Ik heb een vraag en hoop dat iemand dit weet.Ik wil wel zelf een pizza gaan maken maar zit er veel verschil qua calorieen in een zelfgemaakte of een kant en klaar deeg-bodem??anders maak ik de bodem ook zelf en anders koop ik gewoon zon deegje.Kan het niet zo goed vinde op internet...
Ik weet t niet zeker maar t lijkt me dat een zelfgemaakt deegje toch gezonder s. Sowieso vinden wij het lekkerder. Succes
tis een kwestie van kijken wat zit er allemaal in zon kant en klaar deeg-bodem ik persoonlijk vind zelfgemaakte bodem niet lekker.. wat ik het lekkerste vind is de bodem van een pizza, en dat is toch echt in zon steenoven gebakken.. en die heb ik niet maar je moet dus gewoon even kijken wat zit er in, en wat doe je in zelfgemaakt deeg
Geen idee of het qua calorieën uitmaakt. Even een tip: ik heb laatst een bodem gemaakt van een turkse pizza die ik door midden sneed. Dan heb je een prima bodem. En het is zo klaar. En hij is lekker luchtig.
Als je toch al pizza gaat eten, zou ik me voor die keer even niet al te druk maken om de calorieen. Lijkt me niet dat er erg veel verschil tussen kan zitten, en in zelfgemaakte heb je iig niet alle toevoegingen als conserveringsmiddelen zitten. Zou vooral letten op wat je erbovenop legt: daar zit het grootste deel van je calorieen al snel....
Als kcal wil "besparen" kun je beter iets minder pizza eten (dus geen hele bijv.) en er een salade bij nemen ipv klooien wat het deeg betreft. In deeg zitten sowieso een flink aantal kcal en koolhydraten, dus je krijgt sowieso "veel" binnen als je een hele pizza opeet en dan maakt het weinig verschil of je een zelfgemaakte of een kant-en-klare neemt.
geen idee het is wel veeel lekkerder! Maar het is toch gewoon bloem enz die bodem?...zijn toch geen calorieën....of klink ik nu erg dom hahaha... En het beleg is toch ook groente kaas..tomatensaus enz...pizza is toch niet zo dikmakend meen ik of wel?
Pizza niet dikmakend? Absoluut wel! In een gewone, hele, pizza zitten geloof ik gemiddeld 1000 kcal. Er zijn toppers waar nog veel meer in zitten trouwens, en een pizza Margaritha bevat weer iets minder namelijk ongeveer 850 geloof ik. En daarnaast is een pizza gewoon een bom van koolhydraten. Veel mensen eten sowieso "te veel" als ze een pizza eten doordat het deeg niet echt verzadigend is (je zou er veel voller van worden als het volkoren deeg zou zijn bijv) en het zijn allemaal "lege" koolhydraten en juist dáár wordt je dik van.
Ik zou het gewoon zelf maken; 450 gram bloem, 240 cc lauw water, 2 eetlepels olijfolie, zakje gist, 1 theelepel zout, kneden, even op een warme plek leggen, en klaar. Supersimpel.
hahah oke Ik heb er paprika kaas en champions op? Maar ach ik maak me er niet zo druk om hoor....soms een pizza is niet erg toch?
Het maakt opzich niet veel uit wat erop zit, alhoewel veel kaas en vet vlees het natuurlijk erger maakt. Het gaat meer om de hoeveelheid koolhydraten en vetten die je binnenkrijgt en voornamelijk deze koolhydraten zitten in de bodem van de pizza. En af en toe een pizza is absoluut niet ongezond hoor, je moet er alleen wel rekening mee houden dat het veel koolhydraten bevat als je bijv. op dieet bent oid.
Bloem wordt deeg=koolhydraten=calorieen. Ik bedoel: brood bevat ook calorieen, en zeker witbrood.... En pizzabodem is ook weer wit deeg. En kaas: enig idee hoe vet dat is? Groente en tomatensaus zijn idd de dikmakers niet. Die bevatten uiteraard ook calorieen, maar daar zit 'm het dikmakende niet in Maar er gaat vaak ook nog iets van salami of ham ook: ook erg vet. Of mozzarella. Ook zo'n lekkere... Dus ja, pizza is wel een echte dikmaker. Kijk voor de lol eens op de doos van je eerstvolgende pizza
Bedankt voor alle reacties,ben nu 38 kilo kwijt nog 6 te gaan en was recepten aan het uitzoeken,vandaar mijn vraag.Bedankt ik ga het gewoon zelf maken.Groetjes allemaal
O, en even een tip: pizzabodem van gewone bloem is veel minder lekker dan van echt pizzameel. Zie hier: Echt pasta- en pizzameel zoals Grano Duro, dubbel '00' meel vind je hier!
Wij maken ongeveer één keer in de twee weken zelf pizzadeeg. Ik vind het erg lekker en je kan het best gezond maken. Ik heb twee recepten. Beiden gezonder dan pizza(deeg) uit de winkel. Ik gebruik namelijk geen witte bloem en ik vervang de geraffineerde suikers (wat ze zowel in pizzadeeg als de topping stoppen) door agavesiroop. Dit is een natuurlijke zoetstof wat makkelijk door je lijf is af te breken. 300 gram volkorenmeel 140 ml lauw water twee eetlepels olijfolie 8 gram gist 1 theelepel (zee)zout flinke scheut agavesiroop (of eventueel honing, agavesiroop is gezonder) of 300 gram speltbloem 8 gram gist twee eetlepels olijfolie 1 theelepel zeezout 200 ml lauw water scheut agavesiroop Speltbloem is wel wat duurder dan volkorenmeel. Wel gezonder en ik vind het lekkerder. Je kan het zelf kneden en laten rijzen, maar ik ben lui en gooi het in de broodbakmachine. De topping kun je natuurlijk zo gezond maken als je wilt. Wij maken of zelf de tomatensaus (kant en klare tomatenpuree of pasata di romana kan ook) of we maken een saus met yoghurt, knoflook, beetje geraspte kaas en italiaanse kruiden. Een probeersel van mijn man, wat goed is uitgevallen. Verder verse groentes, eventueel vlees en op het eind een beetje rucola. Veel lekkerder dan de naar karton smakende pizza uit de supermarkt.