Simpeler kan niet en toch mislukt?! Knakwortjes bladerdeeg...

Discussie in 'De lounge' gestart door Bkoenen, 30 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Oke.

    Ik..ehmm...nou ik geef het toe. Het is mislukt en ik ben echt een muts!!:)

    Knakworstjes doormidden gesneden, in bladerdeeg gedaan en in de oven.

    Na 20 minuten was het bladerdeeg nog niet knapperig!! Maar eerder doorweekt.

    Wat gaat er fout? Omdat ik ze heb doorgesneden? (Ik had geen kleintjes)
     
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Misschien los geklopt eitje er overheen moeten smeren??? ik heb geen idee eigenlijk :)
     
  3. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Denk inderdaad dat ze door het doorsnijden hun vocht verloren zijn op het deeg.. Jammer joh!
     
  4. september08

    september08 Fanatiek lid

    20 okt 2008
    3.356
    4
    38
    Ik snij ze ook wel eens door, gewoon gelukt..
    Misschien niet goed uitgelekt?!

    Het is inderdaad wel simpeler kan niet, sorry.. ;)
     
  5. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    ik koop altijd de partysnacks knakworstjes, en de danarol deeg kan niet mis gaan haha
     
  6. brit76

    brit76 Actief lid

    29 apr 2009
    379
    7
    18
    was de oven wel heet?
     
  7. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Idd gebruik altijd party knaks gaat altijd goed..
     
  8. Charise

    Charise VIP lid

    9 nov 2011
    5.664
    5
    38
    Zwanger zijn van een prachtig meisje!
    Zuid-Holland
    Oohhhh ik heb nu echt zoooooveel zin in bladerdeeg met knakworst!
    Maar heb geen knakworsten in huis haha. M'n man verklaart me voor gek haha.
     
  9. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Vroeger stond er vaak op de verpakking dat de oven op een kiertje moest staan dan kwam het deeg mooi omhoog. Zelf gebruik ik altijd crouisantdeeg. de driehoekjes snij ik doormidden en dan rollen maar.
     
  10. Tess11

    Tess11 Actief lid

    12 jul 2008
    317
    1
    0
    Volgens mij liggen die van mij ook te mislukken in de oven!! :(
     
  11. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Dat doe ik ook haha.
     
  12. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    ARgggghh waarom lees ik dit soort topics haha nou krijg ik zin in bladerdeeg metknakworst of met frikandel, of zelfsgemaakte mini pizza van bladerdeeg arvgggggg
     
  13. mamavanjuul

    mamavanjuul VIP lid

    10 aug 2010
    11.954
    31
    48
    Vrouw
    Publieke sector
    Oven wel heet genoeg en idd besmeert met ei?
     
  14. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik doe ze altijd langer dan 20 min. Gewoon tot ze mooi goudbruin zijn.. Dus ik zou ze d'r nog wat langer in doen;)
     
  15. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Man op pad sturen voor knakworsten hoor... :D

    Zo heb ik mijn man eens vriendelijk ( maar toch dringend, ;)) verzocht om nog even een lekkere big mac voor me te halen om 22.30 uur.

    TS, misschien was je oven niet warm genoeg, te kort in de oven geweest et cetera...

    Ik maak ook wel appelflappen en dan is het ook vochtig door de appel maar het deeg is dan verder wel droog na het bakken.
     
  16. nourenyasmin

    nourenyasmin Bekend lid

    19 jan 2013
    566
    0
    16
    fulltime mama
    Ik zou ze ook iets langer in de oven laten tot ze omhoog komen en goudbruin worden. Ik prik ook altijd met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg, zodat er lucht in kan en hij mooi omhoog komt. succes de volgende keer;)
     
  17. sweetbel

    sweetbel VIP lid

    27 jan 2010
    5.519
    0
    0
    Ik heb er ook trek in! Heb vandaag ook dat partydeeg van Danerol gehaald en miniknaks.

    TS. Jammer dat het mislukt is :(.
     
  18. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    waarschijnlijk je oven gewoon te laag gehad.
    Bladerdeeg bak ik meestal rond de 180-200 graden en dan 20 minuten.
    Lukt altijd hoe nat de vulling ook is.

    Als ze er nu nog instaan laten staan en oven hoger zetten en dan langer bakken.. Gewoon telkens kijken.
    terug zetten heeft geen zin. Het zal niet meer bakken en alleen nog maar opwarmen.
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Met ei bestrijken heeft geen invloed op het deeg, dat zorgt alleen voor een mooi glimmend laagje. Je oven zal niet heet genoeg geweest zijn. Ik weet niet of je je oven goed 'kent' maar mijn oven is standaard 20 graden kouder dan 'ie zegt, dus die moet ik altijd hoger zetten.
     
  20. ikkie124

    ikkie124 Fanatiek lid

    19 nov 2008
    1.695
    0
    0
    Veel langer in de oven en heb je hem wel voorverwarmt??
     

Deel Deze Pagina