Mama's, Ik heb zonder aankondiging de tijdelijke zorgregeling gestopt. Mijn ex wilde dat ik haar kwam brengen i.v.m. een conflict. Ik had gezegd dat hij haar moest komen halen. Dit is hij niet komen doen. Inmiddels heb ik al 3 weken de kleine bij mij. Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn advocaat zegt dat ik niet strafbaar ben maar mijn ex zegt dat ik het gezag ondermijn.
Dit hangt af wat deze tijdelijke zorg verdeling in houdt.. Wat staat er in mbt verdeling..? Wat staat er in mbt halen brengen van kind.?
Er staat enkel week op, week af. En niets over ophalen voor zover ik terug kan vinden. Ik ga nog wel een keer lezen. Misschien dat ik het dan in de beschikking vindt.
Er staat letterlijk De zorgregeling houdt in: - maandag moeder van vader - dinsdag en donderdag kdv - vrijdag moeder van moeder - op de woensdag en het weekend de ouder waar dochter is. Maar mijn moeder heeft aangegeven dat ze mijn ex niet meer wil zien. Dus bij haar kan de overdracht van mij naar hem en andersom niet meer plaatsvinden. Ik had een oplossing aangerijkt maar daar ging mijn ex niet mee akkoord. Zijn oplossing was voor mij niet haalbaar dus daarin kon ik niet akkoord gaan. De rechtbank vindt de oppas/zorg als wij werken wel onrustig voor onze dochter zeggen ze erbij. Over het ophalen/brengen staat niets.
Ik zal vast het hele verhaal niet kennen maat op basis van de info die je hier geeft vind ik het niet netjes van je. En ik denk dat je een probleem bij de rechtbank zou hebben, je komt de regeling niet na namelijk. Tevens vind ik dat je moeder niet zoveel te.willrn heeft. Als zij akkoord is gegaan met deze regeling dan moet ze dat ook doen. Ze zadelt jou maar ook je ex op met een probleem. Waarom kan je haar niet brengen?
Dus jij vindt dat mijn moeder zich wekelijks moet laten bedreigen, schreeuwen en uitschelden waar onze dochter bij is? Mwah... ik denk het dus niet. Hij is agressief en heeft last van losse handjes. Dit is inmiddels ook op film gezet en zal ik aan de rechter laten zien. Het is dat ik je persoonlijk niet ken maar anders had ik je graag het filmpje laten zien. En dan denk ik dat je er anders over zou denken. Waarom ik haar niet ga brengen en halen? Het is niet haalbaar met werk. Kost mij mijn baan. Is mij me niet waard. Maar goed.. ik ben dan ongeveer elke week 3 uur aan het rijden om mijn kind te kunnen brengen en halen. Mijn ex is daarin tegen elke week 10 min kwijt over 1.5 km.
Dan moet je moeder uit de zorg regeling stappen. Ik snap dat het niet leuk is maat het feit is dat er een convenant logt met afspraken. Totdat die regeling is aangepast moet je je aan de afspraken houden. Zo simpel is het. Als vader geen moeite doet dan moet je dat via de juridische wegen regelen. Je kunt niet op eigen houtje eenzijdig een regeling opzeggen. Jr advocaat heeft gelijk!
Mijn moeder is al uit de regeling gestapt. Dat zei ik dus al. Alleen zijn we het niet eens over een alternatief. Kwestie van lezen......
Wat wil je nou van me?? Zeggen dat je gelijk hebt?? Je vraagt om een mening, dit is mijn mening. Ik snap je beweegreden maar je hebt geen gelijk!! Sterker hoe langer jij ook je kont tegen de kribbe gooit hoe minder punten je scoort bij de rechtbank. Er is een regeling... Punt... Daar moet je je aan houden totdat er een andere regeling ligt... Punt... Het is gewoon niet anders. Maar je hoeft mij niet te geloven hoor... Ik zou naar je advocaat alleen wel luisteren... Succes!
Ik heb geluisterd naar mijn advocaat. Die heeft mij namelijk dit geadviseerd! En zoals in mijn beginverhaal staat zegt hij dat ik niet strafbaar ben. Ik zoek geen mening, ik zoek naar feiten en rechten. Maar bedankt voor je mening. Niet waar ik naar zocht.
Je bent m'n misschien niet strafbaar naar of het handig is....... Op deze manier stook je het vuur alleen maar op in mijn ogen. He kind is het belangrijkste
Als er in de regeling staat week op week af dan is dit de regeling waar aan gehouden moet worden. Staat er niks over halen brengen dan zijn beide ouders verantwoordelijk. Dus vader en moeder Komen de ouders er niet uit dan zullen ze hulp moeten inschakelen Bijv mediator, centrum jeugd en gezin of misschien een bekende van beide welke zich neutraal kan opstellen Over het algemeen zal het 50/50 moeten zijn. De 1 haalt de ander brengt Daarbij is de verzorgende ouder verantwoordelijk contact te onderhouden met de nier verzorgende ouder Tevens zijn beide ouders verplicht om de omgangRegeling na te komen. Je zou dus kunnen zeggen als de minderjarige bij moeder verblijft dat deze er voor zorgt dat de minderjarige naar vader gaat. En als de minderjarige bij vader is zorgt hij dat de minderjarige weer bij moeder komt. Dit is jullie plicht conform beschikking Je schrijft ook dat de opvang / oppas in de beschikking nauwkeurig beschreven staat. Hoewel het voor het kind erg druk kan zijn staat er wel duidelijk beschreven waar het kind wanneer verblijft De beschikking is leidend, mocht je hier van willen afwijken kan dit alleen met instemming van beide gezaghebbende ouders. Kom je er biet uit zal je naar of een bemiddelaar moeten gaan of naar de rechter , Tot die tijd is de beschikking altijd leidend En mag je jouw eigen recht nooit boven dat van de rechter zetten Dus als er wijzigingen zijn dan moet dit veranderd worden in de beschikking of ouderschpsplan . Met toestemming van beide of tussenkomst van de rechter Ik kan het helaas niet mooier voor je maken
Overige zaken welke je aangeeft mbt bedreigingen en videobeelden zullen niet door een rechter worden ingezien Ook hulpverlening zal hier niks mee doen Zij hoeven niet aan waarheidsvinding te doen Wat je wel kan doen is het vast laten leggen bij de politie dmv aangifte De persoon in kwestie, dus de persoon die bedreigt wordt, kan aangifte doen en bewijslast inleveren . De politie zal de aangifte opnemen en doorsturen Dan gaat er gekeken worden in hoeverre ze er Iets mee kunnen Als je ex partner daadwerkelijk voor moet komen en hij schuldig gevonden wordt dan zal je dit bij de jeugdhulpverlening kunnen indienen en zal dit overdragen aan de rechter .de rechter kan dit mee nemen. Maar pin je daar niet te veel op vast Al met al moet je kijken nAr de belangen van je kind Deze heeft twee ouders nodig Het feit dat er sprake is van co ouderschap betekend dat jullie als ouders ook moeten overleggen Ik wens je in ieder geval veel succes en wijsheid toe
In aanvulling op mamiek, hoofdregel is dat beide ouders gelijkelijke inspanning doen. (Voor wat betreft het halen en brengen) hier word alleen van afgeweken met een duidelijke reden. Aangezien er in de beschikking blijkbaar geen duidelijkheid hierover staat zou ik dus van bovenstaande uitgaan net als wat mamiek ook adviseert. Wat mij niet helemaal duidelijk is is de rol van je moeder? Je geeft aan dat je moeder normaal de overdracht deed. Haalde je ex haar normaal bij haar op? Bracht zij haar naar je ex? Of de ene keer brengen de andere keer halen? En niet geheel onbelangrijk wat is het verschil tussen bij jou ophalen of bij je moeder (kosten/afstand)? Of is er een andere reden voor waarom dit niet bij jou kan/wil?
De rol van mijn moeder is het volgende: Vrijdag was haar oppas dag. Ik kwam onze dochter brengen in de ochtend(tussen 7 en 9 uur)en mijn ex haalde onze dochter dan op bij mijn moeder. En dan begon zijn week. De week erna ging het andersom. Dan bracht mijn ex haar in de ochtend. En na mijn werk haalde ik onze dochter op en begon mijn week. Nu werd er van mij verwacht dat ik mijn dochter ging halen bij zijn ouders, mijn dochter dan naar mijn moeder breng, naar mijn werk rij, vanuit werk mijn dochter weer halen bij mijn moeder en dan naar huis. De week erna zou het zo gaan: ik bracht mijn dochter bij mijn moeder, dan ga ik werken. uit werk dochter halen bij mijn moeder, naar zijn ouders rijden en dan naar huis. Ik ga dat echt niet halen met mijn werktijden en daarnaast rij ik me echt in de rondte. Elke vrijdag zou dit zo'n 50 km zijn en ben ik daar een ruimte tijd mee bezig(zeg 1,5 uur). Ik moest onze dochter dan om 8 uur komen halen. En ik moet 8.30 uur beginnen. Wat mijn ex moest doen was 2 km rijden elke week en daar is hij nog geen 10 minuten mee bezig. Ik vond dat oneerlijk. Ik heb hem als alternatief gegeven(in overleg met de raad van kinderbescherming): de overdracht via het kdv te doen. Een neutrale plek. Zij hebben hiermee ingestemd, mijn hulpverlener vond het een super oplossing. Maar mijn ex zou mijn ex niet zijn als hij mij wel weer dwars moest zitten. Het MOEST zijn oplossing zijn. In alle mailtjes vanuit zijn advocaat wordt er gezegd dat dit mijn probleem is(dat mijn moeder niet meer mijn ex wil zien vanwege zijn dreigementen en agressieve houding naar mijn moeder in het bijzijn van ons kind). Maar met mijn oplossing gaat hij niet mee. Zal dus wel weer een rechtszaak worden.
Hoeveel moest jou ex dan reizen naar je moeder? ben het wel eens met wat hier verder gezegd wordt. Als jou moeder heeft ingestemd met die regeling dan moet ze zich hier aan houden. Ongeacht de scheldpartijen.
En als je moeder nou zorgt dat je dochter klaar staat met jas aan enz en zodra je ex aan komt rijden, afscheid nemen van kind, deur open en zodra vader en dochter elkaar zien de deur weer dicht. Of probeert hij zelfs in die paar seconden zonder enige aanleiding nog ruzie te zoeken met je moeder? Anders iig op die manier tot er wel een oplossing is waar beide partijen akkoord mee gaan?
Dus kort en bondig was de regeling hiervoor: Moeder brengt dochter bij oma 1 in de ochtend en vader haalt haar dan aan het eind van de dag op in week 1. Vader brengt dochter bij oma 1 en moeder haalt haar dan aan het eind van de dag op in week 2. Voorstel moeder: Wissel momenten hetzelfde alleen dan bij kdv ipv oma als ophaal/breng adres. Voorstel vader: Moeder brengt dochter na oma 1 in de ochtend, haalt dochter bij oma 1 op aan het eind van de dag en brengt naar oma 2 waar vader dochter ophaalt in week 1. Vader brengt dochter naar oma 2 inde ochtend vervolgens haalt moeder dochter bij oma 2 en brengt naar oma 1 in de ochtend en haalt haar aan het eind van de dag weer op bij oma 1 in week 2. Klopt dat of bedoelt hij dat het wisselmoment ook veranderd van dag en het dus neerkomt op dat ipv jou moeder het haal/breng adres is zijn ouder het haal/breng adres word op de dag dat zij normaal oppassen? En hij dus net als jou het wisselmoment wil wijzigen alleen niet naar het kdv maar naar zijn ouders?
Die wijze is enorm belastend voor een kind en zeker een klein kind, er word bij omgangshuizen niet voor niks gevraagd of het mogelijk is om de overdracht zelf te doen op een rustige en niet gespannen manier, pas als dat echt niet mogelijk is word er door enkel de begeleider overgedragen.