Soep!

Discussie in 'De lounge' gestart door EdN, 25 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Happy1234

    Happy1234 Bekend lid

    8 jun 2014
    688
    0
    16
    Vrouw
    Zelfstandig.
    Ergens in het westen
    Pompoensoep inderdaad ook
    Gulash
    Snert
    uiensoep ook
    En als ik aan de beurt ben om te koken voor vrienden dan maak ik ook wel eens een gazpacho...


    Genoeg soepen dus haha
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ok, ik was dus niet de enige die dit dacht.
     
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    oeh heb je een recept van die aardappelsoep? Die eet ik altijd graag als we in Tsjechië op vakantie zijn, zo lekker!
     
  4. BloemJK

    BloemJK Fanatiek lid

    30 mei 2016
    1.184
    3
    36
    NULL
    NULL
    Ik vind Rucola soep echt heerlijk! Recept uit de allerhande, staat ook online :)
     
  5. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Rucolasoep!
     
  6. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Ik vind de gewone groentensoep nog het lekkerste. Gewoon een zakje fijne soepgroenten, bouillon, balletjes en een beetje overdrijven met de vermicelli :)

    Uiensoep met gemalen kaas

    Zoontje vind preisoep het lekkerste. Prai, aardappel en ui doe ik erin.
     
  7. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83
    Heb je misschien een recept van mijnboring bonensoep? Vond ik vroeger zomerkleren als mijn moeder het maakte. Ik weet alleen niet hoe dat moet en mijn moeder leeft niet meer dus kan ik het haar helaas niet meer vragen
     
  8. Nanoe2

    Nanoe2 Niet meer actief

    Zelfgemaakt tomatensoep of zelfgemaakt knoflooksoep, ook zo lekker!
     
  9. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Nu heb ik zin in soep
     
  10. Mommysince13

    Mommysince13 VIP lid

    7 nov 2012
    5.683
    326
    83
    Vrouw
    Horeca medewerker Hotel
    ik vind deze zelfgemaakte champignonsoep heel lekker Pittig Gevulde Super Romige Champignonsoep Met Een Twist recept | Smulweb.nl
    uit een pakje of blik vind ik champignonsoep echt heel erg vies :p

    En zelfgemaakte tomatensoep liefst met tomaten uit eigen tuin.. jumjum

    Kippensoep doe ik altijd wat makkelijker, zo'n potje bouillon waar van die stukjes kip in zitten, en daar gehaktballetjes in en een klein zakje soepgroente
     
  11. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.273
    17.149
    113
    iemand nog een lekker recept voor andijviesoep? Liefst zonder melkproduct of er moet een lactosevrije variant zijn.
     
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.185
    113
    Iemand een lekker pompoensoep recept?
     
  13. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83

    Ik kook vleesribbetjes en speklapjes of karbonades in bouillon.
    Schuim afscheppen.
    Dan voeg ik (vers gesneden) toe:
    Winterpeen
    Uien
    Prei
    Aardappel

    Daarna een rookworst in plakken
    Doperwtjes
    Gerookte spekreepjes
    Rijst en bonenkruid.
    Als laatste de bruine bonen, meestal uit pot.

    Lekker gevuld!
    Vooral het bonenkruid geeft voor mij de smaak van vroeger. Ook ik kan het helaas niet meer navragen maar het smaakt net als toen!

    Hoeveelheden doe ik op gevoel. Grote soeppan half vullen. Ingrediënten op gevoel.
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik gebruik meestal ui, knoflook, pompoen dus, wat wortels en aardappels (wortels kunnen evt. weggelaten worden). Soms ook rode linzen in plaats van de aardappels. Kruiden/specerijen: Wat sambal of hete peperpoeder, laurierblad kaneel, kardemom en gember. Aan het eind nog wat verse koriander erdoor en uiteindelijk pureren.
     
  15. Islah

    Islah Niet meer actief

    Zomerkleren? Hopelijk kookte ze die niet mee in de soep... :D
     
  16. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ja dat kan natuurlijk, maar dan krijg je volgens mij niet die typische uiensoep-smaak. Ik bedoel, hoe krijg je die zo bruin dan (want volgens mij hangt dat wel samen met de smaak)? Of je moet de uien echt goed aanbakken alvorens er water aan toe te voegen.
    Overigens kan ik ook gewoon vleesbouillonblokjes van bv. de Turkse winkel gebruiken hoor maar ik heb het gewoon niet zo op bouillonblokjes vanwege de smaakversterker. Voor mijn gevoel maakt het een gezonde soep dan ineens een stuk minder gezond en dat vind ik zo jammer. En ik probeer daarbij mijn vleesconsumptie zoveel mogelijk te beperken.
    Ik heb wel eens zelf groentenbouillon gemaakt van groenten en groentenschillen en dat was echt heerlijk, maar dat was erg tijdrovend. Ik ga die van Jamie Olivier eens bekijken.
     
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.766
    18.911
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Irritante autocorrect. Roomsoezen zijn heerlijk, maar ik zou er geen soep van koken. Moest 'roomsoep' zijn.
     
  18. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Hier grote soepliefhebbers:

    - Courgettesoep
    - Pompoensoep
    -Zoete aardappelsoep
    - Uiensoep
    -Groente soep
    - Kippensoep
    - Tomatensoep
    -Tomaat-Paprikasoep
    - Minestronesoep
    - Bouillabaise

    Die rucolasoep die ik net las ook maar eens proberen! :)
     
  19. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Onze favoriet:

    Verse tomatensoep, pak vaak als basis zo'n pakket van de AH. Dan hoef ik alleen nog maar de balletjes en vermicelli zelf toe te voegen.

    Verse groentesoep. Smaakt het beste als je alles vers snijdt. Soms ook pakket van de AH maar meestal pak ik hiervoor alles los want vind aardappel en bonen er in niet lekker.

    Kippensoep met veel groente.
    Rundvleessoep (laten trekken met soepvlees en mergpijpje) ook met veel groente.
    Champignonsoep
    Pompoensoep
    Courgettesoep
    Bospeensoep (ooit in allerhande gestaan)
     
  20. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Hier vandaag door dit topic soto soep gemaakt met peultjes, kip, taugé, rijst en Chinese kool (en een eitje erin op het eind). Had het nog nooit gegeten geloof ik en dus ook nooit gemaakt. Maar het was een succes!
     

Deel Deze Pagina