Wanneer jullie een verjaardag vieren waar (een gedeelte van) de visite blijft eten, wat eten jullie dan zoal??
Frietjes halen!! Lekker makkelijk, ben vaak de hele dag al in de weer en heb geen zin om dan nog te koken! Zie veel liever mijn mannen de kadootjes uitpakken en genieten van hun feestje!!
ik geef de visite geen eten ( nja geen maaltijd, alleen alle snaaierij wat op tafel staat ) maar anders zou ik gaan voor friet of chinees halen zou niet beginnen aan koken
Het ligt er wel een beetje aan hoeveel mensen er blijven eten, maar ik maak iets van pasta, soep, of we halen frietjes. Wat mij ook wel handig lijkt is tortilla's, hoef je maar 1 pan klaar te maken en is dat minder eenvoudig dan soep. Mijn nicht had gister stokbrood met verschillende salades en wat rauwkost, was prima!
Ik heb de laatste verjaardag balletjes in tomatensaus gemaakt, gewoon de dag van te voren al. Blikje ragout opengemaakt, broodjes, pasteitjes effetjes in de oven en klaar. Simpel en lekker. Ik had nog wat worsten- en sausijzenbroodjes erbij. Maar ik bak ook wel eens gewoon wat fricandellen en kroketten, broodjes erbij en klaar. Mijn zus had laatst wat kant en klare salades en de bbq aangestoken, was ook erg leuk. Ik heb in ieder geval op zo'n dag geen zin om nog lang in de keuken te staan.
Hier blijft niemand eten Nu word natuurlijk die kleine zn verjaardag geviert overdag en dan hoop ik toch wel te zorgen dat iedereen met eten gewoon lekker weg is En eigen verjaardgen worden savonds na het eten gevierd
Mijn man was toevallig 3 september jarig en mijn moeder + stiefvader bleven eten. Ik had een 3-gangenmenu Voorgerecht: Gevulde champignons (met kappertjes, spekjes, roomkaas, knoflook en geraspte kaas) Hoofdgerecht: Kip-pakketjes van Jamie Oliver (kipfilet, wijn, rozemarijn, olie, kastanje- en gewone champignons) uit de oven, bereid in aluminiumfolie-envelopjes. Nagerecht: Peer-perzik trifle met mascarpone en bitterkoekjes. Maar dat was wel erg veel werk, had ook nog 2 taarten gemaakt voor 's avonds en de boel versierd dus ik heb letterlijk geen minuut kunnen zitten. Ik merk het nu nog aan mijn lichaam.
Hier blijven meestal wel eters hangen (tussen de 5 en 15 man) en dan zorg k er vaak voor dat k iets heb wat k of van tevoren klaar kan maken of wat snel klaar is... Over t algemeen zelfgemaakte salade (dag van tevoren), broodjes, soep of pita's met shoarma en/of kaas en heel soms kip-cola-ketjap met rijst... Is vaak op verzoek....
Wij vinden het altijd leuk als er mensen blijven eten meestal is dit 15 tot 25 man waar we voor koken (niet op de dag zelf maar dag ervoor). Het is heel verschillend we hebben nasi of pasta met kipkluifen of spare ribs of Indische gerechtjes.wel hebben van die grote bakken met kaarsjes eronder en vaak ook nog stokbroodjes met koude salades.Altijd feest met eten.in toekomst met kinderfeestje zullen het wel frietjes of pannenkoeken worden.Of zelf pizza maken.
Gister de verjaardag van mijn man gevierd, we vieren het alleen met onze familie. Maak eigenlijk met verjaardagen standaard dit: Kisir (salade van fijne bulgur met lenteui en peterselie en andere kruiden) Russische salade (soort huzarensalade) Sigara borek (filodeeg met Turkse kaas) Bladerdeeg gevuld met gehakt, daarbij een sausje van knoflookyoghurt en een saus van tomatenpuree, hete pepervlokken en olie. Bladerdeeg met stukjes kipfrikandel Taart, eerder maakte ik marsepein taarten, nu had ik kostebek gemaakt. Chocoladetaart met daarin bananen en room. Mijn schoonmoeder neemt vaak ook wat mee, nu had ze Turkse koekjes, baklava en pogaca (broodjes gevuld met kaas) meegenomen. Soms maak ik ook nog borek met aardappel erbij en brownies. Maar had nu niet zoveel tijd. Bij ons gaat gewoon alles op tafel, iedereen pakt wat hij wil, taart als laatste.
friet, wedges, salades, frituurhapjes, soep, stokbrood, kruidenboter/tzaziki etc. en bij mooi weer bbq erbij.