Hello! Ik vroeg me af of ik onze koelkastproducten wel goed bewaar... Ik bewaar onze kaas in een plastic zakje (een beetje dichtgedraaid) We doe zeker een week of anderhalve week met een stuk. Ook heb ik laatst meloen gekocht. Ik eet die natuurlijk niet in één keer op , dus aluminiumfolie erover en hup terug de koelkaat in (wel was ik het voor het eten kort) Ik denk dat ik er 4 dagen over doe om hem op te eten. Is dit wel o.k.? Ik wilde het toch even checken. Thanks!
gatsie! :x Ja, haha dat snap ik. Ik dacht meer aan bacteriën die zich op die manier op het voedsel kunnen vestigen...
hahaha Volgens mij wel goe hoor. Ik doe het ook zo in zakjes enzo. Hou het gewoon in de gaten dat het niet een enge kleur of geur krijgt dan is het goed genoeg
Oh hier gaan we er altijd vanuit dat het vanzelf weg loopt als het echt niet goed meer is ;o) Nee hoor, t klinkt alsof je niks verkeerd doet. Alleen met vleeswaren etc moet je een beetje uitkijken. Maar bij bijv fruit zie je snel genoeg of het nog goed is.
Er zitten altijd listeria-bacterieen in je koelkast en het zijn ook nog eens bacterieen die zich juist onder koelkasttemperaturen snel vermenigvuldigen. Niet zulke fijne bacjes als je zwanger bent. Vleeswaar binnen een paar dagen opeten, niet wachten totdat er schimmel op komt. Ook aangesneden groente en fruit (zoals een krop ijsbergsla of een meloen) zo snel mogelijk opeten, want listeria voelt zich erg prettig op vochtige producten. Kaas is hard en niet vochtig, die kan je gewoon afdekken in een doos en een week bewaren. Zie de site van het Voedingscentrum onder Zwangerschap: http://www.voedingscentrum.nl/EtenEnGez ... /listeria/