Net voor t eerst eens spelt brood gekocht. kan nu alleen wit brood verdragen en spelt leek me het proberen waard. tot nu toe nog niet misselijk ervan en wat is het lekker bood! Maar elke dag-2 dagen een brood van 3 euro kopen word gewoon een beetje duur.. Dus dacht, ik maak het zelf wel. Maar heeft iemand een goed recept ervoor? Heb geen broodbakmachine (kan ik natuurlijk wel aanschaffen ervoor)
In principe kan je ieder recept gebruiken en dan meel en of bloem vervangen door spelt meel / bloem Ik kijk altijd op de site van levine uitdekeukenvanarden Haar recepten zijn lekker en kloppen altijd
heb deze laatst gemaakt. In de machine. vond hem wel wat flauw. iets meer zout erbij en evt. wat pitten etc. Speltbrood recept - Uit Paulines Keuken
Mijn lievelings recept voor als ik weinig tijd heb is een 5 Minuten brood (5 Minuten voorbereiding) 500 ml warm water 500 gram meel (spelt) 1 blokje verse gist 5 el balsamico-azijn 150 gram pitten (zonnebloem/pompoen) 1,5 tl zout De pitten kunnen ook vervangen worden door noten, kruiden of gedroogde tomaatjes, net wat je Maar lekker vind. Het water in een kom doen, blokje gist erbij en door roeren tot het gist is opgelost. De helft van het meel er door roeren en na ongeveer 1 minuut de tweede helft. Dan het zout en de balsamico-azijn erbij doen en als laatste de pitten. Als het deeg iets te droog is kan je er een beetje water bij doen en mocht het te nat zijn dan voeg je iets meel toe. het deeg in een ingevette bakvorm doen en naar smaak kan je nog wat zonnebloempitten op de bovenkant strooien. stel het dan ca 1 uur in de oven op 180 graden boven en onder hitte en klaar is je brood.
Top recepten van levine deze gebruik ik ook altijd Op t broodbak forum kun je ook n hoop info vinden.
Ik bak het altijd in de broodbakmachine. Heerlijk, dat verse brood. 200 g volkoren speltbloem 200 g witte speltbloem 1 1/2 theelepel suiker 1 1/2 theelepel zout 1 eetlepel olie 250 ml water 1 theelepel droge gist
Lees ik laatst in dit topic omdat ik zelf ook wel graag brood bak. Uit nieuwsgierigheid kijk ik bij de link en ja hoor... Verslaafd!!!! Iedere ochtend direct na het opstaan sta ik in de keuken een deeg te kneden. Bolletjes, zoete bolletjes, wit brood met karnemelk, foccacia met zongedroogde tomaatjes, witbrood met melk, het rolt allemaal mijn over, uit zo vlak voor 12.00 uur 's middags. Dochter helemaal enthousiast en neemt vriendinnetjes mee om te blijven lunchen want mama's broodjes zijn zo lekker. En dat allemaal dankzij een berichtje van Beaujuulais! Ik heb nog veel recepten om uit te testen. De komende tijd ben ik nog wel even druk met bakken. Dus bij deze: Beaujuulais, bedankt namens mijn dochters voor het delen van deze geweldige site, namens mij omdat ik echt weer lol heb in het bakken, namens mijn man want die kan 's ochtends rustig wakker worden omdat ik toch in de keuken sta en niet aan zijn kop zeur en namens alle vriendinnetjes van mijn oudste dochter.