Vis

Discussion in 'De lounge' started by hollandsenieuwe, Apr 5, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hollandsenieuwe

    hollandsenieuwe Niet meer actief

    Misschien een hele domme vraag, maar wat bestellen jullie altijd bij de visboer? En moet je dat nog klaar maken? Zo ja, hoe doe je dat.
    Ik ben eens toe aan wat verandering heb altijd kibbeling
     
  2. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    Apr 21, 2013
    3,539
    1,551
    113
    Neem je Hollandse Nieuwe😜
     
  3. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    Dec 1, 2014
    7,394
    5,298
    113
    Realiseer je je dat dit met jouw nickname een heel grappig topic is al?
    Zelf ben ik overigens niet gek op haring ;).
    Als lunch is het hier ook vaak kibbeling, maar bij het avondeten zalm, zeewolf, kabeljauw, makreel, etc. etc. Wel altijd filet hier, want ik heb een hekel aan ongefileerde vis op mijn bord (of vlees met botten, zelfde categorie ;)).
     
  4. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    Feb 16, 2015
    4,272
    3,239
    113
    Female
    > gestoomde makreel, heerlijk op brood samen met rucola, aioli.
    > wokgarnalen, die bakken we licht op en doen we door een gerecht met bijvoorbeeld quinoa, kruiden, tomaat.
    > paling, ook zo lekker op brood
     
  5. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    Dec 3, 2014
    419
    114
    43
    Garnalenkroket
    Paling
    Vers gerookte zalm
    Licht gegrilde tonijn
    Haring
    Lekkerbekje
    Vispalet met allerlei soorten koude vis.
    Wokschotel met verschillende soorten vis
    Zalmwrap
    Gevulde zalm
    Makreelsalade
    Makreel

    Allemaal heerlijk! We zijn dol op vis hier thuis!
     
  6. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    Dec 10, 2014
    2,029
    227
    63
    Hahahaha echt he
    Ik wilde het al typen:D
     
  7. Uuz

    Uuz VIP lid

    Dec 8, 2014
    6,241
    818
    113
    Heerlijk, vis! Zalmfilet (om te bakken met b.v. een mosterdsausje, of uit de oven met tomaatjes erop, of ingepakt in alufolie met komkommer, uienringen, kruiden, kappertjes etc, of gemarineerd in honing/vissaus en dan grillen), slibtong, makreelfilet om salade van te maken (of bij de hutspot met mosterdsausje, of in een thaise groene curry), tijgergarnalen om te grillen voor bij de risotto of thais eten, roodbaars filet (gegrild met auberginepuree),meervalfilet (voor in frans vispotje met stokbrood) . En mosselen natuurlijk (stomen in kruiden/soepgroenten/witte wijn). Etc etc!
     
  8. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    Jun 29, 2008
    5,767
    423
    83
    Female
    Zuid-Holland
    Broodje haring met uitjes, makreelfilet (wat ik thuis dan op wit brood doe), kibbeling of lekkerbek. Soms een broodje garnalenkroket. Mijn man soms een broodje paling.
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,155
    8,129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Scholfilet, lekkerbek, zalm, haring. Heerlijk bij een salade.
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Zeebaars, goudbrasem, zalm, forellen, sardines, makreel, rog, haai, inktvis.
     
  11. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    Jul 31, 2013
    5,678
    2,001
    113
    Female
    Hier eten we regelmatig kibbeling, haring, lekkerbek, zalm, forel of paling.
     
  12. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    Jan 30, 2014
    2,334
    258
    83
    Kabeljauwhaasjes zijn ook heerlijk
     
  13. hollandsenieuwe

    hollandsenieuwe Niet meer actief

    Haha, ik ben mij inderdaad bewust van de naam i.c.m. de topictitel ;) Bedankt voor jullie reacties, hebben jullie ook weleens de wokschotel geprobeerd? Denk dat ik dat binnenkort maar eens ga proberen
     
  14. Champetter

    Champetter VIP lid

    Mar 5, 2013
    6,825
    3,809
    113
    Bij mij varieert het van een kibbeling, een tonijn steak, lekkere stevige witvis tot schaaldieren, oesters en kreeften.
     

Share This Page