Snoepen en frisdrank

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door Mies97, 8 aug 2019.

 1. Iertje81

  Iertje81 Fanatiek lid

  31 dec 2015
  2.698
  2.865
  113
  Laat ik voorop stellen dat ik het deels met je eens ben, maar ik weet niet of je zelf stiefkinderen hebt en een man die te maken heeft met een ex? Zo ja; dan ben ik benieuwd hoe hier bij jou op wordt gereageerd zoals je het hierboven beschrijft.
  Zo nee; het is echt niet zo makkelijk als jij denkt ben ik bang.
  Hoe ik dat weet? Ik heb zelf stiefkinderen (ja ook een puber) en geloof me; als ik het zo aan zou pakken als jij zegt heb je de grootste bonje. En nee, niet omdat we dat willen of iets dergelijks, maar omdat dat nou eenmaal vaak zo gaat. Helaas! En je kan zeggen dat ‘je man dat zo moet teruggeven aan zijn ex’, echt waar; het werkt niet zo :roflmao:
   
 2. spruitje80

  spruitje80 Fanatiek lid

  5 jul 2016
  1.614
  903
  113
  noord holland
  Nee niet zelf. Wel heel dichtbij meerdere situaties waarin we veel voorbeelden zien en ook dichtbij staan. En de keren dat het ze uiteindelijk wel lukte om niet in het gedoe van de ex mee te gaan leveren steeds wél resultaat op. En dat hebben ze zelf ervaren nadat ze eerst ook door die manipulatieve pogingen van hun ex in een hoek worden geduwd. Je eigen grenzen aangeven is dan uiteindelijk het enige wat je voor jezelf kan doen. En uiteraard is daar vooraf dan een overweging geweest waarin je elkaar tegemoed kan komen. Want inderdaad dat moet van beide kanten.
  Ik gaf aan wat voor mijzelf de grens zou zijn. Ik zou mijn en mijn eigen kinderen hun eet en drink gewoonten niet aanpassen. En als mijn man dat wel van mij zou verwachten omdat zijn ex dat van hem verwacht dan is dat een hele vervelende situatie inderdaad. Zijn ex dan maar haar zin geven en jijzelf dus heel erg over je grens heen laten gaan lijkt mij in ieder geval niet de oplossing.
  Bij dit soort voorbeelden is er sowieso veel narigheid om iedereen gelukkig te maken.
   
  Roodborstje2 vindt dit leuk.
 3. Iertje81

  Iertje81 Fanatiek lid

  31 dec 2015
  2.698
  2.865
  113
  Je hebt helemaal gelijk hoor, maar als dit bij ons zo speelde (en gelukkig is dat niet het geval) zoals bij TS, dan zou jouw manier niet werken. Hoe graag ik het ook zou willen. Helaas heeft mijn man ook zo’n ex. Qua eten gaat het dan niet zoals bij TS maar bij veel andere dingen wel. Toch gaan wij ook steeds meer de kant op mbt hoe wij het hier doen en als ze laat blijken dat ze dit niets vindt (en dat doet ze regelmatig) ja jammer dan. Maar dat is wel een proces en moet groeien.
   
  spruitje80 vindt dit leuk.
 4. Mies97

  Mies97 Actief lid

  11 dec 2016
  118
  28
  28
  NULL
  NULL
  Ik merk dat sowieso 1 van de kinderen zich enorm tegen me afzet de laatste week, dus het frisdrank en snoep probleem was iets dat werd aangepakt om moeilijk te kunnen doen.

  Ik heb gezegd dat ik de volwassene ben en ik het zelf mag beslissen en zij dat ook mogen als ze ouder zijn. Alleen snoepen doe ik even stiekem tussendoor in de keuken :roflmao:
   

Deel Deze Pagina