Haha was niet aan je te merken dat je griekse bent met je gerechten (als ik de namen van je kindjes niet eerst had gezien LOL) Ik ga dat eens maken maar dan ook met aubergine Doe je het nog eerst door een ei halen voordat je het in bloem doet? Ik ben geen griekse btw maar over het algemeen kook ik wel grieks, er gaat niets boven een heerlijke griekse ovenschotel. Hoe maak jij je mousaka trouwens? Ik doe altijd de aardappels en aubergine in zonnebloemolie frituren en op een theedoek laten uitlekken maar voor mijn dochtertje vind ik dat best vet (of oogt dat enkel vet?), heb jij een gezondere methode? (ik dacht aan in de oven soort van grillen maar heb dat nog nooit gedaan en weet ook niet of dat wel lekker is en kan het wel gaan proberen maar straks verpest ik mijn eten)
YouTube - Moussaka dit is hoe ik mousaka maak Zo maak ik kolokithakia Kolokithakia tiganita | Gebakken courgettes | Griekse gerechten en recepten , maar het werkt hetzelfde met aubergine (melitzanes tiganites). Een ei maakt het geheel modderig en niet lekker, vind ik. De feta saganaki maak ik wel met ei en dan met paneermeel ipv gewone meel.
overigens gebruik ik alleen olijfolie en geen zonnebloemolie, maar goed vet blijf het natuurlijk wel haha
vind grieks echt heeeeerlijk!!! missym , zou je niet terug willen naar griekenland? en spreek je ook grieks?
terug willen? haha nee ben geboren en getogen in Amsterdam en daar zou ik zeker niet meer willen wonen haha! Ik spreek vloeiend Grieks, partner is ook Grieks....
Ah top! Feta saganaki vind ik niet lekker, ben meer van tiri psiti (feta uit de oven met ui, tomaat in azijndressing gewikkeld in aluminiumfolie)
Ja dat blijft goed vet inderdaad haha. Ga er even een topicje bij voeding over openen om te kijken of mensen aubergine weleens grillen en hoe dat uitpakt haha. En aardappels kan ik in een beetje olijfolie doen in de oven voor ik het in de mousaka doe offff ik moet gewoon niet zo miepen want dat kleine beetje vet!? hahaha
Ik eet vrijwel elke dag veel olijfolie en volgens mij is het niet erg hoor, ik geef de kinderen dat ook, maar goed ik houd me niet zo aan de regeltjes
Hier maak ik ook alles met olijfolie maar alleen dat frituren van aubergine etc niet, vind dat zonde van de olijfolie haha. Ik heb ook nooit last gehad van het vele olijfolie eten niet en dochter ook niet maar voor anderen moet ik altijd wat zuiniger zijn omdat het bij hen op de darmen gaat werken LOL Maar met knoflook ben ik ook nooit zuinig en vooral niet bij tzatziki, laatst heeft zelfs mijn dochter tzatziki op en heerlijk dat ze het vond en mijn zus nam een hap en wist niet hoe gauw ze in de keuken moest zijn omdat het zo scherp zou zijn haha.