hai dames, Ik weet er zijn zat recepten site's, en ik heb zat kookboeken, maar ik zit ff zonder inspiratie. Op vrijdag probeer ik altijd iets nieuws en toch wel wat speciaals te koken. Smurf eet dan eerder alleen en zo hebben vriend en ik toch een beetje een speciale avond ( we zien elkaar al zo veel 8)) en is t altijd een leuk begin van het weekend. Een voorgerecht of zo schud ik zo uit mijn mouw, t gaat echt om t hoofdgerecht. t Mag met vlees of vis. Biefstuk met patatjes vind ik niet zo heel bijzonder als ik eerlijk ben, maar dit is eigenlijk wel t enige wat nu ff in me opkomt Eigenlijk wil ik ook niet te lang in de keuken staan, dan ben ik nl al gesloopt voordat onze gezellige avond kan beginnen en dat is nu ook weer niet de bedoeling, wil wel wat energie overhouden Iemand een suggestie???
medaillons van varkenshaas met een roomsausje (peper oid) Röstirondjes uit de oven.. Of gevulde rollade (vulling van ei, broodkruimels, knoflook en witte wijn)
Varkenshaasje is ook lekker met fetasaus.. Bonen erbij.. Aardappelpartjes en tsatiki (hoe schrijf je dat) saus.. Die laatste is simpel zelf te maken met bulgaarseyoghurt, knoflook, geraspte komkommer, dille, oregano, azijn
@ nannete sjow.. jij bent lekker snel, dank je Varkenshaas medaillions maak ik wel eens vaker idd maar dan met geroerbakte spinazie en cherry tomaten en idd met een soort tzatziki. Ik ga t even laten bezinken is namelijk wel lang geleden dat we dit gegeten hebben, nadeel is dat we t weekend al köfte eten .. met idd.. tzatziki salade ( komkommer in reepjes.. tomaten in partjes griekse yoghurt knoflook en munt)
je salade klinkt erg lekker Mijn man maakt ook wel eens een argetijnsesaus bij steak.. Maar ik ben even vergeten hoe hij dat precies doet.. Dat is heel erg lekker! Misschien kun je daar eens op googlen
hij is ook erg lekker bij wat gekruide gerechten of gewoon in de zomer als bijgerecht..voordeel is dat smurf het hier ook gewoon mee kan eten. ik zal eens zoeken op argentijnse saus idd.. ik heb hir wel een vleeseter aan tafel. Je kent ze wel.. alles mag van t bord gepikt worden, maar die halve koe moet je laten lliggen
grin.. had al zitten kijken bij een spare rib express of zo. Ik kan leuk koken, maar aan spare ribs ga ik mn vingers niet branden.. die bestel ik gewoon. Beenham heb ik geloof ik eens gemaakt idd en was erg lekker.. was geloof ik ook niet zo heel veel werk. Dat is denk ik wel een goede.. garnalencoctail of gevulde zalmrolletjes met cherry tomaten beenham.. rösti uit de oven en sugar snaps nah.. moet goed komen dan toch?
ghehehe..als ik ruzie wil moet ik idd vega koken.. Vorige x per ongeluk gedaan.. heb t hem ook maar aan tafel pas verteld.. nadat hij zn bord al heerlijk half leegegeten had.. *ow schat.... ik bedacht me net opeens dat er helemaal geen vlees bij zit vandaag*
klinkt goed... Hoe laat verwacht je mijn man en mij? Kookse vandaag en niet weer vegetarisch.. arme man (ik heb ook wel eens stiekum vega gekookt met dat nepvlees he was not amused)
nah.. ehm.. de tafel kan denk ik rond 20.30 afgeruimd worden..dus als jullie dan rond 20.00 komen kunnen jullie erst de after dinner koffie zetten een keer vega vlees halen.. ik denk dat ik mezelf dan niet eens meer in de spiegel wil aankijken..dat vind ik zo een raar iets.. vega gehaktballen of zo.. hmzzz.. harstikke bedankt voor t meedenken.. enne..als ik t een keer kan terug doen.. je weet mn naam
Dit recept viel bij ons erg in de smaak (en het kan ook met 'echt' gehakt voor de vleeseter ) Recept - Gevulde paprika met notenrijst. Bezorgd tot in de keuken. Gewoon bij ah.nl
zondag heb ik een recept uit de allerhande gemaakt! spagetti met spekjes, prei en spinazie en daarover heen parmazaanse kaas (echte) was echt super lekker!
Pasta Pesto met gamba's en spinazi saus: uitje fijn aanbakken, met knoflook en rood pepertje...kookroom btj inkoken samen parmazaanse kaas (1 of 2 pakje strooikaas)...snufje nootmuskaat, flinke lepel groene pesto, gamba's erbij....peper en zout naars smaak... pasta koken (fusilli)...erbij doen, verse bladspinazie erop en cherry tomaatjes door de helft erbij en roeren maar...ECHT HEEERLIJK.. beetje brood erbij serveren
arggggggggggg ik had net bedacht dat t idd die ham werd.. gaan jullie nog meer lekkere recepten aanleveren Maar goed dat er nog meerdere vrijdagen komen.. heb nu al een paar buffers. We proberen elke vrijdag avond thuis uit eten te gaan namelijkbeetje quality time Bedankt allemaal voor t meedenken.. ik ga de recepten straks allemaal opslaan.
tja.. t is allemaal wat anders geworden.. maar goed.. t zal allemaal wel smaken. Geloof dat alleen de rösti rondjes t zelfde gebleven zijn Bedankt voor alle tips