Stoofpeertjes

Discussie in 'De lounge' gestart door demaco, 5 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. demaco

    demaco Fanatiek lid

    1 nov 2011
    1.426
    0
    0
    Hoe bereiden jullie stoofpeertjes?
     
  2. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik lees mee. :)
     
  3. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    koken in rooiewijn en water (vaak half wijn half water), kaneel en suiker

    alles op gevoel kwa hoeveel heid:)

    en dat koken moet redelijk lang op staan, als het kookt dan zet ik hem laag op suderen zeg maar

    tot ze lekker zacht zijn :D
     
  4. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Schillen, in vieren delen, in een pan met water, scheut suiker erbij en een paar uur op laag vuur op laten staan ;)

    ik lust ze zelf niet zo graag, maar mn man vind ze heerlijk!
     
  5. demaco

    demaco Fanatiek lid

    1 nov 2011
    1.426
    0
    0
    Met rode wijn ja???

    Arghh... mijn moeder zei alleen water, suiker en kaneel.. Nu heb ik dus geen rode wijn in huis.
     
  6. Ior

    Ior Niet meer actief

    Ik kook ze een paar uur in water met kaneel en bruine basterdsuiker
     
  7. Milujem

    Milujem Niet meer actief

    sluit me hierbij volledig aan! Alles gaat op gevoel, de rode wijn is puur voor de kleur, dus voor de smaak hoef je het niet te doen :)
     
  8. gekko

    gekko VIP lid

    11 okt 2010
    10.962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Koken in rode port met water suiker en kaneel...

    Ik laat het altijd heel erg lang koken op een laag pitje... tot de port stroperig begint te worden... (wel riskant, dan brandt het ineens een stuk sneller aan, maar dat stroperige is zoo erg lekker;))
     
  9. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    In 4'n met een laagje water, beetje suiker en kaneel.. Lekker laten pruttelen op een laag vuurtje tot ze zacht zijn. Jammie! :)
     
  10. demaco

    demaco Fanatiek lid

    1 nov 2011
    1.426
    0
    0
    Ok, maar hoeveel suiker en kaneel heb je nodig dan?
    Ik heb trouwens kaneelstokjes..
     
  11. robijntje1982

    robijntje1982 Niet meer actief

    jahoor water, kaneel en suiker is prima. aan het einde giet je het overtollig water af en maak je het sausje op smaak met kaneel en suiker. goed laten koken dat je een dikker sausje krijgt.

    andere manier is met roosvice, op die manier maak ik ze voor mijn zoontje klaar.
     
  12. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    peertjes schillen, in partjes, klokhuis eruit.
    In de pan doen, klein flesje rode wijn en een klein flesje rode bessensap (staat bij de bakspullen in de supermarkt) erbij en aanvullen met water tot ze onder staan. Kaneelstokje of poeder toevoegen en een klein beetje suiker.

    Dit aan de kook brengen en laten pruttelen tot de peertjes mooi rood en zacht zijn. Dan peertjes er (voorzichtig) uithalen. Wat extra (riet)suiker aan het vocht toevoegen en flink laten koken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is. Sap is dan mooi donker van kleur en een beetje stroperig. Verder toevoegen van bindmiddelen is dan niet nodig. Het sap weer over de peertjes doen en af laten koelen. Vaak zijn ze de volgende dag nog lekkerder.

    Lekker, ik heb ze hier het weekend ook weer gekocht, alleen nog even maken!:D
     
  13. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    hmmm ik doe altijd kaneel poeder haha maar zou er 1 in doen denk ik en gewoon wat suiker bij gooien

    ik had vorige keer alleen maar suiker klontjes in huis :) denk dat ik er 10 of 12 klontjes in heb gemieterd haha
     
  14. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ik doe geen wijn hoor kan ook prima zonder. Bij mij zijn ze ook rood ;)
     
  15. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Bij mij worden ze overigens zonder rode wijn/bessensap/limonade of wat dan ook, ook gewoon rood netals gonnie zegt :)
     
  16. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik neem of de rode stoofpeertjessuiker die ze bij de supermarkt verkopen en doe daar kaneel bij, of ik neem suiker en kaneel en een scheut rode limonadesiroop.
     
  17. Angel78

    Angel78 VIP lid

    18 jul 2011
    5.883
    1
    0
    administratief medewerkster
    Overijssel
    ik laat ze door mijn moeder maken ;)
     
  18. demaco

    demaco Fanatiek lid

    1 nov 2011
    1.426
    0
    0
    Maar echt zoveel suiker ja? 10-12 klontjes??
    Ik heb overigens gewoon los suiker.
     
  19. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    o ik had trouwens wel kleine klontjes zie ik nu ;) haha dus is maar 6 klontjes haha

    zou er 2 eetlepels suiker in doen denk ik

    hmmm lastig als je normaal op gevoel doet :)
     

Deel Deze Pagina