slecht drinken

Discussie in 'Stel je vraag aan de kraamdeskundige' gestart door Cindy1975, 30 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Cindy1975

  Cindy1975 Bekend lid

  8 okt 2006
  551
  0
  0
  Hoi Ilja,

  Dewi (10 weken) dronk normaal gesproken om de 3 uur en dan wisselend 1 of 2 borsten. Sinds gisteravond is het een rommelje....ze had om 18.00 uur 2 borsten gedronken, 's avonds aan één stuk door krijsen. Meerdere keren geprobeerd haar aan te leggen, maar ook dit eindigde steeds weer met huilen. Uiteindelijk hebben we haar in slaap gekregen en om 2330 heb ik haar wakker gemaakt (half) en weer de borst aangeboden. Deze nam ze gelukkig wel (1 borst). 's Nachts kwam ze weer om 4.15 daarna om 0700 en 0930. En toen begon het weer opnieuw, eerst nog geslapen en daarna krijsen krijsen en krijsen. Meerdere keren na 1230 de borst aangeboden maar deze werd steeds geweigerd. Uiteindelijk om 1515 wel weer gegeten en om 1800 2 borsten. Vanavond ook pas weer om 2300 gelukt om haar te laten eten daarvoor wilde ze hem ook weer niet.

  Vorige week heeft de huisarts nog gekeken voor spruw (was er toch en vond haar tong wat wit dus hij heeft gelijk even gekeken), maar dat was het niet.

  Is ze haar ritme aan het aanpassen van gemiddeld 6 voedingen naar 5, is het een sprongetje of zal er iets anders aan de hand zijn?

  Ze heeft gelukkig wel nog steeds een plasluier (de een zwaarder dan de ander), maar ik word hier helemaal nerveus van. Durf mijn borst gewoon niet meer aan te bieden want juist als ze rustig is, moet ze dan weer huilen als ze hem niet wil. Als ze hem wel neemt, drinkt ze hem overigens heel rustig op (dus geen pijn bij het drinken volgens mij).

  En nog een hele andere vraag............. de laatste dagen spuugt ze ook steeds als ze net haar vitamine D heeft gekregen. Enig idee wat dat kan zijn?

  Hoop dat je mij kan adviseren cq gerust kan stellen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes Cindy
   
 2. kwebbeltje

  kwebbeltje VIP lid

  13 jul 2005
  15.340
  0
  0
  Verpleegkundige
  Duitsland
  Het zou een sprong kunnen zijn. Maar zoals ik het lees regeld ze even haar eigen ritme. Kijk het gewoon een aantal dagen aan.

  Misschien de Vit D eens tijdens een voeding geven. Of met een beetje moedermelk op een theelepeltje.
  Gebruik je Vit D op waterbasis?

  Ilja
   

Deel Deze Pagina