Slapen.. gaat het weer over?!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Kar76, 19 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kar76

  Kar76 VIP lid

  30 okt 2006
  5.124
  0
  0
  Maastricht!
  Ik begin zo onderhand te denken dat we een kind met een slaapprobleem hebben. Sverre wordt de laatste weken ongeveer om de nacht 's nachts wakker, rond 12 uur. En is dan makkelijk 3 uur wakker. Zet het op een krijsen als we hem willen sussen in bed, flesje helpt ook niet. Dus naar beneden en spelen is de enige oplossing. Tot hij weer moe is.

  Gisteravond heeft hij anderhalf uur geslapen en toen was hij ook weer wakker. En beneden. Tot 00:15! Hij slaapt ook zo ontzettend licht. Als we de trap oplopen begint hij al bijna te kreunen. Slapen bij anderen is ook moeizaam tegenwoordig.

  Zou het kunnen komen doordat hij sinds anderhalve week over is op 1 slaapje per dag? Dan slaapt hij trouwens wel 3 uur aan één stuk.

  Herkent iemand dit? En gaat het weer over?! Wij beginnen allebei een beetje errug moe te worden namelijk.. ;)
   
 2. Grassprietje

  Grassprietje Fanatiek lid

  3 dec 2006
  2.328
  0
  0
  tukkerland
  ik vindt 3 uur overdag slapen achter elkaar wel errug veel...Wellicht gewoon anders weer dag proberen met 2 slaapjes van max 1 uur?baad het niet schaad het niet ;)
   
 3. tomenjerry

  tomenjerry Fanatiek lid

  15 mei 2005
  1.191
  0
  0
  winkelmedewerker
  emmen
  Kar, Quinty kan ook 3 uur aan 1 slapen smiddags, en zei is ook een erg lichte slaper kan niet eens haar kamer inlopen of ze is alweer wakker dag en nacht. probeer gewoon hoe die op 1 slaapje vol houdt. Quinty slaapt al vanaf geboorte 1 slaapje. ze is veelste actief.
   
 4. tomenjerry

  tomenjerry Fanatiek lid

  15 mei 2005
  1.191
  0
  0
  winkelmedewerker
  emmen
  s avonds lichts ze trouwens wel voor 19 uur op bed en dan tot 7.30 s morgens
   
 5. Kirby

  Kirby Fanatiek lid

  1 jun 2006
  4.175
  0
  0
  Roeselare
  Kar, Ana-Lucia slaapt slechts 1 keer anderhalf uur en wij hebben hetzelfde probleem als jullie... ze wordt ook vaak midden in de nacht wakker voor een paar uurtjes, ik heb al vanalles geprobeerd, naast haar bedje zitten tot ze weer inslaapt (resultaat: na een anderhalf uur begint ze zich heel erg te vervelen, wrijft ze heel erg in haar oogjes en begint ze te huilen), gewoon aaien over haar bolletje, haar weer netjes neerleggen en dan weer naar beneden (resultaat: brullen tot ze bijna stikt), bij ons in bed nemen (resultaat: spelen en na een tijdje huilen)... dus sowieso gaat ze na een tijdje huilen omdat ze stikkapot is, maar slapen oh neen hoor...

  Hier is het begonnen toen ze uit het ziekenhuis kwam... dat is nu drie weken geleden en sindsdien heeft ze nog geen enkele nacht doorgeslapen, er zijn wel al een paar nachten geweest dat ze toch makkelijk weer insliep, maar ik deed niks anders toen, dus ik word er niet wijzer van.

  't Is echt lastig he zo. Ik hoop dat er iemand een oplossing heeft, maar volgens mij is het gewoon een fase waar we doorheen moeten.
   
 6. Kar76

  Kar76 VIP lid

  30 okt 2006
  5.124
  0
  0
  Maastricht!
  Ja laten we hopen dat het gewoon een fase is... :( Sverre is net weer lief gaan slapen, en vandaag op het KDV heeft hij 2 slaapjes gedaan. Zijn favoriete leidster was ook weer terug van vakantie, dus dat was helemaal fijn voor hem.

  Zij zei trouwens dat ze het wel vaker hoorde als kinderen van 2 naar 1 slaapje over gaan; dat dat een moeilijke periode voor ze is. Dus we wachten gewoon af!
   
 7. Anakin

  Anakin VIP lid

  17 mrt 2006
  6.436
  31
  48
  Het lichte slapen herken ik wel.
  Vroeger kon je een kanon afschieten naast zijn bed, maar tegenwoordig wordt hij overal wakker van.

  Ik haal hem er in ieder geval nooit uit 's nachts.
  Soms zit ik even een kwartiertje naast zijn bed en doe eigenlijk niks, dan gaat hij meestal wel weer slapen.
  Als dat niet werkt ga ik hem regelmatig even goedleggen en toedekken, net zo lang tot hij rustig is.

  Hier is het gelukkig niet iedere nacht, maar wel zo'n 1 a 2 keer per week.
  Ik hoop op betere tijden!
   
 8. Kirby

  Kirby Fanatiek lid

  1 jun 2006
  4.175
  0
  0
  Roeselare
  Kan best hoor Kar, Ana-Lucia is ook nog maar net over op 1 slaapje overdag en af en toe doet ze er nog 2. Ik hoop iig dat het snel weer verandert.

  Afgelopen nacht ging trouwens redelijk goed, het duurde maar een half uurtje eer ze weer sliep :)
   
 9. Kar76

  Kar76 VIP lid

  30 okt 2006
  5.124
  0
  0
  Maastricht!
  Hier ook een goede nacht! Hij is gewoon helemaal niet wakker geweest en heeft van 19:45 tot 7:15 geslapen! :D Nu verwacht ik niet dat dit blijvend is, maar het helpt af en toe wel, een goede nacht ertussen. Ook voor hem.

  Naast zijn bed blijven zitten heeft echt geen zin, hij blijft dan gewoon krijsen. Als ik hem eruit til, wijst hij tegenwoordig ook al naar de deur.. :( Dus hij weet al dat hij naar beneden gaat dan. :(
   

Deel Deze Pagina