Ik ga dit recept vandaag maken: https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/kip-kerrie-uit-de-slowcooker-of-uit-de-gewone-pan/ Ik heb geen hele kipfilets meer in de vriezer, wel kippenblokjes. Zou ik dan de tijd in de slowcooker moeten verminderen voor de kip? Ik zou nog naar de winkel kunnen achter hele kipfilets als dit beter zou zijn.
Deze is lekker! Ik gebruik altijd kippendijen en die trek ik na afloop wat uit elkaar. Vind gewone kipfilet niet zo lekker uit de slowcooker
Ik zou voor vers gaan. Behalve dat ik eigenlijk niet weet of het wel goed is om de kip in de slowcooker te ontdooien (ivm snellere bacteriëngroei) komt er dan veel meer vocht uit de kip en wordt je gerecht misschien te nat.
Wij eten deze vandaag: https://www.eetspiratie.nl/carnitas-krokant-varkensvlees-slowcooker/ Komt zoveel smaak in het vlees, echt heerlijk!
Zal dan nog naar de winkel gaan achter kippendijen of mss een hele kip, denk eigenlijk ook dat het te droog zal zijn met kipblokjes. Zou ze op voorhand ontdooien hoor Ziet er erg lekker uit, maar geen idee wat hamlappen zijn, die benaming hebben we niet in België volgens mij. Zal straks eens in de ah kijken.
Hesp? Is dat een woord? Mijn man zei dat. Schink kan ook nog, dat gebruiken ze in Nederlands Limburg ook wel.
Wij gaan dit eten vandaag. Hopelijk lukt het! https://www.smulweb.nl/recepten/1421730/Pulled-pork-slow-cooker
Ik had hem wel met (verse) kipfilet gemaakt. Was prima! Niet droog. Denk dat ik er ook stukken van heb gesneden eigenlijk, hoe krijg je anders die bloed en witte friebels uit de kip? Ben zelf geen fan van kippedijen. Heb nog nooit bevroren vlees gebruikt in de slowcooker, geen idee waarom niet eigenlijk. Ik zou t gewoon proberen en de kooktijd gelijk houden.
Het is niet de bedoeling om bevroren in de slowcooker te doen, maar vooraf te ontdooien in water het ging erom dat het al blokjes waren ipv hele kipfilet. Ham/hesp ken ik wel, maar dat zijn schelletjes voor op de boterham/tosti, lijkt me niet iets wat je in de airfryer doet. In de ah niets gevonden waar hamlappen op stond.
Ja, de vleeswaren variant heet ook ham hier, haha. Die je hebt gevonden heet hespesnede, zit toch “hesp” in. In nederland is het hamlap als stuk vlees en gewoon ham als vleesware, dus dat is ergens wel vergelijkbaar.
Ja, maar niemand noemt dat hier hespesnede, staat er gewoon bij als omschrijving, in de winkel zul je enkel varkenssnede zien staan op het etiket
O ja, dan snap ik de verwarring inderdaad. Voordeel is, als je vanaf nu een nl recept ziet met hamlappen, ga je je nooit meer afvragen wat dat zijn...
Ik heb voor komende week een gerecht op de planning staan die zo’n 12 uur in de slowcooker moet. Voel er weinig voor om de wekker tussen 05.00 en 06.00 te zetten om de slowcooker aan te zetten (eenmaal wakker val ik enorm moeilijk weer in slaap). Dus what to do? Voor het slapengaan (rond 23.00) aanzetten en vanaf 11.00 op warmhoudstand laten staan tot het avondeten? Hoe doen jullie dat met gerechten die erg lang moeten?
Ik heb me laten inspireren door dit topic en vandaag deze gekocht: Crockpot SCCPBPP605-050 Schongarer, 5.7 liters https://smile.amazon.de/dp/B00G4A4WM2/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_r51ODbT1HEWC4 Fijn in de aanbieding voor 67 euro en een goed excuus om hem dan ook nu te halen. Ik ga eens kijken wat mijn eerste gerecht wordt komend weekend .