is het erg moeilijk en kun je het gewoon doen met producten van de lokale supermarkt of moet je voor bepaalde ingredienten echt naar een speciaalzaak?? ik heb er zovaak trek in en dan kan ik het nergens in de buurt kopen :x zou er trouwens ook zoiets zijn als een sushi bestellijn?
Google Blijkbaar wel lol! Nog nooit aan gedacht, en hier wil er nooooit iemand met me mee naar 'n sushibar ben de enige die t lekker vind Zelf nog nooit gemaakt btw omdat ik denk dat 't bij mij mislukt lol
een wat grotere AH heeft sushi pakketen in zn assortiment. Ik heb nog nooit zo een sushi kit gebruikt, maar wel de ingredienten uit de ah gehaald. T is redelijk simpel.. goed de gebruiksaanwijzing lezen en de rijst goed laten afkoelen voor je hem gaat gebruiken in rolletjes of blokjes.. tip: wasabi mayonaise zorgt dat alles goed aan elkaar plakt en t lekker smeuig blijft ( mayo wasabi en rode kikkoman sojasaus) Ook handig is om de rollen na t maken ff in de koelkast te leggen..zodat ze wat stijver worden..dat snijdt een stuk makkelijker. Wij maken t hier redelijk vaak allen wees gewaarschuwd.. wij willen t niet meer bestellen of van de ah meenemen of whatever..alleen nog maar vers..t is verslavend succes er mee.. als je vragen hebt.. kan je altijd pb-en ps.. in amsterdam heb je de sushi-kings dat is een bezorg service van sushi
Hoi, ja zelf maken is idd. erg verslavend... Een japanse collega heeft het mij geleerd, en het is idd. niet moeilijk, al heb je geduld en een beetje oefening nodig. Ik woon in Duitsland, maar neem aan dat de AH alle ingredienten heeft. Hier vind ik alles vrij gemakkelijk. Hoe plakkeriger de rijst, hoe makkelijker je de rolletjes maakt en snijdt. Een tip van mijn collega om fijne plakkerige rijst te krijgen is rijst voor rijstepap te gebruiken. En i.p.v. 1 kop rijst in 2 kopjes water te koken, de rijst meer te stomen. Dat doe je zo: Op 1 kop rijst, komt 1,25 kop water. Zodra de rijst in de pan kookt, draai je het vuur op de laagste stand, en laat je de pan nog 10 min. op het vuur staan. Let op: deksel dicht houden, anders verdwijnt de stoom. Na deze 10 min. de pan nog altijd dichthouden en nog een half uur op een koude pit laten verder stomen. Pas dan mag je onder de deksel spieken, om te kijken of het gelukt is. Bij mij is het nog nooit verkeerd gegaan...dus... SUCCES en smakelijk eten...
bedankt, ga het zeker proberen als ik weer eens alleen moeten eten om jullie vragen te beantwoorden, de ah hier heeft het wel in het assortiment maar telkens als ik er zin in heb, is het er niet
t blijft allemaal redelijk lang goed dus je kan gewoon een voorraad inslaan..doe ik ook.. alleen de verse vis/fruit etc haal ik dan op de dag zelf
behandelen jullie de vis ook nog of is dat gewoon een kwestie van in kleine stukjes snijden en zo gebruiken
Ik maak het wel eens zelf. Is wel erg duur want ik wil dan echt goede producten. Ik haal meestal alles bij de Makro.
de vis behandel je niet van te voren.. gewoon goed dun snijden..tenminste.. ik behandel hem niet van te voren als iemand btw een goede tip heeft waar ik grotere pakken sushi rijst kan halen dan hou ik me aanbevolen.. die van de ah zijn niet zo heel groot en best prijzig ( als wij sushi eten dan eten er meestal wat meer mensen mee en dan moet ik t voor een man of 8 maken..)
Visboer? Maar ik eet geen rauwe zalm/ tonijn nu hoor, gewoon met crabsticks, of vegetarische sushi maken.
Hier ok al gezegd, na de bevalling filet americain en witte pistoletjes, 's avonds biefstuk. En ergens in die week erna Sushi eten!!!
ik neem de vis ook wel bij de ah mee.. wel vers verpakte vis dan hoor.. geen diepvries een toko..ja zelf ook al zitten denken, maar helaas hebben we die hier niet..dus moet ik ff de stad in.. dacht misschien een online tip van iemand en sushi mocht ik van de vk gewoon eten tijdens mn zwangerschap..mits t idd goed vers klaargemaakt is en niet de 35% korting sushi van de AH is
Echt verse zalm in sushi mag wel tijdens zwangerschap. Maar tonijn liever niet: Roofvissen eten zoals zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel en verse tonijn. Het advies is liever geen roofvis te eten.Tonijn uit blik bevat veel minder kwik en dioxines dan verse tonijn. Tot maximaal 2 porties tonijn uit blik per week is daarom geen probleem. > Roofvissen kunnen relatief veel kwik en dioxines bevatten, waar ongeboren baby's gevoelig voor zijn. Niet doen tijdens zwangerschap | Voedingscentrum, eerlijk over eten