Stoofvlees

Discussie in 'De lounge' gestart door EdN, 22 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.826
    3.612
    113
    Ik heb nog nooit stoofvlees gemaakt (erg, ik weet het, maar dat duurt zo lang en had er tot nu toe geen geduld voor). Maar ik wil het nu toch eens gaan proberen, heb er zooooo'n trek in! Wat is jouw stoofvlees-succesrecept??
     
  2. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Sucadelappen-stoofvlees ;)

    Je neemt sucadelappen (zelf even uitzoeken hoeveel je wilt en voor hoeveel personenen ;)).. hier doe je zout en peper op.. en bak je bruin in een braadpan.. Als ze mooi bruin gebakken zijn doe je een halve tot 1 liter rundvlees bouillon bij (afhankelijk van hoeveelheid vlees.. voor 2 personen doe ik halve liter!)

    Bij het vlees en bouillon doe je een laurierblaadje, 100/150 ml azijn en plak ontbijtkoek (even verkruimelen)

    Dit zet je s morgen rond 10.00 uur op, en dan is het 's avonds rond 18.00 uur super lekker! Proef dan nog wel even de jus... want door het inkoken kan het erg zout zijn..maar dan doe je er gewoon beetje water bij ;)

    Succes! :D
     
  3. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    25 sep 2008
    3.327
    298
    83
    Mijn moeder maakt het altijd met bruin tafelbier. :D Mijn vriend is er gek op.
     
  4. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Ook erg lekker! En kan ook wel als je zwanger bent.. tegen de tijd als het uit gestoofd is zit er geen alcohol meer in ;)
     
  5. karnijn

    karnijn Bekend lid

    22 jun 2011
    958
    3
    0
    vlees aanbakken en kruiden met peper en zout samen met groffe stukken ajuin. Als alles aangebakken is gooi je er een flesje bruin bier in en vul je aan met water tot het vlees onder staat. (sommigen bestrooien nu het vlees met bloem, dat zorgt voor het indikken van de saus) Je doet er om te kruiden nog thijm en laurier bij en een met mosterd besmeerde boterham. Sommige mensen doen er ook een beetje azijn in en bruine suiker of siroop of zwarte chocolade.
    Dat potje laat je lekker uren sudderen. Mjam!
     
  6. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Begon al te kwijlen van de titel.. Heeeeerlijk! :) hachee ook!
     
  7. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    25 sep 2008
    3.327
    298
    83
    Ik weet helaas het recept niet uit mijn hoofd anders had ik hem voor jullie geplaatst. :(

    Wat eten jullie er trouwens bij? Friet of gekookte aardappelen?
     
  8. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Gekookte aardappels! Moet wel op zijn Hollands ;)
     
  9. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Ohhh dit klinkt errug lekker!! :D
     
  10. angel229

    angel229 Niet meer actief

  11. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Hachee met rode kool en aardappel purree.. mmm woensdag nog gehad :D
     
  12. vivianbraak

    vivianbraak Niet meer actief

    Stoofvlees staat hier ook op toevallig jummieeeeee!!
     
  13. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Wat voor vlees gebruiken jullie dan? Sucadelappen zitten van die enge witte stukken in.
     
  14. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Haha ja maar voor de smaak tijdens t bakken/stoven is dat wel erg lekker ;) en op mijn bord ontleed ik mijn vlees :D.. Braadlappen kun je ook gebruiken zit minder vet aan.. En bij hachee koop ik hachee vlees.. dat is al in stukjes en zit bijna geen flubbertjes aan ;)
     
  15. vivianbraak

    vivianbraak Niet meer actief

    @ Maja: Stoofvlees geen idee hoe je dat eigenlijk noemt... ;) Als ik naar de slager ga zeg ik mag ik van u stoofvlees :D
     
  16. karnijn

    karnijn Bekend lid

    22 jun 2011
    958
    3
    0
    Ik ken het als karbonade(n). Nog nooit veel witte stukken in gehad.
     
  17. mamaliesjejuult

    mamaliesjejuult Actief lid

    7 jul 2011
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
  18. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    .????

    KArbonade is varkensvlees
    Stoofvlees is rundvlees
     
  19. mamabri

    mamabri Niet meer actief

Deel Deze Pagina