Gevulde eieren

Discussie in 'De lounge' gestart door toerist18, 11 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Wie weet het lekkerste recept?
     
  2. Carmen11

    Carmen11 Niet meer actief

    hihi heb ze gister nog gemaakt.

    ik doe altijd 10 eieren lang koken (ongeveer 12min)
    dan pellen, door midden snijden.

    Voorzichtig het eigeel uitlepelen en in n kom doen samen met ongeveer 3 eetlepels majonaise (ligt aan de hoeveelheid ei)
    Lenteui en augurkje fijn snijden toevoegen aan de smurrie :)
    beetje zout en peter erbij...
    Flink prakken!
    dan het eiwit vullen met t geprakte eigeel..

    toefje majo en ketjup erop, klaar!
     
  3. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik maak ze weleens met zalm, valt altijd in de smaak hier.

    Eigeel, mayo, blikje zalm, peper, zout en ietsiepietsie mosterd.
    Prakken maar en in de eieren :D
     
  4. Carmen11

    Carmen11 Niet meer actief

    ohja kerriepoeder doe ik er ook nog doorheen...
     
  5. Lampie

    Lampie Bekend lid

    30 sep 2007
    847
    4
    18
    Noord-Brabant
    Dit vind ik lekker gevulde eieren :)

    eigeel uit de eieren halen, roomboter zacht laten worden, eigeel+boter+zout en peper +beetje kerrie,mengen, in een bakkers spuitzak en in de eieren spuiten. Even in de koelkast en lekker opeten :)
     
  6. Lampie

    Lampie Bekend lid

    30 sep 2007
    847
    4
    18
    Noord-Brabant
    ik weet geen hoeveelheden doe het eigenlijk altijd op het gevoel :)
     
  7. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    10 eieren een minuut of 8 laten koken.

    eigeel er uit lepelen
    ong. 3 eetl. sandwichspread naturel
    ong. 2 eetl. mayonaise
    kerriepoeder naar smaak

    in spuitzak doen en eiwit vullen

    garneren met paprikapoeder (voor een beetje pit, cayenne of chilipeper) en peterselie.

    weet de hoeveelheden ook niet precies, doe het altijd op gevoel.

    weet wel dat het een succes is, want er word me regelmatig gevraagd of ik bij verjaardagen e.d. de gevulde eieren wil maken.
     
  8. bloempje82

    bloempje82 Actief lid

    12 jan 2007
    323
    0
    0
    Hoi!

    Eieren hard koken.
    Eieren pellen en doormidden snijden.
    Eigeel door een zeef drukken mbv een vork of lepel (dan wordt het lekker fijn).
    Mayo, beetje curry, zout peper en maggi erdoor. Alles op gevoel en tussendoor even proeven of het al lekker genoeg is.
    Prutje in een spuitzak en dan in de eieren spuiten. garneren met paprikapoeder! Klaar is klara!
     
  9. bloempje82

    bloempje82 Actief lid

    12 jan 2007
    323
    0
    0
    Oja, als je het eiprutje extra stevig wil krijgen moet je er een klontje roomboter doorheen doen!
     
  10. kus26

    kus26 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    1.541
    0
    36
    Almelo
    Eieren koken
    Dan pellen en doormidden snijden
    Eigeel eruit wippen en in een schaaltje doen
    Mayo, mespuntje mosterd, beetje kerrie, theelepeltje knoflook (vers of uit een potje), zout en peper.
    Alles prakken en dan weer in de eitjes doen.
     
  11. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Ik maak ze ook altijd met zalm.

    Voor 12 stuks:

    6 eieren hard koken.
    Eieren halveren in de lengte en eigeel eruit lepelen.
    Eigeel in een kommetje met 75 gr gerookte zalm, 2 a 3 eetlepels crème fraîche, verse dragon (kan ook goed zonder), peper en zout naar smaak toevoegen en een beetje citroen sap.
    Met de staafmixer mixen en in een spuitzak terug spuiten in de eieren.

    Ik laat altijd een klein beetje zalm over als garnering er bovenop.

    Eet smakelijk.
     
  12. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    mmm krijg gelijk honger :D

    wij doen het altijd heel simpel maar vind het super lekker.

    ei koken halveren door de lengte
    eigeel mengen met mayo, paprika poeder, zout soms ook wel eens maggie.

    succes
     
  13. Lyst

    Lyst Bekend lid

    29 aug 2007
    580
    0
    0
    Utreg
    Zo hee, wat een lekkere receptjes allemaal, ik heb nu echt wel zin in gevulde eieren, haha! Had ik dit topic maar nooit gelezen :)
     
  14. Mvjason

    Mvjason Fanatiek lid

    30 sep 2007
    1.677
    0
    0
    mama
    Utrecht
    ei koken 12 minuten dan pellen

    door midden snijden eigeel eruit halen en fijn prakken 3 eet lepels mayo erdoor doen en kerrie poeder lekker husselen en dan bieslook fijn snijden erdoor doen en eten maar

    hier is het een heel groot suc6
     
  15. Cookie

    Cookie Bekend lid

    25 jun 2007
    705
    0
    0
    Ik doe er altijd strooiaroma door met mosterd en mayo, lekker zoutig!
     
  16. chantilly

    chantilly Actief lid

    7 mei 2007
    281
    0
    0
    helpdeskmedewerker
    ergens in ut mooie oost'n
    Eieren hard koken, dan eigeel eruit en met joppiesaus mengen, dan de eitjes weer vullen.
     
  17. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    De allerlekkerste gevulde eitjes, zijn de simpelste ;) Mijn eitjes worden altijd zeer gewaardeerd en ik mòet ze zelfs maken met verjaardagen, anders zijn er een aantal mensen echt pissed :confused:
    Ik maak ze als volgt;

    Eieren koken. Niet tè hard, anders worden ze blauw en dat geeft een smaakje..Meestal doe ik ze opzetten met koud water en als ze koken zo'n 4 1/2 tot 5 minuten doorlaten koken op een iets zachter vuur, maar nog wel laten borrelen. Dan pellen, doormidden snijden en eigeel eruit halen.
    Eigeel eerst heel goed prakken en dan doe ik er doorheen;
    -Zaanse! mayonaise
    -Maggi
    -Peper uit de molen
    -Zout
    -Snuf kerrie

    Niet tè zuinig met de maggi en de zout, als je de eitjes nog even laat staan dan verflauwt de smaak altijd een beetje en ik vind dat gevulde eitjes wel lekker hartig moeten smaken..

    Garneren met een toefje gehakte peterselie of paprikapoeder op elk eitje en opdienen maar, succes verzekerd...
     
  18. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Ja zo, maar dan de paprikapoeder en ook nog kerriepoeder door het mengsel. mmmmmmmmmmmmm
     
  19. Grassprietje

    Grassprietje Fanatiek lid

    3 dec 2006
    2.328
    0
    0
    tukkerland
    ik goot er altijd wat zoete ketjap doorheen (echt een mini drupje maar dat doet de smaak zoveel goeds!) een uitje curry yogonaise, kerriepoeder eikruiden en een beetje aromat
     
  20. Jody79

    Jody79 Fanatiek lid

    19 sep 2006
    1.616
    0
    0
    Over het koken, pellen en halveren zijn we het allemaal wel eens geloof ik ;) , dus dan de rest:

    Eigeel prakken, yoghurtmayo, klein beetje tomatenketchup, zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en een heel klein beetje suiker.

    Alles door elkaar roeren en dan de eitjes vullen. Garneren met een beetje peterselie.

    Altijd succesvol!
     

Deel Deze Pagina