Snelle, gezonde en lekkere gezinsmaaltijden

Discussie in 'Voeding' gestart door Aquilegia, 15 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aquilegia

    Aquilegia VIP lid

    19 apr 2007
    8.914
    3
    36
    Vrouw
    psycholoog en astroloog
    Midden-Nederland
    Zouden jullie een favoriet recept willen delen dat snel, gezond en lekker is?

    Wij vinden eten belangrijk en ik sta vaak wel een uur te koken. Als ik werk, kan dat natuurlijk niet. Ik merk ook dat het me begint op te breken om zoveel tijd aan het eten te besteden. Ik ben er te moe voor in combinatie met de baby. En de middag na het slaapje van mijn dochter is zo kort hierdoor. We eten vaak ook later dan ik wil. Maar ik heb gewoon niet genoeg snelle gerechten in mijn repertoire.

    Graag zonder pakjes en zakjes.

    Mag ook vegetarisch. Graag zelfs.


    Oh, ja, we hebben een Odin groente pakket, dus vooral lekker met verschillende groentes!
     
  2. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Supersnel: blik tomaten verhitten, staafmixer er op, geklutst ei er door roeren, handvol verse basilicumbladen erboven stuktrekken en erdoor roeren, peper en zout. Smaakt erg goed bij volkoren pasta.

    Iets meer werk: ui hakken, aubergine in blokjes snijden, 2 paprika's in repen snijden, 2 vleestomaten in partjes snijden
    Ui fruiten, blokjes aubergine meebakken, dan de paprika erbij en op het laatst de tomaat even warm laten worden. Eventueel knoflook erbij. Peper en zout. Scheut olijfolie. ALs je het hebt flinke hand groene kruiden zoals peterselie er over. Lekker met aardappelen, rijst of pasta.
    Als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je je portie voor 1 dag uit de pan scheppen, terwijl je de rest op het vuur laat stoven met een zak krieltjes erdoor. De hele volgende dag in de koelkast lekker de smaken laten doortrekken.
     
  3. Aquilegia

    Aquilegia VIP lid

    19 apr 2007
    8.914
    3
    36
    Vrouw
    psycholoog en astroloog
    Midden-Nederland
    Hee, bedankt! Ga ik zeker proberen! :)
     
  4. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    snel en gezond,

    Gebakken aardappeltjes,
    Paprika en ui mix
    stukje vlees (al hoeft dat niet eens

    Je pakt rode paprika en gele paprika snijd deze in grove stukjes,
    daarna 2 uien die snij je in halve ringen, met zn allen in de pan opwarmen zout en peper erbij en klaar :d
    erg lekker en variable en je bent zo klaar :d
    hier een grote favoriet,
     
  5. Madelein84

    Madelein84 Fanatiek lid

    5 jun 2013
    1.042
    80
    48
    rijst koken, gehakt rul bakken, boontjes koken.


    Bij elkaar gooien en voor de volwassenen kruiden (of scheutje bbq-saus of ketjap) toevoegen.


    En koken voor 2 dagen...dat scheelt de 2e dag veel tijd.
    Zo maak ik altijd pastasaus voor 10x en dat gaat dan in bakjes in de vriezer. Eten we toch pastasaus geheel van groentes, maar dan dus zonder de tijd die het kost.
     
  6. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.891
    4.387
    113
    Wij gebruiken hier regelmatig de vegetarische roerbakblokjes van de Appie. Die kun je met allerlei groentes mixen, heel makkelijk.

    Beetje olie in de wok, roerbakblokjes erbij en daarna jouw mix aan groente. Kan een zakje gesneden groentemix zijn, maar ook verse groente: bijv. ui, paprika, courgette, roosjes broccoli die je nog over hebt, champignons, prei, op het laatst wat cherrytomaatjes erbij. Sojasaus erover en serveren met rijst, noodles of mie. Heel makkelijk en snel. Ik ben op dit moment ook meer van het koken met max. 2 pannen op het vuur. Snel klaar en toch gezond. Wat we wel doen is af en toe een diepvriespizza, maar ook daar gooi ik dan extra tomaat op en vaak doe ik er ook nog wat sla bij. Af en toe mag best :D.
     
  7. Aquilegia

    Aquilegia VIP lid

    19 apr 2007
    8.914
    3
    36
    Vrouw
    psycholoog en astroloog
    Midden-Nederland
    Leuk om te lezen hoe jullie dat doen! :)

    Helaas is onze vriezer klein. Die is vol met 2 1/2 brood, een paar flesjes moedermelk, een pakje bladerdeeg, een pak spinazie en een zak ovenfriet. :p
    We willen nog een 2e in de kelder, maar dat laat nog op zich wachten.
     
  8. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Super snel, makkelijk en lekker:

    Volkoren wraps
    Roerbak Groentemix naar keuze
    Kipblokjes/gehakt/vleesvervanger oid
    Creme fraiche met scheutje ketchup en kruiden als paprika poeder bijvoorbeeld

    Vlees(vervanger) bakken, groenten er bij en serveren met de wrap en creme fraiche :) hier een groot succes! Zaterdag gemaakt met kipblokjes gekruid in madras kruiden, Mexicaanse wokgroenten en creme fraiche met madraskruiden en een klein beetje yoghurt slasaus. En nog een zakje sla er bij :)
     
  9. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Ook makkelijk is zo'n losse steamer kopen (35 euro). Aardappelen en groenten snijden en er 30 min in zetten. Er zit een timer op. Dan lekker minuutlapjes of ander vlees wat snel klaar is.

    Kruiden naar smaak achteraf, maar wij doen vaak niets meer op de groenten en aardappelen omdat ze uit de steamer zo lekker zijn.
     
  10. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.341
    5
    38
    spaghetti koken
    Olie mengen met verse knoflook en verse basilicum
    evt. hollandse garnaaltjes warm maken in het olie/knoflook/basilicum mengsel
    evt. garneren met ruccola sla, geroosterde pijnboompitjes en parma kaas

    binnen 15 minuten een heerlijk gezonde maaltijd :)
     
  11. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Chicken tonight met kip en rijst

    Pastasaus met spaghetti, wel even rul gehakt en een uitje bakken

    Rul gehakt en een uitje bakken, pak roerbakgroente erdoor, pakje tomatensaus en wat zout, lekker bij macaroni

    wij eten veel aardappels en groente maar ik zet het al in de ochtend klaar, kook ik het om 17 uur, 17.30 eten.
     
  12. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik sta nu ook altijd minstens een uur in de keuken en kook dan met verse producten (veel snijwerk) en zonder pakjes, maar wat ik vooral 'vroeger' maakte, was:

    Een pak couscous van de AH (rundergehakt rullen, kruiden en Provencaalse roerbakmix erbij, 5 minuten couscous laten wellen en klaar).

    Water koken voor aardappelpuree a la minute van Maggi, rundergehakt rullen met peper, zout en kerrie, pak diepvriesspinazie in de magnetron en door het gehakt roeren, onderin een ovenschaal, aardappelpuree erop en 10 minuten met geraspte kaas erover onder de grill.

    Broccoli (5 minuten) met tonijnsteak (3 minuten) en geroosterd brood met een of ander dipje (heel snel dus, rijst of aardappels koken/bakken duurt langer!).
     
  13. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.809
    5.946
    113
    Vrouw
    Deze eten wij ook vaak hihihi..
    Maar dan ook nog met courgette er bij:)
     
  14. fafa

    fafa Niet meer actief

    Volkorenpasta met tonijn en komkommer (voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen)

    - pasta koken
    - 1 ui snipperen en fruiten
    - 3 komkommers in "frietjes" snijden en even meebakken
    - 2 blikjes tonijn en 1 bekertje crème fraiche toevoegen
    - op smaak brengen met verse dille en versgemalen zwarte peper

    Toen we nog geen kinderen hadden bluste ik hem altijd af met wat witte wijn, dan is ie eigenlijk nog lekkerder.
     
  15. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik zit sinds mijn post - een half uur geleden - nog meer snelle, lekkere, gezonde recepten te bedenken, maar ik kom op niks...

    óf er gaat toch een pakje/zakje in, óf het heeft een langere bereidingstijd óf het is niet echt spannend qua smaak.

    Het is een beetje alsof je een groot huis wil, met een grote tuin, midden in de stad, voor weinig geld :p
     
  16. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Haha, precies!

    En tsja, ik kook liever een uur en dat ik lekker eet dan snel uit pak, zak, pot of blik.;)
     
  17. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.367
    306
    83
    Ik heb zo geen lijst met supersnelle recepten voor je, maar wel een tip hoe ik het doe.

    - Ik maak op vrijdag een weekmenu en houdt rekening met werk en andere zaken.
    - Ik zet de avond van tevoren het eten al klaar, dus de aardappels staan al geschild in de koelkast. De dag erop hoef ik alleen maar schoon water erop te zetten.
    - Ik weet niet of je 7 dagen per week warm eet, maar plan anders een broodmaaltijd op een werkdag & eet in het weekend uitgebreid.
    - maak een dubbel portie van een pastasaus, hachje en Chili con carne (snel recept)
     
  18. fafa

    fafa Niet meer actief

    "Lekker" en "uit pak of zak" sluit mekaar niet per se uit, wat mij betreft hoor ;)

    Ik vind mn sauzen al snel een stuk lekkerder worden met een eetlepel gedroogde nasikruiden erdoor, of een half pakje boursin ofzo. Of reken je dat niet onder uit-een-pakje?
     
  19. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh..

    nog meer snelle, lekkere, gezonde recepten te bedenken, maar ik kom op niks...

    óf er gaat toch een pakje/zakje in, óf het heeft een langere bereidingstijd óf het is niet echt spannend qua smaak.

    Dus??:p

    Pakjes en zakjes zijn pakjes en zakjes, dus ook nasimixkruiden en Boursin, tsja ...
     
  20. fafa

    fafa Niet meer actief

    Hier is er nog wel een:

    - 1 bleekselderij in grove stukken snijden en beetgaar koken.
    - 2 rode paprika's in vierkantjes snijden en roerbakken
    - 1 zak gewassen spinazie toevoegen en laten slinken
    - gekookte bleekselderij toevoegen
    - op smaak brengen met sojasaus, sesamzaadjes en sesamolie (belangrijk! dat maakt het een beetje "spannend")

    - ondertussen biefstukje rosé bakken en chinese eiermie koken
     

Deel Deze Pagina