.heb nog 9 maanden om inspiratie op te doen en wat te gaan proberen. Maar hoe begin je met zo'n taart te maken?
Wat een mooie taarten! Ik had ook een taart laten maken, maar daar staat dochters naam op. Hij was in Pip studio stijl, erg mooi en lekker!
Zo'n meptaartje lijkt me leuk! Even praktisch: mogen kinderen van 1 al marsepein eten? Want daar zitten toch amandelen in? Of hebben jullie fondant gebruikt? Ik vind zelf fondant moeilijk weg te kauwen, net kauwgum als je een te dik stuk in je mond hebt. Dilemma dus...
Als de de fondant dun uit rolt dan is dat helemaal niet lastig weg te krijgen hoor! Je moet je kindje dan geen van fondant gemaakt poppetje geven of zo.... Weet eigenlijk niet hoe het zit met marsepein, nooit over nagedacht eigenlijk en gebruik hier altijd fondant (soms combinatie fondant/marsepein doorelkaar, maakt het wat steviger)
Wat een mooie taarten allemaal. Wij moeten nog ff wachten, maar hebben DE taart wel al besteld. Het wordt hier een Bert en Ernie taart. Ben heel benieuwd