Al sinds haar geboorte heeft mijn kleine meid erg veel moeite om zelf in slaap te vallen. Ik heb altijd geroepen dat ik haar niet wil laten huilen maar ik weet het niet meer hoor. Opzich slaapt ze wel beter dan eerst, maar het in slaap vallen is een ramp. Vaak valt ze in slaap aan de borst en dan leg ik haar weg maar ik ben bang dat ze hierdoor helemaal niet leert zelf in slaap te vallen. Dus vaak laat ik haar huilen en ik ga om de 10 minuten troosten, ik pak haar dan niet op maar troost haar in bed wat bijna niet te doen is, als ze jengelt o.k. maar ze gaat echt helemaal over de rooie! Ik voel me dan ook zo een slechte moeder he want dat laten huilen is niet echt mijn ding maar na 4 maanden aanmodderen ben ik het ook wel zat om telkens haar uit bed te halen. Ze is onder behandeling van een osteopaat maar die zegt dat haar klachten echt minimaal zijn en dat ze echt geen pijn heeft.... iemand tips? Ze heeft een tijd in de puckababy geslapen maar daar ben ik mee gestopt i.v.m. haar leeftijd en beginnen met omrollen.
Misschien in de kamer blijven? Ik ga wel eens de was opvouwen enzo. Ik praat dan niet tegen haar maar zing een beetje mee met de liedjes van de babyfoon. Dan is ze zo weg...
nee heb ik ook al geprobeerd, of ze gaat huilen of ze volgt me steeds en gaat huilen als ik klaar ben, ookal sta ik daar een half uur.
Onze dochter moest t ook echt leren (net zoals veel kindjes). Wat bij ons grietje hielp (en wat ze in sommige ziekenhuizen ook doen bij huilbaby's) is een tijdje laten huilen, als ze niet stil wordt; bij haar gaan zitten (haar niet aankijken of iets zeggen); je hand op haar hoofd en hand op haar buik leggen en zo blijven zitten. Zij voelt zich dan veilig en kan zich overgeven aan de slaap. De 1e keer duurde dat bij ons heel lang; heb wel 30 min. zo gezeten voor ze in slaap viel (en dat leek veel langer), nu (als t nodig is) is vaak een paar minuutjes voldoende.... De truc is vooral om t kindje niet aan te kijken of iets tegen d'r te zeggen; dat activeert haar alleen maar. Succes...
Mij is verteld dat je een kindje beter niet slapend in bedje moet leggen. Je verteld nml dat je ze aan de borst in slaap valt en je haar dan in bedje legt. Ik weet niet of je iets kunt doen in de volgorde van voeden/spelen? Jill krijgt nml eerst de fles en dan gaat ze zelf 'spelen' tot ze weer moe is en dan naar bed. Moe zijn uit zich in jengelen/bleek zien etc etc. ze is dan dus altijd wakker als ze in bedje wordt gelegd. Maar ook hier is het toch nog wel eens huilen hoor, ik laat haar dan 10minuutjes en als ze dan nog niet slaapt ga ik naar haar toe geef haar speentje, hand op het hoofdje en dan valt ze uiteindelijk in slaap. Moeilijk allemaal he?! herken het ook wel hoor, Jill maakt vaak korte slaapjes waar ze blijkbaar echt genoeg aan heeft en in slaap vallen is ook niet haar favoriete bezigheid ik heb op zich ook nog wel wat aan het CB, die kunnen je ook nog wel tips geven. Succes ermee...
Ik zet vaak een liedje op van de babyfoon. Een korte steeds herhalende melodie. En al wiegend draai ik rondjes in de slaapkamer zodat ie steeds dezelfde knuffeltjes voorbij ziet komen. Dat maakt hem zo slaperig dat ie in slaap valt en dan leg ik hem in bed en rol m nog een beetje van links naar rechts zodat ie niet in een keer stil ligt (en dus weer wakker word) en dan loop ik de kamer uit. (laat het liedje aanstaan) Vaak werkt het maar niet altijd. Mischien het proberen waard.
ja tip van het CB: babyfoon uit en laten huilen, niet troosten maar gewoon laten doen totdat ze in slaap valt. Dit vind ik een beetje onmenselijk, je laat zo een kleine toch niet zolang huilen? Dan leer je ze volgens mij alleen maar dat mama toch niet komt, ookal is er wel iets aan de hand.
wij pakken haar wel eventjes op, omdat troosten terwijl ze in bed ligt niet werkt. Eerst na 5 minuten dan na 10 minuten en dan na 15 minuten. Hoewel we meestal na 12 minuten ofzo gaan hoor . Maar we pakken haar op, troosten haar tot ze rustig is en leggen haar dan weer terug. Ook al begint ze al te snikken als we haar horizontaal houden, toch leggen we haar dan neer en gaan zachtjes weg. We hebben een periode gehad (sprongetje?) dat we zo een uur bezig waren, avond na avond. Maar meestal waren we met 15 minuutjes klaar...
Tess valt ook heel moeilijk in slaap en als ik echt denk dat ze heel moe is laat ik haar gewoon huilen durt het te lang ga ik naar haar kamertje en geef de speen blijf even staan en dan is het vaak wel ok.
bij ons op het cb zeggen ze niet langer dan 10 minuten laten huilen en dan troosten. Ze zeggen ook overal wat anders. Ik zou zelf ook niet maar laten huilen hoor, wie weet hoe lang dat kind huilt.
Onze dochter heeft ook altijd even moeite om in slaap te vallen, maar huilt vaak niet langer dan een kwartiertje. Ik weet nu dat ze daarna zelf in slaap valt dus laat haar dan wel liggen. Als ze een half uur huilt ga ik er wel even naar toe. Wij hebben wel een baby-muziek-ei staan. Ze heeft hem nu niet altijd meer nodig, maar misschien is dat wat voor jouw kleintje. Die kun je instellen op verschillende geluidjes, zoals zeegeluiden of het geluid van een kabbelend beekje. Nieuw verkrijgbaar bij oa Baby Walz, ik heb de mijne gekocht via Marktplaats. Ik had m in het begin de hele nacht aanstaan, en daar sliep ze prima bij. En wat die puckababy betreft, als ze uit de Piep gegroeid is, kun je de opvolger kopen: Puckababy Mini. Die heeft een rits in het midden en je kunt aan de zijkanten de armsgaten openritsen. Succes!
Een vast ritueel gebruiken bij het slapen gaan heeft heel goed geholpen bij onze oudste. Ik ging dan met hem op zijn kamertje zitten en heel rustig een boekje lezen. Hij snapte natuurlijk nog helemaal niets van het boekje, maar volgens mij werd hij dan rustig van mijn stem en het rustig bij mij zitten.
Wat ik merk aan mijn zoontje is als ik hem in bed leg als hij eigelijk al moe is dat hij dan even huilt(niet zolang als jouw kleine meid) en als ik hem nog wat wakker in bed leg als ik net merk dat hij wat moe word dan kijkt hij even rond en valt dan in slaap. Hij is meestal een uur of 2 wakker en word dan weer moe. Trouwens als het goed ging met de puckababy zou ik het misschien toch nog even doen als ze nog niet rolt, hier op het cb zeiden ze dat ik het inbakeren nog helemaal niet af hoefde te bouwen ik dacht ook dat dat moest. Leg je haar ipv in de puckababy nu wel in een slaapzak of niet?
Laten huilen is echt niet zo'n slecht idee zoals sommigen het doen voorkomen. Ik heb mijn zoonje in het begin 1 week laten huilen, wel elke 10 minuten getroost zonder hem uit zijn bed te halen. Na een week was het huilen over. Hierna heeft hij nooit meer gehuild voor het slapen gaan. En hij heeft er ook geen trauma aan overgehouden zoals sommige suggereren dat het kan gebeuren als je een baby laat huilen. Wij hebben een prima band met elkaar. Ik kan mij voorstellen dat het bij een baby van 4 maanden een stuk moeilijker zal gaan omdat ze immers gewend is dat ze opgepakt wordt. Ik zou zeggen doorzetten, je hoeft haar echt niet half uur zonder te troosten te laten huilen. Tussendoor troosten is een goede optie. Nu zal je het gevoel hebben dat het niet werkt, maar het zit er nu zo hardnekkig in dat het wel eventjes duurt voordat ze aanleert om zelf in slaap te vallen. Dus doorzetten. JE zegt zelf dat het op deze manier ook geen meter opschiet. Veel succes!
ja ze slaapt nu in een slaapzak. Nu we van de puckababy af zijn wil ik dat liever zo houden, het ging best goed zonder dus liever zo. bedankt voor alle tips.....
Ja, die discussie is hier al veel gevoerd. Ook hier een dochter die niet in slaap wilde vallen zonder te huilen. En ook ik wilde haar niet laten huilen. Totdat ik om half drie 's nachts nog met een blije baby op de arm liep die het allemaal wel prima vond dat ze lekker bij mama was. Op internet had ik gelezen dat sommige baby's het nodig hebben 5 tot 20 minuten te huilen om de dag te verwerken. Die nacht om half drie haar in bed gelegd, ze huilde echt heel hard maar ik had ook gewoon de puf niet meer om haar eruit te halen. Ik had echt even zoiets van: zoek het maar uit. Voor mijn gevoel helemaal verkeerd maar op dat moment heel goed. Ik kwam er namelijk achter dat ze precies na 20 minuten stil werd en sliep. Dit heb ik dus volgehouden de komende weken. We praten dan over begin december. De huiltijd werd steeds minder en het huilen steeds minder heftig. Na ongeveer 2 a 3 weken huilde mijn dochter zich niet meer in slaap maar lag ze tevreden te keuvelen om vervolgens in slaap te vallen. We kunnen hier dus met z'n allen over discussieren wat wel en niet goed is. Het ligt aan het kind, aan de ouder en vooral aan de situatie. Je kunt echt wel horen of je kindje huilt omdat ie moe is of omdat er wat is. Ook ik laat mijn kind niet hysterisch krijsen maar ik ben wel blij dat ik die nacht de beslissing heb genomen om haar te laten liggen. Ik heb daardoor uiteindelijk heel wat meer uur slaap kunnen hebben dan daarvoor.
oh maar ik kom goed aan mijn slaap hoor, ze slaapt zo een 12 uur per nacht. het naar bed brengen is erg lastig en als ze zo krijst laat ik haar uit eindelijk aan de borst in slaap vallen. Anders was ik allang gek geworden hahah, maar misschien toch een sprongetje want soms is ze na 15 minuten huilen wel stil maar laatste week pffff en niet jengelen maar echt krijsen gewoon!
Ik heb hem altijd in slaap laten vallen aan de borst en daarna in bed gelegd. Op een gegeven moment viel hij niet meer in slaap en kon ik hem ook gewoon wakker in bed leggen. Is toch niet erg? Dat 'leren wakker in bed zelf in slaap te vallen' vind ik wel zo erg Ria Blom. Sommige kinderen slapen lekker in de wetenschap geborgen te zijn en slapen zo heerlijk in aan de borst. Als ze ouder worden, dan verandert dat vaak vanzelf. Een natuurlijk proces waar je - vind ik - niet teveel moet forceren.
Hier nog een die aan de borst in slaap valt. Het is niet bewust zo gegroeid, maar elke keer als ik haar haar laatste voeding gaf viel ze heerijk in slaap, en ik vond het onnodig om haar eerst wakker te porren om haar vervolgens weer in het bedje te leggen. Er zijn heel veel methoden om je kindje in slaap te krijgen, en ik denk dat het belangrijkste is dat je iets 'kiest' wat bij jou en je kindje past. Zo past het laten huilen helemaal niet bij mij. Ik ben nog liever de hele nacht op (niet dat dat voorkomt) dan dat ik naar haar gehuil moet luisteren. Dan zouden ze me weg kunnen voeren in een dwangbuis, hehe. Maar bij anderen werkt even laten huilen prima. Dus wat je ook doet, kijk gewoon naar waar jij en je kindje je in kunt vinden.
Ooh, deze discussie komt vaak voorbij zeg. Ook hier een meisje dat heel erg moeilijk in slaap viel. Ze is tot 16 weken bij mij op de buik in slaap gevallen en ik dacht ook: tjee, zo leert ze het nooit. Maar ik merkte aan Senna dat in slaap huilen bij haar niet werkte. Ze werd er werkelijk erg overstuur van en ze kwam ook niet in slaap zo. Het CB adviseerde mij om haar lekker bij me te houden omdat sommige kindertjes die veiligheid echt nodig hebben. Toen ze 4 maanden oud was, heb ik haar wakker in bed gelegd en ben ik naast haar gaan zitten met mijn hand op haar borst of hoofd. In het begin was het huilen geblazen, maar na een kleine week wist ze dat dit de nieuwe inslaapmethode was. Nu, 11 maanden oud, leg ik haar wakker in bed en blijf ik nog steeds zo'n vijf minuutjes bij haar zitten. Senna slaapt zo moeiteloos is en tja... sommige mensen zeggen: je lijkt wel gek. Nou prima. Dit werkt voor ons en wat de rest zegt.... Wat ik eigenlijk wil zeggen is: ieder kind reageert anders op het in slaap laten huilen en iedere moeder ook. Als het voor jou goed voelt en je kindje valt zo ook in slaap dan moet je het vooral doen. Voelt het niet goed en valt je kindje niet in slaap zo... dan vooral niet doen.