Hoe maken jullie altijd jus voor op vlees? Ik word altijd een beetje flauw van die kant en klare vleesjuszakjes waar je alleen nog water en boter hoeft toe te voegen. Van sommige vleessoorten krijg je wel lekkere jus, zoals van gehaktballen (vind ik). Ik laat ze sudderen in water en ketjap en je hebt naderhand hele lekkere jus voor over de aardappelen. Maar hoe met andere soorten? Hoe doen jullie dat?
water + mosterd + curry + ketjap. Even goed mengen , vlees uit de pan en dan dit er even in en goed even laten pruttelen.
Hier ook potjes jus maar wel altijd erg lekker. Ik bak eerst het vlees en dan met het vet maak ik de jus. Daar doe ik een beetje jus van maggie in, water en een beetje koffie melk zodat het vet van het vlees niet blijft "drijven"
Ehm ik gebruik ook het bakvet van het vlees water en een lepel van maggie jus uit zn potje erbij. Aan mij heb je dus ook niks
Bakvet, beetje water bij, peper zout en eventueel een scheut tomatenketchup of een half runderbouillionblokje. Thats it.
Mijn moeder krijgt lekkere jus door het bakvet aan te lengen met water en het dan gewoon in te dikken. ik krijg het niet voor elkaar
Waar ik woon hebben ze dus geen zakjes jus en ik miste het heel erg en ben ik opzoek gegaan naar een makkelijk recept voor jus. Het is wel vegetarisch, maar waarschijnlijk kun je de groentebouillon/kookvocht gewoon vervangen door het vocht wat van de vlees afkomt. 2 eetlepels boter 2 eetlepels bloem (dus ongeveer 1 el bloem op 1 el boter of wat meer boter als je een wat vettere just wil) 1 tomaat in kleine stukjes 1 kleine ui in kleine stukjes 2 eetlepels ketjap manis 0,5 liter groentebouillon of kookwater wat van je groente komt (dit kan dan waarschijnlijk ook het vocht wat van je vlees afgekomen is zijn) Peper en zout naar smaak je fruit de ui, voeg dan de tomaat en ketjap manis toe, roer totdat het warm is en laat het dan 1 minuut zachtjes doorsudderen. In een ander pannetje smelt je de boter, voeg dan de bloem toe, roer dat voor een halve minuut of een minuut (vind het moeilijk hier een tijd voor te zeggen, totdat het goed gemengd is ). Voeg dan de warme groentebouillon/kookvocht/vleesvocht toe en roer dit totdat het kookt. Voeg dan de mix van ui/tomaat/ketjap manis toe, roer het en laat het voor ongeveer 1 a 2 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
Hier ook zakjes maar ook alleen water...vind met vet zooo vies helemaal vet van vlees ..dan liever geen jus
Ik maak altijd jus van smetjus van croma. ik gebruik geen bakvet, omdat ik vind dat hier zo'n echte vettige smaak aan zit. half pakje smetjus in een laagje water laten smelten (af en toe roeren) aan het eind doe ik er nog een klein scheutje ketjap door en een scheutje ketchup (dit beide is niet nodig, maar geeft het net een beetje extra smaak) Mmmm tot nu toe is iedereen gek op 'mijn' jus
Grappig dat we allemaal pleiten om de kimderen geen suiker/frisdrank en e-nummers te laten eten terwijl de meesten een juslepel met e-nummers over hun aardappelen gieten... Ik bak het vlees gewoon in boter en leng het aan met water, evt wat aardappelzetmeel toevoegen om in te dikken.. Als je je vlees lekker kruid met peper, zout, kerrie/paprikapoeder of andere kruidjes dan heb je genoeg smaak aan je jus!
Ik ben de enige die jus eet. Vaak maak ik een mega pan suddervlees en maak dan kleine bakjes jus en die vries ik in ( en zo ook met de gehaktballen jus ) zodat ik áls we aardappels eten ik er jus bij heb haha. Of ik maak het zelf beetje bakvet aanlengen met water scheutje koffiemelk wat knoflook paprika poeder kerrie poeder scheutje ketjap en beetje sambal.
Ik maak het niet zo vaak. Maar als ik lamsvlees stoof doe ik er ketjap, marmite, beetje mosterd, lepel tomatenpuree en wat kruiden bij (gember, paprikapoeder, zwarte peper) en dan kan je het eventueel binden met maizena.
ik ben eerder verbaasd over al die ingredienten! Waarom zulke 'moeilijke' jus? wat is er mis met gehakt/vlees braden en dan met water aanlengen? heerlijk die vleesjus.. Kun je zo vet maken als je wilt hoor! Als ik hemburger oid eet, bewaar ik gewoon wat jus van de dag ervoor, voila.