Ik heb geen ervaring met een airfryer. Maar ik zag het topic voorbij komen over de airfryer van action Nu vraag ik me af wat beter/lekkerder is. Uit de oven (ovenfriet/snacks) of airfryer? Wie kent beide en heeft een mening?
Ik vind airfryer friet lekkerder dan ovenfriet, maar ik zou niet snel een airfryer bij de action halen, dan wel een goede (en dan gelijk de xl versie)
Als je zo'n apparaatje gaat gebruiken, kijk dan wel goed welke soort frieten je erin gaat bakken. De hoeveelheid acrylamide is bij de hete licht friteuses bij bepaalde patat / friet soorten veel hoger dan bij bereiding in de oven of traditionele friteuse.
Airfryer is lekkerder. Maar een echte friteuse blijft voor mij het lekkerst. (Ook al hebben we die zelf nu ook niet meer.)
Hoezo? De airfryer van de Action (een XL ook nog) voldoet prima. Zie geen enkele reden waarom je een duurdere zou kopen. Of je moet zelf een slechte ervaring hebben met een airfryer van de Action? Hij bevalt mij in elk geval uitstekend. Ga echt niet het dubbele betalen, omdat er dan Philips op staat.. Maar ik ben dan ook totaal niet merkengeil.... Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn! Hier vinden wij de friet van Aviko het lekkerst uit de airfryer.
Zeker airfryer ! En dan wel een echte airfryer (nee niet perse een merk) en niet zoiets American Originals vetarme friteuse want die zijn wel waardeloos. En friet en snacks speciaal voor de oven/airfryer zijn het lekkerst en geven het beste resultaat!
Wij zijn groot fan van friet uit de oven! Snacks uit de oven zijn niet fantastisch. Een enkele keer bak ik een frikandel in de koekenpan, dat wil prima. Met een airfryer heb je gelijk weer zo'n heel apparaat in huis.
Wij bakken ook de frietjes in de oven. Koop altijd de minifrietjes van de AH en die worden heerlijk krokant. Kroketten en frikandellen zijn te eten maar zijn uiteindelijk lekkerder uit de friteuse. We eten ze overigens wel uit de oven (heb geen friteuse).
Geen ervaring met airfryer maar ik bak ze absoluut niet meer in de oven vooral de snacks vind ik echt niet lekker! Ik eet ze liever zelde uit de friteuse of halen dan dat ik een airfryer zou halen. Om ze knapperig te maken zit er om ovensnacks juist cornflakes
Dat is ook mijn afweging. Is het echt zoveel lekkerder en het dus waard om een extra apparaat aan te schaffen?
Voordat wij een airfryer hadden, deden we ook alles uit de oven. Maar toen ik bij mijn sxhoonzus uit de airfryer kreeg, dacht ik, tjee wat een verschil! Ik vind het vee lekkerder en je kan er zoveel meer in doen dan alleen maar snacks en patat. Plus dat de bsk en het mandje gewoon in de vaatwasser kunnen. En hij is heel snel warm.
Ik vind van wel, maar ik houd niet van vette patat. En snacks die je zowat kunt uitwringen. Met een airfryer kun je zo ontzettend veel meer dan alleen de patat/snacks vervangen. Ik gebruik hem elke dag. Het is zo'n veelzijdig apparaat en er komt geen boter of olie aan te pas. Zo heb ik er vanavond nog zalm in gemaakt. Echt perfect, wat lekker. Maar ik maak er bijvoorbeeld ook cupcakes in, een omelet, kipfilet, een tostie of biefstuk.
Vette patat en snacks die je kunt uitwringen ? Dat ligt toch echt aan je bakkunsten . Goeie olie en de juiste temperatuur dan is het niet vet .
Friet iig uit de airfryer. Snacks zijn lekkerder uit de airfryer, maar doe ik toch vaak in de oven, zo is alles (friet en snacks) tegelijk op tafel. Ik vind de airfryer echt een top apparaat. Ik maak er meer in dan alleen friet: tosti, beenhammetje, gehaktballetjes, van die voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes, rostirondjes, voor mijn lunch een gegrild kipfiletje, en er zijn nog wel meer mogelijkheden. En hoewel ik heb gelezen dat de airfryer van de action best een aardig apparaat is, heb ik toch gekozen voor Philips (XL). Iets meer vertrouwen in het merk en de bijbehorende service als er iets mis is.
Ik blijf erbij dat friet en snacks gewoon gemaakt moeten worden in de oude vertrouwde frituurpan. Vind gewoon dat dat hoort bij patat en snacks. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik kiezen voor oven snacks/friet
Dat ben ik eigenlijk wel met je eens. Vet geeft nou eenmaal smaak af en dat maakt frituurfriet en snacks toch het lekkerste. Maar ik kreeg echt de balen van die frituurlucht in huis, dus onze voornaamste reden is niet eens het gezondheidsaspect van de airfryer 🙊 Hoewel... Nu eten we wel vaker patat, dan toen we de frituurpan nog gebruikte. Dus zoveel gezonder zijn we denk ik niet.
Klopt, de smaak vind je in beide gevallen niet terug En patat hoort gewoon dat speciale smaakje te hebben. Ik heb eigenlijk vrij weinig last van de frituurlucht maar wij gooien eigenlijk na 2x gebruik het frituurvet al weg. En wij frituren in Zonnebloem olie dus misschien dat daar ook nog verschil in zit?