Hoi, ik weet dat vele mensen soep eten als avond eten, wij eigenlijk nooit nu wil ik het wel eens proberen maar wat is lekker erbij? of eten jullie alleen een kop soep? dan lijkt het me dat je niet lang daarna weer honger hebt.... hoor graag tips en evt eenvoudige recepten
Hoi, Wij eten soms ook soep als avondeten. Daarbij een vers stokbroodje en lekkere kruidenboter. En ik ben dan goed voldaan groetjes
Ik maak altijd zelf een stevige kippensoep en dan doen we daar brood of broodjes bij (cadetje, stokbrood etc. etc.)
je moet dan ook niet zomaar n soepje nemen heh. Wel een goed gevulde maaltijd soep. Van n beetje bouillon met wat vermicelli zit niemand vol. Wij nemen dus OF n maaltijd soep uit blik of pak OF mn man maakt er zelf een met lekker veel groentes en vermicelli of pasta (of allebei als t zo uit komt dat er nog n restje van t een is) En daar dan lekkere balletjes in en soms n bouillon met vleesjes (uit n potje) dus dan zit er en balletjes en vleesjes in. En dan lekker stokbrood erbij en soppen maar! Is bij ons een geliefde maaltijd voor drukke dagen (dan hebben we de soep uit pak of al de dag ervoor gemaakt). Gezonder als n pizza ofzo. Zelfs Wendy vind dit al uitstekend te pruimen...behalve het vocht dan. Want drinken doe je toch niet van n lepeltje! (zo kijkt ze me iig altijd aan als ik t weer eens probeer )
Mijn moeder maakte vaak soep vóór het eten. Dus eerst een bord soep, dan de hoofdmaaltijd en daarna een toetjes. Is echt veels te veel. Wij eten nu wel eens een bord tomatensoep met een broodje kaas als avond eten. Voor mij is het wel genoeg, maar mijn vriend slaat dan vaak wel aan het snaaien savonds
We eten er soms een lekker broodje bij. (bijvoorbeeld geitenkaas, spek, tomaat en ruccola of tomaat, basilicum en mozzerella of boursin, gerookte zalm en ruccola of gewoon een broodje knakworst) Vaak maak ik vaak een maaltijdsoep, die is meer gevuld dan 'gewone' soep. Er zit redelijk wat gehakt & groente in, maar ik voeg ook altijd een handje pasta toe (bijv. macaroni of gebroken spaghetti.) Na het opscheppen doe ik er altijd nog geraspte kaas over. Heerlijk! Bij zo'n soep heb je niet veel extra's nodig, hooguit stokbrood en kruidenboter.
Wij eten soep enkel als voorgerecht of als lunch, met wat broodjes (ook maaltijdsoep), ik heb anders niet 't idee dat ik al echt een maaltijd op heb.
Wij eten regelmatig ( voor in het weekend) soep als warme maaltijd! Lekker met een broodje met slaatje. Maar ook lekker met een stukje vlees, stokbroodje of pizzabroodje. Wij eten vooral tomaten ( groente) , kippen of groentensoep.. Lekker met vermicelli, groenten en ballen/vlees!
Idd een lekker gevulde soep nemen! En dan met een (uien)stokbroodje erbij met bv kruidenboter, ragout. Of een tosti! Wat ook lekker is om erbij te doen is hartige taart. We eten hier meestal 1x in de 2 weken soep en ik zit erna wel goed vol hoor
als ik soep eet haal ik meestal lekker bij de l*dl een ciabata afbakstokbrood en dan lekker met pat*rain
bij de soep eten we vaak, sneetjes stokbroodje met verschillende mezze's of kruidenboter!! en de soep zelf is wel heel erg gevuld met vlees, groenten etc.. maar nee alleen een kommetje soep is het niet bij ons, moet wel wat bij
Wij eten morgen soep, ga groentesoep maken met veel groenten erin, gehaktballetjes erdoorheen en dan een salade en naanbrood erbij Errug lekker
Wij eten soep eigenlijk alleen als voorafje of als tussendoortje. Heb het ook nog nooit echt als avondeten gezien. Misschien wordt dat door dit topic wel anders
dat had ik dus ook Pluisje... nuw eet ik dus dat het heel anders ook kan dan zouden hier de broodjes wel worden met vis of vlees omdat manlief geen kaas lust..en dan wil ik de kaas lucht aan tafel hem dat ook niet aandoen....
Wij eten ook vaak in het weekend soep als avondeten. Daarbij maak ik zelf knoflookbroodjes. Je maakt ze van afbakbroodjes. Die snijd je door de lengte, insmeren met beetje margarine en verse knoflook of uit een potje en dan afbakken in de oven. Jammie, krijg alweer honger
Zondags is het bij ons SVP- dag. Soep, Vlees en pudding. Worden we wel zat aan. Als we door de weeks een keer soep eten is het een stevige maaltijd soep, als Snert of Bonensoep
ligt er aan welke soep!!! Als ik zelf groentesoep maak doe ik hem goed gevuld + vermicelli en dan eten we er vaak zelfgebakken brood bij, of afbakstokbroodjes met kruidenboter. Als we gewone tomatensoep eten, doen we er vaak witte bolletjes met kaas bij, of afbak broodjes met kaas Als we gekruide tomatensoep eten doen we er vaak (afbak)focaccia bij Eten we erwtensoep, dan eten we er zelfgebakken donkerbruin brood met kaas bij En zo kan ik overal wel wat bij bedenken Maar in principe dus altijd broodjes erbij, en soms ook nog salade.