slowcooker

Discussie in 'De lounge' gestart door mamabri, 26 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik las dat iemand hier een slowcooker had. Nu ken ik het ding helemaal niet, dus ik wil eens wat ervaringen horen. Er zijn vast meer dames die hem hebben.

    Wat doet ie? (behalve langzaam koken ;)) hoe werkt het? Wat kan er allemaal in? Hoe bevalt het? etc.
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.108
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Ik heb er al jaren een. Superfijn ding. Ik heb een simpele met maar drie standen (hoog, laag en warm houden). Je doet het gerecht naar keuze erin, slowcooker aan en klaar. Ik maak er van alles is. Chili, Roti, soepen, stoofpotten, lasagne. Soms probeer ik een nieuw recept uit van Pinterest bijvoorbeeld. Ik heb de mijne jaren geleden voor ongeveer 60 euro gekocht. Nooit spijt van gehad.
     
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    En je gooit dan alles zo, hup rauw erin? En dan als je thuiskomt is het een stoofpot of soep? Want in een pan moet je natuurlijk roeren. Lasagne leg je normaal in laagjes etc. Ik kan me er gewoon weinig bij voorstellen :) Maar het klinkt wel ideaal.

    En is dat niet onveilig, het erin doen, de hele dag aanlaten staan en bij thuiskomst hem pas uitzetten?
     
  4. Maloutje

    Maloutje Bekend lid

    30 okt 2010
    620
    0
    0
    Brabant
    Dit zit nu in de mijne! Als het klaar is is de kip heerlijk zacht, draadjesvlees-achtig en gaat er nog wat parmezaanse kaas over de krieitjes.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  5. tuc

    tuc Niet meer actief


    Nou dat laatste dus. Het klinkt ideaal en zeker als je bij thuiskomst gelijk kunt eten, maar ik vind het echt gevaarlijk. Het is een electrisch apparaat dat aanstaat dus het risico met brand wil ik echt niet nemen.
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.108
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Het legt er een beetje aan wat ik maak. Kip voor de roti bak ik wel even aan (neem liever geen risico's), zelfde even met gehakt. Verder doe ik de meeste dingen er inderdaad rauw in. Sommige gerechten roer je inderdaad af en toe even en andere laat je gewoon lekker pruttelen. Lasagne bouw ik gewoon al op in de slowcooker. Moet heel eerlijk zeggen dat ik hem aanheb als ik thuis ben (hoogstens even de oudste ophalen of een ommetje met de hond en baby). Of ik zet hem aan na me werk (tussen 3/4 thuis over het algemeen) en dan uit zodra we naar bed gaan en dan is het eten al klaar voor de volgende dag. Maar wat ik heb begrepen schijnt het wel veilig te zijn om aan te laten als je er niet bent. Ik durf het zelf alleen niet aan.
     
  7. Maloutje

    Maloutje Bekend lid

    30 okt 2010
    620
    0
    0
    Brabant
    Het is er speciaal voor gemaakt. Ik laat hem altijd aan als er niemand is, daar is ie juist voor. De CV staat hier ook altijd gewoon aan als er niemand thuis is 😉
     
  8. mamavan3meisjes

    mamavan3meisjes Actief lid

    8 feb 2015
    478
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik krijg hem vandaag binnen. Ben gek op stoofpotjes maar de laatste jaren maak ik dat niet want dan moet het gas constant aan en met kinderen vind ik dat gen doen. Open keuken. Ik heb de crockpot slowcooker 4,7 liter besteld. Wil van het weekend meteen een boeff bourgignon of draadjesvlees gaan maken.
     
  9. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    haha, ik heb ook geen CV, maar een kachel (die dus op de waakvlam gaat als ik wegga) Toen ik wel een CV had, zette ik de verwarming naar beneden. Een CV vind ik ook wel anders dan een echt apparaat wat aan je eten aan het koken is.....Misschien alleen maar het idee hoor, maar toch.
     
  10. mamavan3meisjes

    mamavan3meisjes Actief lid

    8 feb 2015
    478
    0
    16
    NULL
    NULL
    Nouja, ook al gebruik je hem enkel als je thuis bent, het gas hoeft iig niet aan, wat scheelt qua veiligheid. Je kunt dan rustig even een wasje opvouwen etc. Met eten op het vuur doe ik dat niet. Het is dus sowieso voor ons dan een vooruitgang. Ben echt reuze benieuwd!
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Je schijnt er zelfs brood in te kunnen maken.
     
  12. mamavan3meisjes

    mamavan3meisjes Actief lid

    8 feb 2015
    478
    0
    16
    NULL
    NULL
    Maloutje, kan dat gewoon met die zilverfolie? en de kip heb je licht aangebakken? doe je er vocht bij, bij dit gerechtje?
     
  13. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Maar wat moet ik me dan bij "slow" voorstellen? Omdat een stoofpotje normaal best lang moet staan? Of is hij niet langzaam als je hem wel hoger zet? Omdat iemand hier zei dat zij hem pas om 3-4 uur aanzet?
     
  14. Maloutje

    Maloutje Bekend lid

    30 okt 2010
    620
    0
    0
    Brabant
    De krieltjes zijn lekker omgeroerd met olie, beetje boter, knoflook, oregano, dille en basilicum. De kip is ingesneden en wat knoflookolie met limoensap er over en ligt in een beetje kippenbouillon zodat het niet droog wordt, vandaar de folie. Gaat altijd prima met folie als ik bijvoorbeeld aardappelen of groenten gescheiden wil.
     
  15. mamavan3meisjes

    mamavan3meisjes Actief lid

    8 feb 2015
    478
    0
    16
    NULL
    NULL
    Lekker! ga ik zeker proberen, hoeveel liter is jouw cooker?

    Mamabri, draadjesvlees las ik, laat je bijv. op de slow stand best 10-12 uur staan. Slow dus ;)
     
  16. Maloutje

    Maloutje Bekend lid

    30 okt 2010
    620
    0
    0
    Brabant
    Ow, en de kip bak ik inderdaad even aan, maar dat is vooral voor het zicht en eigenlijk niet nodig, maar anders blijft ie zo bleek.
     
  17. Chels89

    Chels89 Bekend lid

    22 apr 2014
    799
    128
    43
    Op Facebook heb je een groep De Slowcookers, daar kan je veel Nederlandse recepten vinden.
     
  18. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Oke.
    Ik heb alleen geen facebook :)
     
  19. Maloutje

    Maloutje Bekend lid

    30 okt 2010
    620
    0
    0
    Brabant
    Die van mij is 4,7 liter.
     
  20. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Even half on-topic: het lijkt een beetje op een hooikist.
    Ik kook bijvoorbeeld mijn bietjes (peertjes of andere stoofdingen) een kwartiertje en doe de pan daarna in een koelbox. In de koelbox zit een fleecekleed en een pannenonderzetter. Daar zet ik de pan op en vouw dan de fleecedeken hier helemaal omheen. Deksel dicht en 5 uur later is alles gaar en zo zacht als wat :p
    En nog steeds heet

    Vroeger gebruikte ze hier een hooikist voor. Er zijn nu ook moderne hooikisten te koop. Dit kost dus helemaal geen stroom of gas en dus ook superveilig!
     

Deel Deze Pagina