Soep recepten!

Discussie in 'De lounge' gestart door whitesaber, 14 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissMom

    MissMom Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.346
    0
    0
    NULL
    NULL
    Had ik overheen gelezen, las kippesoep: en meer niet haha.
    thanks!
     
  2. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Pindasoep heet dat hihi..
    Is surinaams geloof ik..
    Google maar dan vind je het wel :D
     
  3. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    @ Jeem22 thanx. Ik zou dan wel ff googlen. Tenzij iemand hier natuurlijk het recept heeft.
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.189
    113
    Bereiden

    1 ui
    150 g shoarmavlees
    75 g (boeren)soepgroente
    1 teentje knoflook
    1 blikje gepelde tomaten
    1 blik bruine bonen, 360 g
    1 vleesbouillontablet
    cayennepeper
    peterselie
    ¼ liter water
    --
    Je begint met het fruiten van het uitje met het knoflookteentje. Daarna doe je het vlees er bij en bak je het zachtjes tot het lichtbruin is. Als dit gedaan is, doe je de soepgroente erbij en de in stukjes gesneden gepelde tomaten. Ook het tomatenvocht gaat er bij. De bruine bonen kunnen er ook meteen bij.
    --
    Dit roer je even door elkaar en je doet het water en het bouillonblokje er bij.
    Dit alles laat je even goed doorkoken en als laatste maak je het af met wat cayennepeper en peterselie.
     
  5. MeisjeV

    MeisjeV Bekend lid

    11 nov 2009
    750
    0
    0
    MAMA & student
    Laatst een tomatensoep gemaakt die echt super super lekker is:

    1 rode ui
    2 el olijfolie
    2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
    4 el tapenade van zongedroogde tomaten (potje 140 g)
    1 courgette
    1 groentebouillontablet
    1 zakje bosuitjes (3 stuks)
    Bereiden

    Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water toe. Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan. Snijd de courgette in blokjes. Voeg het bouillontablet en de courgette toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Snijd de bosui in ringetjes. Roer vlak voor het serveren door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 kommen. Lekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.
     
  6. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    ik vind humkessoep ontzettend lekker !!
     
  7. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Deze vind ik zelf erg lekker, gekregen van een Duitse vriendin. Wel heel machtig.

    Hier nu het recept (4-6 pers.)voor de "Saunasoep" (ja, zo noemen wij zij echt in Duitsland!!):
    1kg gehakt
    2 blikken tomatensoep met vermecelli
    1 blik champignons
    2 glasen cocktailmix(of 1 x cocktail- en
    1 x paprikamix)(te vinden in de groente afdeeling)
    2 bekers slagroom
    1 pakje smeerkaas

    Gehakt aanbraden, soep verwarmen, champignons en cocktailmix toevoegen.
    Een beetje laten koken en tenslotte slagroom en smeerkaas toevoegen en samen laten koken.
    Eet smakelijk!!
     
  8. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    #28 crisje, 18 mrt 2010
    Laatst bewerkt: 18 mrt 2010
    N.a.v. dit topic ben ik eens gaan kijken op t net, wij vinden soepjes ook erg lekker.
    Ga van de week mosterdsoep maken. Op soepjes.nl staan een hoop soepjes.

    En hier Categorie: Soepen staan er veeeeeeeeel meer.
     

Deel Deze Pagina