Help! Ik moet voor Nieuwjaar dessert maken voor een aantal personen. Familiefeestje en iedereen brengt iets mee en dat zetten we dan op tafel en hebben we dessertenbuffet. Nu eten wij werkelijk nooit dessert (behalve op feestjes) en kan ik qua bakken en desserts echt wel niks. Elk jaar mislukt mijn dessert en elk jaar maak ik me er vanaf met een doos pralines. Of ik laat mijn bakgrage zus ervoor opdraaien. Dat valt zo stilaan wel op en ik wil het dit jaar echt wel anders ... Maar hoe? Gewoon koken trek ik mijn plan, maar vanaf het moment dat er "na" voor staat (nagerecht) of "zoet" sla ik tilt. Iemand dus simpele basic ideeën? Onder andere tiramisu is al volledig mislukt. Hij was gewoon lopend. Mijn tarte tatine (soort omgekeerde appeltaart) naar een recept van mijn moeder was dan weer veel te zwaar. Mijn koekjestaart was dan weer te gesuikerd en te hard en ik kreeg geen "botercrème" (eerder gewoon boter met korrels suiker) ertussen. Alleen mijn neefje van toen 10 vond de smarties die er bovenop zaten wel lekker. En zo kan ik nog wel wat mislukkingen opsommen.
Ik zou simpel doen. Schaal pakken, plastic folie erin, cakerol in plakjes snijden ( ik doe altijd de chocolade rol), ijs erin scheppen, ik doe choco ijs in de vriezer. 15 min voordat je t eet eruit halen en ziet er gezellig uit en is lekker. Dit is de aardbei / vanille variant
Maak een schaal luxe rood fruit (bv aardbeien, rode bessen en blauwe bessen/bosbessen). Kroontjes en steeltjes verwijderen en wassen, grote aardbeien in stukjes. Alles door elkaar en licht zoeten met poedersuiker of gewone suiker. Serveren in een mooie (bv doorzichtige glazen) schaal met evt. paar blaadjes verse munt bovenop als garnering. Apart vers geklopte slagroom of vanilleijs ernaast zetten. Heerlijk zonder koken
Helaas hebben we al iemand die dat idee elk jaar pikt, maar dan met ananas en (nogal veel) munt ... Ook iemand die niet houdt van bakken, neem ik aan . IJs kan helaas meestal niet koel gezet worden. We hebben vooraf nog een heel aperitief en diner. (We vieren Nieuwjaar met iets van een 60 à 80 personen. Je maakt zelf dessert - mijn generatie - voor iets van een 4 à 8 personen.)
Dit is ook super lekker!!! En je hoeft niet te bakken!! Koekjes slagroom aardbeien en chocolade! Je kan ook googelen op no bake taaarten! Als je taarten mislukken
Hoog tijd om binnenkort na 't werk nog es te gaan shoppen bij AH . (Ik ben Belgje en we hebben hier maar een aantal AH's. Onder andere één in de stad waar ik werk.)
Dit is ook heel simpel. Een bekertje slagroom kloppen met een zakje klopfix. Klopfix zorgt ervoor dat de slagroom niet dun wordt. Kun je vinden bij de bakspulletjes van dr oetker enzo. Eventueel is het ook nog leuk om ze kleine knoopjes van slagroom te geven als je grote aardbeien hebt. Je moet wel een slagroomspuit hebben of een boterhamzakje waar je een klein puntje afknipt kan ook.
En een kwarktaart? Erg makkelijk en wel lekker.... Ik vind de citroenkwarktaart bv lekker fris van smaak
tiramisu, dit recept is echt heel lekker en zo simpel: Supersnelle tiramisu - Recept - Allerhande - Albert Heijn kan echt niet misgaan! En is superlekker
gewoon een aantal smaken monatoetjes kopen? Of een ijstaart. Of wat dacht je van wat fruit (aardbeien, druiven, banaan, mandarijn in stukjes) op een bord, beetje ijs erbij, chocolade/aardbeiensaus en slagroom. Wat versiering (denk aan hagelslag, m&m "s, zilverballetjes) Kan niets aan mislukken.
Geen ijs dus, wegens geen diepvries aanwezig. En toch wel een uur of 3 à 4 moeten stand houden tussen het thuis wegrijden naar het feest en het dessert op het feest. Maar die aardbeien zien er schattig uit . Die tiramisu ga ik es zelf proberen voor hier thuis. We hebben al te vaak tiramisu gehad (zowel vriendje als ik) die compleet mislukte.
Die tiramisu doet mijn schoonzus altijd met vlaaifruit ipv koffie. Heel simpel: grote schaal nemen, lange vingers op de bodem, daar het vlaaifruit op, dan het mascarpone/slagroom mengsel er bovenop. En het leuke is: Hoe langer het staat, hoe lekkerder het word... Alleen of het goed blijft buiten de koelkast in zo'n zaal? Ga je met de auto? Dan kun je het daar gewoon in laten staan tot je het gaat eten.