Wie heeft er lekkere recepten met pompoen? Het lijkt mij zo leuk en lekker ? om er eens Iets mee te maken!! Ben benieuwd!!
Pompoen-Paprika soep: *1 flinke ui1 *1kg pompoen *2bouillontabletten of kuipjes1 *1pot of blik gegrilde paprika's *2,5 Deciliter kookroom *paramazaanse kaas *zout,peper,paprikapoeder *bakproduct: eigen keuze boter,olie etc. Pel de ui en snipper fijn. Schil de pompoen en snijd in stukjes . Verwarm bakproduct en fruit ui en pompoen zachtjes aan. Voeg 7,5 deciliter water, de bouillon en wat peper toe en laat zachtjes gaar worden. Snijd de paprika op een paar reepjes na voor garnering, in stukken. Voeg bij de soep met de room, laat nog even sudderen maar niet koken en pureer daarna de soep. Voeg paprikapoeder toe en proef op smaak. Dien de soep op met paprikareepjes gegarneerd en geef er vers geraspte parmezaanse kaas bij.
Noord-Afrikaanse tajine met kip en pompoen | Yummy in my Tummy! deze heb ik net achter mijn kiezen en weet nu al dat die volgende week weer de tafel gaat sieren!!!
Hmm zal zo eens kijken voor het pompoensoep recept dat ik laatst gemaakt heb. Maar wat anders... Pompoenmuffins? Volgens mij moet het kunnen maar heeft iemand een goed recept?
pompoenen broodjes!!, jammie jammie, mijn vader maakt ze geregeld, ik heb ze nog niet gemaakt, maar wel zijn recept 1000 gr bloem 20 gr universa wit of pando of ipv 2 bovenstaande regels 1000 gr Frans krokant van de Welkoop 300 gr water 40 gr gist 17 gr zout 170 gr pompoenpitten 350 gr pompoenblokjes (oranje pompoen) Kneed de bloem, water, gist, zout en univers, pompoenblokjes en -pitten hou de deegtemperatuur op 34 gr C Verdeel het deeg in bollen van ongeveer 300g Laat de bollen 40 minuten rijzen Je kunt het deeg nu opbollen of ovaal maken en drukken Laat het deeg nog 60 min narijzen bij 30C Het deeg bakken gedurende 14 min op 230 C Voor het bakken kan je de broden insnijden met enge gezichtjes of een Halloween-sjabloon opleggen en met bloem bestrooien
POMPOENTAART natuurlijk, zó lekker! Recept Pompoentaart | Smulweb.nl Dit is een goed recept alleen laat ik de sherry eruit en neem een grotere hoeveelheid kaneel, nootmuskaat dan in het reccept staat.
Ik wou net zeggen pompoentaart! Ik probeer elk jaar een ander recept en deze vind ik het beste tot nu toe Jamie Oliver: de perfecte zoete pompoentaart - recept - okoko recepten
Ja die van Jamie Oliver heb ik wel eens gelezen. Maar het valt mij op dat hij helemaal geen nootmuskaat en kaneelpoeder gebruikt en dat vind ik juist een must bij pompoentaart. Maar ik zal hem eens proberen, krijg er nu alweer zin in!
Nee klopt, maar hij wordt wel enorm romig. Alleen is het wel ff werk, omdat je de bodem eerst moet blind bakken. Maar ik vond het 1 van de lekkerste!
Overigens wat voor pompoen gebruiken jullie meestal? Ik meestal flessenpompoen. Maar heb eigenlijk nooit een ander soort gebruikt
Ik haal meestal gewoon zo'n grote oranje pompoen bij de boer van het veld. Als je drie euro in zijn brievenbus gooit, mag je er zelf eentje weghalen Maar hier rooster ik de pompoen meestal in blokjes in de oven. Ondertussen maak ik risotto en crunch ik 300 gram hazelnoten. Even een uitje fruiten, wat salie erbij, hazelnoten erdoor en dan door de risotto heen en dan nog een klein beetje parmezaanse kaas erdoor. Vlak voor het serveren de blokjes geroosterde pompoen erover en hmmmm, heerlijk (jammer dat ik de weekboodschappen al binnen heb).
Blokjes pompoen met suiker in een pan. Deksel erop en in het eigen vocht gaar laten sudderen. Lekker als bijgerecht bij bijv. rijst.
Pompoenblokjes, stukken aardappel in de schil, grote plakken vleestomaat, 1 of 2 uien in grote stukken, 3 gehalveerde tenen knoflook en dat alles ongeveer 40 min in de oven (180 ofzo). Serveer met zure room. Jammie! 1kg pompoen in blokjes 500g worteltjes 1l bouillon 1 bol knoflook kaneel, komijnzaad, kruiden die je lekker vind Bol knoflook in folie wikkelen en 45min in de oven poffen. Pompoen, wortel en bouillon koken totdat alles zacht is, pureren met staafmixer. Kruiden toevoegen naar smaak. Knoflook uit de bol knijpen en toevoegen. Tip: vooral niet teveel water erbij doen, je kan er altijd meer bijdoen als het toch te dik is. Ik maak hem graag zo dik als erwtensoep, bijna puree dus
Wij roerbakken regelmatig pompoen met stukjes spek en lekkere paddenstoelen. Ik kook dan eerst de pompoen, en bak dan daarna de spek (één bakje) en de paddenstoelen in de wok, samen met wat knoflook en één of twee chilipepertjes. Daarna gaan de al gekookte stukken pompoen er nog even bij. Snel klaar (op de pompen koken na dan ) en erg lekker! Wat er ook lekker bij is, als je iets meer moeite wil doen zijn gepofte kastanjes of nootjes (bijv hazelnootjes).