snel weer honger

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door zoe2008, 4 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. zoe2008

  zoe2008 Actief lid

  11 mrt 2008
  152
  0
  0
  Beste lactatiekundigen,

  Omdat ik nu weer werk kolf ik nu regelmatig melk af en geef dit via de fles aan mijn zoon. Het kolven gaat goed (in 10 min circa 200 cc) en hij drinkt goed uit de fles. Het is echter zo dat hij na het drinken van een volle fles van 170cc na ongeveer 2-2,5 uur al weer honger heeft en dan weer een volle fles leeg drinkt. Wanneer hij kunstvoeding krijgt (dit hebben we geprobeerd om te testen) houdt hij het 3,5 tot 4 uur vol. Is dit normaal? Ik moet me namelijk een ongeluk kolven om dit bij te benen. Aan de borst drinkt hij nu hij regelmatig de fles krijgt niet goed meer, ik wilde echter wel bv blijven geven al is het dan via de fles. Maar nu hij zo snel weer honger heeft is dat niet makkelijk...

  hopelijk weet u raad.
   
 2. Linda Offereins

  Linda Offereins Lactatiekundige

  3 mrt 2010
  860
  0
  0
  Het klopt dat borstvoeding lichter verteerd dan kunstvoeding. Dit lijkt een nadeel, maar het betekent dat darmen en andere organen minder moeite hebben om moedermelk te verwerken dan kunstvoeding.
  Het is dus eigenlijk best logisch dat het sneller 'verdwenen' is.
  Maar ja, nu je gemerkt hebt dat het bij kunstvoeding prettiger gaat voor jou is dat natuurlijk ook wel verleidelijk...

  Je zou kunnen proberen om de moedermelk (als je ht toch met de fles geeft) wat te kunnen verdikken met johannesbroodpitmeel of iets ander wat passend is voor de leeftijd van je baby.
  Mogelijk is hij er dan wat langer zoet mee...

  vr gr
  linda
   

Deel Deze Pagina