Ik maak deze harira-achtige soep in de winter minstens één keer per week: https://www.mynewroots.org/site/2016/01/chickpea-sweet-potato-noodle-soup/ In plaats van er noedels van te maken kook ik de zoete aardappel gewoon mee, en ik voeg ook een paar Medjool-dadels toe tijdens het koken, anders vind ik de soep iets te zuur.
Wauw deze klinkt heerlijk! Sla hem op, dankjewel. Toevallig net de broccoli/courgettesoep gemaakt. Die van mm buurvrouw leek me beetje flauw en simpel. Na googlen kwam ik ook op de site van Brenda kookt, heb haar variant gemaakt en die smaakt ook erg goed.
Verse champignonsoep (verslaafd aan) 2 dl room 2 sjalotjes Teentje knoflook 2/3 l kippenbouillon of paddenstoelen 250 gr champignons of mix paddenstoel Olijfolie en maïzena om te iets te binnen Snufje zout, peper en nootmuskaat Snelle tomaten soep Snoeptomaatjes Boulion Blender alles erin en klaar Pompoen soep met een scheutje kokosmelk Verse pompoen Boulion 2 paprika Kokosmelk 2 uien en 1 teentje knoflook Zout peper. Blender en klaar.
Mijn favoriet op het moment is bloemkoolsoep. Bloemkoolroosjes koken in bouillon, als ze gaar zijn staafmixer erdoor en een scheut kookroom toevoegen. In een kom of bord scheppen, stukjes gerookte zalm erop leggen en garneren met wat bieslook en een swirl kookroom. Voor de niet koolhydraatarme versie lekker afbakbrood erbij.
Rode linzensoep! <3 4 handjes rode linzen (even goed uitspoelen) 2 winterpenen in stukjes 2 aardappels in stukjes 1 gesnipperd uitje 2 bouillonblokjes (ik gebruik meestal kip of groente) 1 eetlepel tomatenpasta 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel gedroogde munt Olijfolie en ui in de soeppan, even wachten tot de uit glazig is geworden. Dan tomatenpuree erbij. Even roeren totdat de tomatenpuree loskomt. Wortels erbij, 5 min doorroeren. Hierna aardappels, bouillonblokjes en 1,5 liter water toevoegen. Laat alles een half uur/ of totdat de aardappels en wortels zacht zijn doorkoken. Hierna doe je de gedroogde munt erbij en mixen met de staafmixer. Mocht de soep naar jouw smaak te dik zijn, voeg dan gewoon heet water toe. En klaar is je soep! Ik doe er meestal ook nog wat chilivlokken in.
Courgettesoep Ingrediënten: Ui, 2 courgette, kippenbouillion ongeveer 1 liter. Liever iets minder dan te veel, zodat de soep wat romig blijft. gerookte zalm, groene pesto, roomkaas. Ui fruiten, courgette kort mee fruiten. Laten koken totdat courgette gaar is. Pureren met staafmixer. Pudding lepeltje pesto erbij, eetlepel roomkaas (kan ook kookroom) en als laatste de zalm.