Soep

Discussie in 'De lounge' gestart door EdN, 21 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Theepot

    Theepot Fanatiek lid

    21 mrt 2010
    1.447
    0
    36
    Zuid Holland
    Pitjes uit het pepertje halen en dan geen sambal toevoegen, dan is deze niet pittig. Ik voeg de sambal juist toe om hem wat pittiger te maken ;)
     
  2. Thymra x Xi

    Thymra x Xi Niet meer actief

    Ah fijn, bedankt! :D Als vlees kan ik denk ik wel gehakt balletjes er door doen?
     
  3. Theepot

    Theepot Fanatiek lid

    21 mrt 2010
    1.447
    0
    36
    Zuid Holland
    Ik doe er eigenlijk nooit vlees doorheen maar zou anders eerder voor kip kiezen denk ik.. Ik kwestie van proberen zou ik zeggen! :D
     
  4. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Bospeensoep!

    Bospeensoep - Recept - Allerhande - Albert Heijn

    Verder maak ik vaak een tomatensoep gewoon van tomatenpuree:
    Ui aanfruiten, dan tomatenpuree erbij, 1 liter heet water, 2 groente bouillonblokjes en een paar handjes macaroni-elleboogjes. Je kan er ook nog andere groentes in doen. Wissel wel eens af.

    Courgettesoep:
    Ui aanfruiten, dan 1 courgette erbij, afblussen met een 1 liter kippenbouillon, 1 aardappel in blokjes erbij. Als alles gaar is de soep met de staafmixer gladpureren.

    Verder ben ik dol op zelfgemaakte rundvleessoep, kippensoep en erwtensoep!
     
  5. masu

    masu VIP lid

    5 jan 2010
    7.185
    0
    0
    Brabant
    Recept? Ben benieuwd! :D
     
  6. augustus

    augustus Niet meer actief

    Mosterdsoep, recept ff googelen, jummie
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Mmm heb al lekkere soepjes ertussen zien staan!
    Knoflook soep is ook echt een aanrader echt zo lekker!
     
  8. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Uitje stoven, eventueel nog 1 stronk fijngesneden prei
    200 gram spliterwten erbij

    Een liter of 3 water erbij
    Groentenbouillonblokje (of vleesbouillon) of 2 à 3 erbij

    En de boel een uurtje laten opstaan op 't vuur

    Aan 't eind de boel mixen en eventueel spekjes of worst erin.


    Ik kijk meestal niet te nauw naar hoeveelheden ;). Ik maak 1 grote pot en ik steek die per liter ongeveer in de diepvries ...


    500 gram champignons aanstoven
    Schepje bloem erbij
    Liter of 3 water erbij en een bouillonblokje of 2 à 3
    Kwartiertje laten stoven en nadien mixen.
    Smakelijk!

    Eventueel kan er nog een beetje room of melk bij, maar dan bewaart ie minder goed.
     

Deel Deze Pagina