Etentje voor vrienden

Discussion in 'De lounge' started by minon, Apr 8, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minon

    minon Niet meer actief

    Zaterdag hebben we hier een etentje met vrienden.
    Heb al het hoofdgerecht en nagerecht (boeuf bourguignon en ijssoorten in een mooi glas met lekker vers fruit na)
    Maar zit nog over een voorgerecht en nu dacht ik aan wraphapjes of valt dat zwaar op de maag?
    En ik zat net een toastje met surinaamse eiersalade te eten (ja sorry heb rare gedachtenkronkels) en vroeg me af of dat lekker zou zijn op een wrap met kipfilet en rucola?
    En wat voor wraps koop je dan?
     
  2. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    ik denk dat het dan alles bij elkaar wel zwaar wordt ja. zal lekker iets fris doen als voorgerecht als ham met meloen of een lekker helder soepje
     
  3. minon

    minon Niet meer actief

    Dat is ook een idee maar die wraps zou ik natuurlijk ook voor verjaardag kunnen doen binnenkort :)
    Gewoon maar een keertje proberen dan maar die kip met surinaamse ei :)
     
  4. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    IK had vorige week onderstaand recept gemaakt, erg lekker en licht.

    Kipcocktail met perzik en asperges
    Bereidingstijd: 20 minuten

    Benodigdheden voor dit gerecht:
    250 gram kipfilet
    4 halve perziken
    1 klein blikje asperges
    2 schijven ananas
    Zout en peper
    4 blaadjes sla
    Boter
    Voor de cocktailsaus:
    2 eetlepels mayonaise
    2 eetlepels room
    Kerriepoeder, paprikapoeder en ananassap
    Bieslook en een klein beetje whisky

    Bereidingswijze van dit recept:
    Snij de kipfilet in blokjes, en wrijf deze in met zout en peper
    Bak de blokjes kipfilet in een beetje boter gaar en bruin
    Laat gebakken kipfilet afkoelen
    Snij de perziken in blokjes, snij de asperges in stukjes van 2 cm
    Meng deze ingrediënten voorzichtig door elkaar
    Maak de cocktailsaus met de bovenstaande ingrediënten
    En schep deze voorzichtig door de cocktail
    Gebruik kruiden en specerijen naar eigen inzicht en behoefte
    Leg het gewassen slablad in een coupe, daarop de cocktail
    Garneer het geheel af met een halve schijf ananas
    Serveertip:
    Serveer kipcocktail met perzik en ananas als feestelijk voorgerecht
     

Share This Page