Ik heb nog nooit stoofvlees gemaakt (erg, ik weet het, maar dat duurt zo lang en had er tot nu toe geen geduld voor). Maar ik wil het nu toch eens gaan proberen, heb er zooooo'n trek in! Wat is jouw stoofvlees-succesrecept??
http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/479832-stoofvlees-zonder-rode-wijn-andere-alcohol.html http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/476577-vraag-over-draadjesvlees.html http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/466167-omas-draadjesvlees.html
Sucadelappen-stoofvlees Je neemt sucadelappen (zelf even uitzoeken hoeveel je wilt en voor hoeveel personenen ).. hier doe je zout en peper op.. en bak je bruin in een braadpan.. Als ze mooi bruin gebakken zijn doe je een halve tot 1 liter rundvlees bouillon bij (afhankelijk van hoeveelheid vlees.. voor 2 personen doe ik halve liter!) Bij het vlees en bouillon doe je een laurierblaadje, 100/150 ml azijn en plak ontbijtkoek (even verkruimelen) Dit zet je s morgen rond 10.00 uur op, en dan is het 's avonds rond 18.00 uur super lekker! Proef dan nog wel even de jus... want door het inkoken kan het erg zout zijn..maar dan doe je er gewoon beetje water bij Succes!
Ook erg lekker! En kan ook wel als je zwanger bent.. tegen de tijd als het uit gestoofd is zit er geen alcohol meer in
vlees aanbakken en kruiden met peper en zout samen met groffe stukken ajuin. Als alles aangebakken is gooi je er een flesje bruin bier in en vul je aan met water tot het vlees onder staat. (sommigen bestrooien nu het vlees met bloem, dat zorgt voor het indikken van de saus) Je doet er om te kruiden nog thijm en laurier bij en een met mosterd besmeerde boterham. Sommige mensen doen er ook een beetje azijn in en bruine suiker of siroop of zwarte chocolade. Dat potje laat je lekker uren sudderen. Mjam!
Ik weet helaas het recept niet uit mijn hoofd anders had ik hem voor jullie geplaatst. Wat eten jullie er trouwens bij? Friet of gekookte aardappelen?
Zuurvlees. Heerlijk met frietjes. Moet wel bekennen dat ik het meestal kant en klaar koop. Ook succes hier is hachee. Limburgs zuurvlees: "zoervleisj" recept - Recepten van Allrecipes
Haha ja maar voor de smaak tijdens t bakken/stoven is dat wel erg lekker en op mijn bord ontleed ik mijn vlees .. Braadlappen kun je ook gebruiken zit minder vet aan.. En bij hachee koop ik hachee vlees.. dat is al in stukjes en zit bijna geen flubbertjes aan
@ Maja: Stoofvlees geen idee hoe je dat eigenlijk noemt... Als ik naar de slager ga zeg ik mag ik van u stoofvlees