Snelle, gezonde en lekkere gezinsmaaltijden

Discussie in 'Voeding' gestart door Aquilegia, 15 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hartige taart in alle variaties is hier toch altijd wel een goede: snel bereid en dan nog de oven in terwijl je wat anders kunt doen. Serveer er meestal wat salade bij en restjes gaan zo de vriezer in of zijn voor de volgende dag als lunch of tussendoortje.
     
  2. fafa

    fafa Niet meer actief



    Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met mijn quote en het bold maken, :)

    Maar dat vroeg ik me af, je stelt het zo zwart-wit, als je zegt óf lekker óf uit een pakje.
    De meeste van die kant-en-klaar sauzen en maaltijdmixen smaken inderdaad naar natte krant, maar ik vind dat er nog een heel grijs gebied is. Bijvoorbeeld dus een lepel boursin door je saus. (Vind je dat echt vies?) Of neem nou currypasta... die ga ik op een doordeweekse dinsdag echt niet zelf staan vijzelen, maar je hebt prima currypasta's uit een potje. Tenminste, ik vind het lekker, maar misschien ben ik wel een culi-barbaar :p
     
  3. Pikapaas

    Pikapaas Actief lid

    18 jun 2014
    126
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb een moestuintje en daardoor regelmatig veel groenten tegelijk, vooral tomaten, want daar zijn we gek op. Vorig jaar heb ik een enorme pan verse pastasaus gemaakt, met als basis 5kg tomaten. Die saus heb ik vervolgens geweckt in potjes die precies groot genoeg waren voor 1 maaltijd. Als we dan eens geen zin/tijd hadden om uitgebreid te koken, hoefden we alleen maar wat pasta te koken en zo'n potje te verwarmen.
    Zelfde in het najaar met de pompoenen, daar heb ik in een keer 10 liter soep van gemaakt en geweckt. Geen plek nodig in de vriezer en de smaak was uitstekend, zelfs maanden later nog.
    Maar voor 2 dagen tegelijk koken is ook een heel goede tip, doe ik ook vaak en scheelt de 2e dag echt enorm in tijd.
     
  4. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Plakjes tomaat en courgette grillen in grillpan, pasta koken..
    Pasta in ovenschaal, tomaat/courgette erin en blauwe kaas met paneermeel eroverheen.

    Snel klaar en als je van kaas houdt, heerlijk :)
     
  5. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nee hoor, je bent geen culi-barbaar:D, maar ik dacht dat je impliceerde dat iets gemaakt met pakjes/zakjes niet lekker kon zijn. Ik heb het dan vooral over kruidenmixen en wereldgerechten die altijd vreselijk zout zijn en waar aardappelzetmeel doorheen zit om te binden.

    Maar ik gebruik dus soms ook een pakje nasimix, aardappelpuree, currypaste of kruidenkaas.
     
  6. Aquilegia

    Aquilegia VIP lid

    19 apr 2007
    8.914
    3
    36
    Vrouw
    psycholoog en astroloog
    Midden-Nederland
    Bedankt voor de tips, iedereen! :)

    Ja, ik weet het, ik ben veeleisend. Ga maar eens proberen voor 2 dagen tegelijk te koken, maar dan heb ik ook meer "opwarmbare" recepten nodig...
     

Deel Deze Pagina