Snijplanken keuken

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamavan2SE, 29 nov 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    22 okt 2018
    4.209
    1.753
    113
    Vrouw
    Wat zijn goede snijplanken voor in de keuken??
     
  2. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.574
    3.940
    113
    Vrouw
    Hollandia
    Ik heb er laatst een bij de Hema gekocht. Bevalt prima!
     
  3. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.062
    3.857
    113
  4. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Ikea
     
  5. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Als je een goed scherp mes hebt zou ik gaan voor een houten snijplank.

    Daar snijden we brood en groente op.
    Masterchef houten plank gekocht bij de action.

    Grote plastic planken van de ikea met rubberen rand. Rood voor vlees, blauw voor de rest.
     
  6. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    22 okt 2018
    4.209
    1.753
    113
    Vrouw
    We hebben hout gehad, ook kunststof en nu flexibel
    Maar bij elke plank snijden we steeds lijntjes erin
    Is dan glas beter?
     
  7. Achterkantvandemaan

    31 dec 2020
    7.876
    8.040
    113
    Ik heb ook allerlei kleurtjes voor verschillende toepassingen, maar gewoon goedkoop van de Action of Hema! Ik bedoel, je moet ze toch regelmatig vervangen dus dan wil je er niet teveel geld aan uitgeven.

    Edit: lijntjes erin snijden is heel normaal. Daarom vervang je ze regelmatig :)
     
    Mamavandrie34 vindt dit leuk.
  8. Mamavandrie34

    Mamavandrie34 Fanatiek lid

    4 feb 2018
    2.140
    2.225
    113
    Vrouw
    Glas is funest voor je messen, en het glijdt heel erg waardoor ik het gewoon gevaarlijk vind (ik heb eens een glazen snijplank gehad, wat je snijdt blijft niet liggen, het is te glad)
     
  9. Do1981

    Do1981 VIP lid

    9 dec 2016
    5.483
    3.341
    113
  10. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.501
    13.793
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Wij hebben glazen, kunstof en houten snijplanken (gehad).

    De kunststoffen zijn inmiddels de deur uit maar waren wel heel fijn. Ze waren namelijk flexibel, dus als ik wat had gesneden kon ik zo hup, de zijkanten van de snijplank pakken en het in de pan gieten.
    Waarschijnlijk omdat wij ze gewoon in de vaatwasser gooiden, kwamen er op een gegeven moment scheuren in de zijkant. Dat irriteerde dan tegen m'n hand aan tijdens het snijden. Daarom maar weggegooid.

    De glazen ook heel lang gebruikt.
    Ook erg fijn op zich.
    Makkelijk afwasbaar, krast niet en ik heb hem nu enkel nog liggen om de kip erop te snijden.
    Dat laatste durf ik namelijk niet op een houten snijplank. Veel te bang dat er bacteriën in blijven zitten.
    Hout kan ook niet in de vaatwasser namelijk..
    Voor het mooie en omdat hout wat warmer aanvoelt dan glas, gebruik ik voor de groenten wèl liever de houten.

    - De glazen heb ik toen geloof ik bij de Action gekocht.
    - De flexibele kunstoffen dacht ik ook bij de Action toen, maar das lang geleden. Online zullen ze vast te vinden zijn.
    - De houten heb ik bij de Hema vandaan. Sissy boy homeland heeft ook altijd mooie.

    PS: de flexibele kunststoffen koop je als pakket in meerdere kleuren.
    Zo heeft ieder onderdeel (vlees, vis, groente en brood geloof ik) z'n eigen kleur.
    Wel zo hygiënisch.
     
  11. Heartofhope

    Heartofhope Fanatiek lid

    14 mrt 2019
    1.027
    1.224
    113
    Zelf vind ik de bamboe planken het fijnst. Alleen erg jammer dat ze het niet zo goed in de vaatwasser doen waardoor ik toch eerder voor de kunstof van action ga.
     
  12. Glitterhartje

    Glitterhartje Fanatiek lid

    30 jan 2021
    2.380
    1.917
    113
    Wij hebben gewoon die goedkopere van de ikea, werkt prima
     
  13. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.171
    4.482
    113
    Wij hebben houten en glazen. Hout voor eigenlijk alles. Behalve kip En ui. Die doe ik liever op glas. Mijn man pakt voor ui de houten en vergeet die dan even schoon te maken daarna. Resultaat dag erna is appeltjes met ui smaak...
     
  14. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.501
    13.793
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Ik draai daarvoor de snijplank gewoon om. Probleem opgelost :)
     
  15. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.171
    4.482
    113
    haha. Moet je wel toevallig net de goede
    Kant boven hebben, Er zit niet een duidelijke bovenkant aan alle planken...dus hier maak ik ze eigenlijk iedere avond als man heeft gekookt gewoon schoon;)
     
  16. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.501
    13.793
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Die van ons kan je aan beide kanten gebruiken voor zover ik weet.
     
  17. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Gewoon houten van de Ikea. We vervangen ze toch regelmatig.
     
  18. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    13 jan 2012
    1.021
    284
    83
    Vrouw
    Hier bij voorkeur een houten plank, dit snijdt toch het fijnst vind ik. Daarnaast nog 2 van kunststof, 1 witte voor kip en een blauwe voor vlees.
    Glas vind ik echt niet fijn met snijden. Wij hebben heel scherpe messen en die glijden dan over de glasplaat.. is echt niet aan te raden.
     
    Mamavandrie34 vindt dit leuk.
  19. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.628
    5.656
    113
    Ik heb heel lang Joseph en Joseph gehad, toen een nieuwe gekocht na heel veel jaar maar deze heeft niet de zelfde kwaliteit.
     
  20. Chayammy

    Chayammy Fanatiek lid

    14 aug 2020
    1.301
    2.091
    113
    Vrouw

Deel Deze Pagina