Ik wil mijn schoonmoeder een slowcooker of crockpot cadeau geven. Maar welke? Wij hebben een crockpot maar die is zoo zwaar, die pak ik niet snel uit de kelder en ik gebruik hem amper. Ligt ook aan mij omdat ik amper recepten weet hoor. Maar nu dus weer op zoek. Wat raden jullie aan? Eentje met timer is handig. Maar een slowcooker of zo'n multicooker? Ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat zijn voordelen en nadelen. En hoe groot heb je er 1 nodig?
Crockpot is eigenlijk onnodig duur. Er zijn ook goedkopere slowcookers die kwalitatief gezien net zo goed zijn. Het gewicht van jouw slowcooker ligt waarschijnlijk aan de binnenpan. Aardewerk is heel zwaar. Aluminium heel licht. Ik heb zelf een crockpot 5,7 liter met aardewerkenpan en een Russel Hobbs 3,5 liter met aluminium pan. Als mijn crockpot het begeeft ga ik voor het merk ‘Andrew James’ of nog een Russel Hobbs in een grotere maat en met timer. Afmeting is afhankelijk wat je er mee wil doen en hoe groot je gezin is. Als je bv grote hoeveelheden wil klaarmaken (om ook in tevriezen oid) of regelmatig veel eters hebt is een grote slowcooker beter. Anders is een slowcooker die bij de gezinsgrootte past ook goed.
Wat is het verschil tussen Andrew James of Russel Jobbs dan? En zijn dit slowcookers of een multicooker? Ik las dat sommigen zoveel programma's hebben en anderen maar 2..
Zijn gewoon twee verschillende merken die het allebei goed doen en een stuk goedkoper zijn dan crockpot. Ik heb geen multicooker, dus daar weet ik weinig van. Behalve dat daar meer functies op zitten (bv om yoghurt te maken, rijst te koken, e.d.) Een slowcooker gaart alleen maar op lage temperatuur en dus heel langzaam.
https://www.coolblue.nl/product/708431/russell-hobbs-cook-at-home-searing-slowcooker-3-5-l.html?cmt=c_a,cid_1557957970,aid_57266405217,tid_pla-340863162625,gn_s,d_c&ref=789564&gclid=EAIaIQobChMIo4DFmLex3wIVxJTVCh2ObA4WEAQYASABEgLiDPD_BwE Deze is vandaag bij mij bezorgd! Met binnenpan die op het vuur kan. Ik wilde geen 5.5 liter wat zoveel eten we niet en ik hou niet van invriezen. De restjes eten we de volgende dag tijdens lunch.
Ik heb een 6.5 liter van bartsscher die heel eenvoudig is... uit, laag, hoog, warmhouden. Ik maak er vanalles in en maak vaak extra veel om in te vriezen. Ik zat net te kijken en zie dat ze bij bol ook een 5.5 liter en 1.5 liter hebben. Een 1.5 liter is perfect als je bijv je gezin een pastasausje oid wil maken. 5.5 en 6.5 liter als je wat groter gezelschap hebt of wilt gaan invriezen.
Ik heb er een met een keramische binnenpan. Wat fijn daar aan is, is dat je geen teflon/anti aanbaklaag er in hebt zitten. Lees namelijk veel in de Slowcooker fb groep dat die los laat en dat is giftig
Ik heb een multicooker van crockpot. De reviews waren gemend over het loslaten van die laag. Ik gebruik de verschillende functies en het ding staat gemiddeld toch 2 keer per week aan. Heb hem nu iets langer dan een jaar en de laag ziet er nog even goed op als toen ik hem uitpakte. Misschien was het een fout bij de productie uit dat lot en had ik een ander lot? Ook van mensen gelezen dat ze de binnenpan terug hadden gestuurd en een nieuwe kregen en die was dan wel goed.
Ik hoop dan niet bij Crockpot. Maar ik ga het ervaren Of het bij mij ook zo is of nietIk heb een nieuwe
Welke heb jij ? Hier al een tijdje op zoek naar een slowcooker, maar zie door de bomen het bos niet meer.