Meis hou nog even vol. Marijn had hetzelfde ritme als je zoon. Nu merk ik dat er verandering in komt. Hij word zelf wakker tegen 21.30/22.00 uur en slaapt dan door tot 4.00 uur en laatst zelfs tot 6.00 uur. Ik heb ook geprobeerd om hem wakker te maken en ergens in een ritme te krijgen maar dit werkte precies anders om. Hij kwam juist vaker s'nachts. Juist het voeden op verzoek is prettig en een regelmaat/ritme komt echt.
Dank voor jullie reakties. Wat we nu doen, is als hij thuis komt van de creche of op de dag dat ik niet werk, hem niet meteen rond 18.00 in zijn eigen bed leggen. Want dan is hij meteen diep in slaap tot middernacht. We laten onze zoon even lekker bij ons zitten, hij soest dan wat, leggen hem dan in de box. Dan begint hij weer wat te spelen etc en dan rond 20.00 een voeding. En dan op een gegeven moment naar bed. Rond 22.30 een droomvoeding. En zowaar. Vanacht werd hij pas om 03.30 wakker. Wist niet wat me overkwam. Heerlijk. Heb zelf dan ongeveer 5 uur geslapen, en dat heb ik al sinds langetijd niet meer gedaan. Ik verwacht niet dat hij meteen uren doorslaapt. Maar als ik ongeveer 5 uur kan slapen. Dan trek ik het wel de komende weken. Premama, jouw tips mbt slaap/waakritme en Ria Blom pas ik al sinds het begin toe. Echter drie weken terug begon hij 's avonds door te slapen en niet 's nachts. Als hij 's nachts wakker wordt, is hij na een voeding ook zo weer in slaap. Ben benieuwd wat deze nacht gaat brengen....
Dames, Even een update. Sinds 1 week halen we onze zoon rond 22.30 uit zijn bed, en geven hem een flesje met voeding voor hongerige babies. Daarna spelen we nog wat met hem, en gaat hij weer in bed. En.... zowaar het lijkt erop dat zijn ritme begint te veranderen. Hij komt dan tussen 04.00 en 05.00 weer voor het eerst, valt na het drinken weer in slaap en slaapt dan door tot 07.00 of soms langer. Een hele verbetering tav het eerdere wakker worden na elke twee uurtjes.. Ik weet niet of deze verandering helemaal komt door het flesje en en het uit bed halen, wakker maken ipv een droomvoeding geven. Daarbij slaapt hij overdag ook wat dieper en vaster, dus het kan ook gewoon een natuurlijke verandering zijn. Ik merk dat ik meer energie aan het krijgen ben, en gelukkig nu niet zo moe meer ben. Vind het nu prima zo. Groetjes Caroline
Klinkt inderdaad als een verbetering. Dat je zelf weer wat meer energie krijgt is ook alleen maar goed natuurlijk. En misschien kan je over een tijdje weer proberen die voeding om 22.30 aan de borst te doen ipv het flesje flesvoeding. Maar die keuze moet je natuurlijk zelf maken.
Kolf je wel dan in plaats van die late voeding? Anders heb je kans dat je borstvoeding erg terugloopt. Waarom ging je niet door op de oude voet? Toen kwam hij toch ook pas na 3.00 uur pas weer voor de eerste nachtvoeding? Om voor dat uurtje extra nou te grijpen naar kunstvoeding vind ik eerlijk gezegd onbegrijpelijk. Of was je plan al om te gaan afbouwen?
Dat vind ik juist het voordeel van borstvoeding, lekker voeden op verzoek en je kindje geeft aan wat het nodig heeft. Als er overdag te lang tussen zit, zou ik wel eerder aanleggen, om een beter dag/nachtritme te krijgen. Maar zeker niet aan de slag gaan met kunstvoeding... Eva slaapt rond 18/19 uur en wordt meestal wakker rond 1 uur en dan weer 4/5 uur. Maar ook wel eens pas rond 3 uur en dan 7 uur. Ze regelt het lekker zelf en krijgt wanneer ze wil. Die nachtvoedingen zijn toch ook zo gepiept? Ik vind het juist wel heel gezellig!
Reden dat ik op een flesje hongerige babies ben overgegaan, is dat hij na die ene 'goede nacht' toch weer elke 2 uur kwam. Dat was dus weer rond 01.00, 03.00 en dan rond 05.00 waarna hij eigenlijk niet meer sliep. Ondanks dat ik meer voedingen ging geven, wel 8 a 9 voedingen , bleek hij s'nachts nog steeds hongerig te zijn. Dus ik ben niet even voor 1 uurtje overgegaan op flesvoeding... Borstvoeding op verzoek klinkt allemaal ideaal, maar ik wil ook nog wat energie overhouden voor mijn werk, en dat is een vrij veeleisende en drukke baan. Ieder natuurlijk zijn keuze, maar ik wil niet star vasthouden aan alleen maar borstvoeding, als zo'n flesje ook uitkomst kan bieden. Mijn zoon komt in ieder geval niets tekort, hij zit al aan de max van de groeicurve, en groeit als kool. Ik heb het besproken met het CB en zij stelde voor om eens een flesje te geven met voeding voor hongerige babies, en te kijken wat dit doet. Ik wil in ieder geval dit flesje op een gegeven moment weer weglaten. En dan weer weer terug naar gewoon borstvoeding. Ondertussen kolf ik af en geeft mijn vriend de fles.
Goed dat je wel blijft afkolven! Maar je zit ook in de regeldagenfase (rond de 12 weken). Zou het daar niet mee te maken kunnen hebben? Maar goed, hier ook een hongerige baby (niet dat hij het nodig heeft, hij is al 8,1 kilo). En ook nog steeds nachtvoedingen. Ik ben pas sinds kort naar 1 nachtvoeding gegaan. Maar soms weer een heftige regelnachtje (zoals gisterennacht) met om 1.30 uur, 3.30 uur en 5.30 uur aan de bak. En ook een heavy job overdag (3 dagen dan wel, maar goed..). Ik moet zeggen dat ik je gevoel kan voorstellen, ik struikel regelmatig over mij wallen. Maar ik merk dat ook gebroken nachten wennen en het idee dat dit eindig is sterkt mij. Hopelijk gaat je kindje beter slapen. Ik heb zelf gemerkt dat inbakeren zorgde voor een diepere slaap. Helaas is Kevin erg snel met omrollen en kan ik mijn bakerdoek niet meer gebruiken nu. Idee?
Dat nachtelijke spoken klinkt toch echt als regeldagen. Die kunnen soms wel een week duren, en ja, dan is elke 2 uur komen echt heel normaal. Wel vermoeiend, maar als je je er aan overgeeft ben je er het snelste weer door, zeker als je het combineert met weer eens extra aandacht aan het aanleggen besteden (kinderen worden na verloop van tijd slordiger en minder efficient, waardoor ze vaker kunnen komen) en borstcompressie, waarmee je kind sneller slaapverwekkende vette melk krijgt. Met een flesje doorbreek je dat patroon, maar het risico is wel dat je dan in een neergaande spiraal komt.
Het om de twee uur komen is al een paar weken aan de gang, dus ik denk niet dat het regeldagen zijn. Althans de laatste paar dagen dus niet meer. Hij ligt daarbij al vanaf week drie ingebakerd.