En zelfs al wil je ze niet rechtstreeks overhandigen. Spreek een uur af, leg de boeken op de grond en ga achteruit. Klaar. En als je als leerkracht geen tijd hebt, zal je wel een leerling of iemand anders vinden die dit eventjes vlug kan doen.
En vervolgens gaat de leerkracht na werktijd nog even naar de supermarkt om boodschappen te halen, of in het drukke weekend, waar niemand nog van de 1,5 meter heeft gehoord. Ik vind het zo'n wassen neus.
Het is vooral de verantwoordelijkheid niet nemen. Er is tijd genoeg geweest om na te denken over zo situaties. Wat doen we bij zieken, hoe komen de boeken bij die leerlingen, hoe kunnen we hen nieuwe lessen toch uitleggen (filmpjes, linkjes,....), hoe kunnen we toch af en toe contact hebben met die kinderen,.... Neeje een ander kind de boeken meegeven en een ander lost het wel op.
Mee eens. Al steek je als juf even je hand door het het raam of de deuropening met een tasje met boeken. En ik vind het ook apart hoe iedere school er weer anders mee om gaat. Hier bijvoorbeeld wel een schoolreisje en volgende week kennismakingsgesprekken met de nieuwe juffen . Gewoon face tot face op school met 1.5 meter afstand.
Hier ook een chronisch verkouden kind in groep 4. Van school mag ze komen als de klachten al langer bekend zijn. Ik heb nu sowieso een afspraak bij de kno arts gekregen want ik zit ook wel met het probleem dat ze andere kinderen kan aansteken. Maar ik kan haar echt niet thuishouden. Ze heeft al een achterstand en flinke psychische klap van de schoolsluiting gekregen. Nu ook alweer 1,5 week flink verkouden en is voorlopig nog niet voorbij vermoed ik. Ze krijgt al maanden extra vitamines en echinacea.
Ja het wordt irritant met onze school en de regels. Kennis maak gesprek is online via google meet. En zo ook straks de info avond. Man heeft al gezegd dat hij dit niet gaat doen, punt 1 hij vindt het belachelijk en punt 2 is dat hij het totaal ongemakkelijk en ongepast vindt om via google meet kennis te maken en de juf te ontmoeten. Terwijl je in school ook prima afstand kan houden in een lokaal als je daar met 1 a 2 juffen zit en een ouder.
Ik krijg het gevoel dat het niet krampachtig is, maar gewoon nul flexibiliteit bij sommige mensen. Ik zie het het op persoonsniveau verschillend, ook op scholen. Leraren die altijd heel star en puur op de letter handelend zijn, zijn nu niet anders. Ze hebben een algemene handleiding en die volgen ze, puur uitvoerend. Enige flexibiliteit kennen of kunnen ze niet. Anderen leraren zullen de richtlijnen met gezind verstand lezen en toepassen, vanuit risicooverweging waarvoor ze bedoeld zijn.
Even aanhakend: bij onze school is het ook online. Je kunt in een lokaal inderdaad prima op afstand een gesprek voeren. Als er iets met een kind aan de hand is waardoor een extra gesprek nodig is, doen we dat dus gewoon op school. De reden dat onze directie toch een andere keuze heeft gemaakt voor de kennismakingsgesprekken, is ook niet vanwege het gesprek in het lokaal. Maar omdat er anders in een vrij korte periode, 600 extra mensen door de school komen. Niet met z’n allen tegelijk, maar er zijn er dan wel een behoorlijk aantal tegelijk op school. Er moet dan triage gedaan worden aan de voordeur, daar moet ontsmet worden. Vervolgens moeten mensen in smalle gangen wachten, waar anderen weer langs moeten onderweg naar de klas van hun kind. Ik denk dat er aan een aantal problemen best een mouw te passen was geweest. Maar goed, er is nu deze keuze gemaakt. Maar dat heeft dus niet te maken met de afstand tijdens de gesprekken, maar meer de route er naartoe en er vandaan.
Hier erger ik me ook dood aan! Op onze school is normaal altijd een vergadering in de laatste week van de vakantie. Maar dit jaar hebben ze op die dag een studieochtend gepland. En dat was het. Geen centraal overlegmoment. Allerlei zaken als ‘houden we de kennismakingsgesprekken online of in de school?’, ‘hoe gaan we om met leerlingen die thuisblijven, maar niet ziek zijn? ’en dat soort zaken zijn dus gewoon niet besproken. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat je uitgerekend dit schooljaar start, zonder zo’n vergadering.
Helemaal mee eens! Ik ben absoluut niet te beroerd mijn kind thuis te houden met een snotneus, maar wel als hem/haar vervolgens onderwijs dat ze zo hard nodig hebben onthouden wordt. Dan wil ik vervangend materiaal hebben waar ze thuis mee aan de slag kunnen.
Dat heb ik hier ook aangegeven, kreeg al snel een telefoontje dat ze gewoon met snotneus kom komen, zeker omdat het bij haar hoort.
En wat vinden jij en uw collega's daarvan? Nemen jullie dan heft in eigen handen, door online een vergadering te houden? Of door te mailen naar elkaar en de directie?
Je wil het niet weten. De sfeer is kapot, het onderlingen tussen directie en personeel is groot. Ieder doet voor zich wat die het beste acht. Ik kijk het de komende maanden nog aan. Als dit zo voortduurt, werk ik volgend jaar ergens anders. Erg jammer van de collega's, met de meeste kan ik erg goed overweg. Maar ik kan niet nog jaren onder deze directie werken. Elk verzoek om informatie, elk voorstel wordt gezien als persoonlijke aanval. Mensen die mee willen denken, worden gezien als bedreiging. Echt naar.
Hier regio utrecht net binnen 48 uur telefonisch bericht, gelukkig was het negatief dus zoon kan weer naar school!
Vreselijk. Ik snap sowieso niet dat iemand die meedenkt als bedreiging word gezien. Net goed dat er mensen zijn die meedenken.
Nou, dochter mag met een negatieve test naar school. Maar wat ik mij dan afvraag,bij krijg toch niks op papier van de uitslag. Gaan ze mij dan op m'n blauwe ogen geloven dat het negatief is? Dat is toch ook vreemd. Ze heeft iig nu wel boeken thuis dus ze is weer aan de gang.
Exact! Ik ben echt benieuwd wat voor situaties dit allemaal op gaat leveren in het najaar.. wij hebben nog "geluk" dat onze dochter groep 2 over doet en dus niet enkel voor een snotneus thuis hoeft te blijven.
Ik blijf hoop houden dat er nog 1 iemand met verstand zit op een hoge plek en die flink druk gaat zetten over deze maatregel. Maar ik vrees dat het gewoon pech hebben is, want ja: Corona Corona Corona. Iets anders bestaat er momenteel niet. Dit gaat volgens mij het eerstr jaar in de geschiedenis zijn zonder griepdoden
Ja, ze moeten je op je mooie ogen vertrouwen, want zelfs al had je het op papier - dat mogen ze in NL niet zomaar van je vragen. Privacy enzo.
Netjes Bij mijn jongste zoon keken ze een beetje raar toen ik vroeg of ze al een paar lessen hadden voorbereid voor als hij niet ziek zijnde toch niet naar school kan.