Hoe lang van tevoren maken? Taart/tiramisu

Discussie in 'De lounge' gestart door DeeLighT, 24 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Ik wil graag dit recept met mijn kinderen maken om op tweede kerstdag als nagerecht te eten:
    DIY Fruit Tiramisu | Jill | AVROTROS

    In het recept staat dat het een nacht moet koelen. Maar morgen zijn we de hele dag weg en laat thuis.
    Optie 1: ik maak het morgenochtend en het staat dan dus bijna 2 dagen en word misschien wel klef/nattig.
    Optie 2: ik maak het tweede kerstdag zelf en ga er vanuit dat een paar uurtjes in de koeling ook voldoende is.
    Ik neig naar optie 2.... wat zouden jullie doen?
     
  2. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.568
    455
    83
    Een paar uurtjes koelkast is voldoende hoor. Ik zou hem pas tweede kerstdag maken, anders zijn de lange vingers heel erg zompig.
     
  3. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Ik zou het op 2e kerstdag zelf doen, er zit niks bij wat echt 8-10 uur moet staan om uit te harden oid, alleen het mengsel heeft wat tijd nodig om 'te zetten' in de koeling, maar dat lukt ook wel met een uurtje of 3.
    Morgenvroeg al maken en 2 dagen in de koelkast dan krijg je hele zachte slappe lange vingers.
     
  4. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    In de ochtend op tweede kerstdag klaarmaken :)
     
  5. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    8.331
    8.334
    113
    Amsterdam
    Voor de smaken zou ik het dus niet dezelfde dag klaar maken en de lange vingers worden absoluut niet sompig als je het 2 dagen van tevoren maakt. Het gaat namelijk niet om het vast worden van de mascarpone dat je het weg zet. Het moet minimaal echt een dag van tevoren zodat de smaken zich goed kunnen mengen, persoonlijk vind ik het anders echt niet lekker en ik denk vele Italianen met mij.
     
  6. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    Dag vantevoren.
     
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Jup dit.

    Tiramisu word alleen maar lekkerder als die langer in kan trekken. Ik zou hem dus deze ochtend maken.
     
  8. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Als je de link bekijkt is het geen gewone tiramisu, zoals de italianen hem kennen ;) maar een kindertiramisu, met sinaasappelsap, fruit enz. dus daar kunnen de lange vingers zeker wel zompig van worden en verkleuren bij lang staan
     
  9. bloemetje1

    bloemetje1 Fanatiek lid

    13 apr 2009
    1.298
    132
    63
    oh ziet er heerlijk uit!
     
  10. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.088
    204
    63
    NULL
    NULL
    Wij doen het altijd een dag van tevoren en mijn Italiaanse surrogaatfamilie ook! Lange vingers horen zacht en zompig te zijn en worden dat ook van de koffie!
     
  11. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik zou het 2e kerstdag in de ochtend maken. Ik denk dat als het 2 dagen in de koeling staat de langevingers die staan instorten.
     
  12. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Wat een boel reacties! Heel erg bedankt. We gaan hem morgen maken. 😄
     

Deel Deze Pagina