Ik eet graag geitenkaas salade zelfgemaakt dan wikkel ik de geitenkaas in spek en dat bak ik even in de pan of doe het even in de oven. Mijn vraag is mag ik wel geitenkaas nu ik zwanger ben? Ik koop altijd die van de AH bij de verse kaas afdeling (geitenkaas honing) een rond kaasje is het. Vind het zo lekker jammer als ik het niet meer mag.
IN Nederlands gemaakte kaas is in principe altijd van gepasteuriseerde melk, daar zijn regels voor, namelijk. Ik eet ook graag geitenkaas en zowel die met honing als de normale versie zijn gepasteuriseerd. En volgens mij verkoopt Appie dezelfde geitenkaas in elke winkel. En ben je er niet gerust op, kun je het degene achter de kaas stand toch even vragen?
Ik hoorde dit een kennis zeggen maar ook dat brie ook niet mocht maar mijn verloskundige zei dat brie gewoon mag ? Soms weet ik ook niet meer wie je moet geloven
Voor in Nederland gemaakte brie geldt hetzelfde. Waar je mee moet oppassen zijn sommige uit het buitenland geïnporteerde kazen. Maar zolang daar geen "au lait cru"op staat of er staat juist op gepasteuriseerd/pasteurisee, dan is het in orde!~
toevallig heb ik die geitenkaas pas nog na gevraagd en daar was niks mis mee. en er waren maar 2 soorten die hun hadden die wel au lait cru waren. kan je alleen zo niet zeggen welke, moeilijk namen he. maar die heerlijke geitenkaas honing mag zeker, heeft mij ook goed gesmaakt.
Als ik op voedingscentrum lees, kom ik er achter dat vooral de zachte rauwmelkse kazen kans geven op listeria besmetting.. De harde kazen (dus) niet... Wanneer ik mn vraagtekens heb over een bepaald voedingsmiddel neus ik altijd ff op voedingscentrum rond.. Met googlen oid of gewoon hier vragen kom je ook de meest verschillende antwoorden tegen...
Waarschijnlijk bedoel je Bettine Blanc, die mag je gewoon hebben hoor, is van gepasteuriseerde melk gemaakt. Zelf ook nog van de week gegeten, jamjam!
Ik maak het altijd met eikenbladmelange(sla) en pijnboompitten komkommer tomaatjes olijven paprika en met honingmosterd dressing en de geitenkaas in bacon gewikkeld jammie haha
Dat klinkt goed! Ik doe het ook wel eens op een ciabattabroodje in de oven met wat extra honing en walnoten erover.