Hallo , Mijn zoontje is bijna 1 jaar oud en hij heeft al langere tijd dat ie helemaal over de rooie gaat als ik hem moet omkleden. Dit gaat gepaard met trappen en aan me haren trekken. Nu heeft ie ook ineens weer een bui hij ligt bij me op de bank en dronk wat uit zijn tuitbeker en daar beginnen we weer ... Meneer gaat ineens weer helemaal over de rooie trappen en enorm drammen ... En wat je ook doet hij blijft Door gaan ... Wat ik met dit berichtje wil ? Vragen als andere moeders dit mee maken en wat ze op dat moment doen ? En even van me afschrijven. Ik ben een alleenstaande moeder dus het is ook echt even stoom afblazen.
Heb je naar zijn oortjes laten kijken?Misschien heeft hij wel daar last van.aangezien je aan geeft dat het bij het omkleden en bij het drinken is.
Heeft hij misschien opkomend maagzuur? Dan snap ik namelijk dat je uit je plaat gaat als je ligt ( Of drinkt en het omhoog komt! ) Verder als hij je slaat en aan je haren trekt zijn handen beiden vastpakken en kort en duidelijk zeggen "NEE! Dat doet PIJN"
Misschien last van zijn oortjes of tandjes/kiezen die eraan komen. En wat betreft dat haren trekken gewoon duidelijk elke keer nee, dat mag niet dat doet pijn blijven zeggen.
Zo ie zo het aankleden is het allerergst maar ook als we gewoon gezellig aan het spelen zijn maar ook als ie zich zelf even aan het vermaken is .. Het is zo verschillend
Bij mijn zoontje was het een fase van een paar weken. OMG ik wist niet wat me overkwam, bij álles huilen, maar met name luier verschonen en aankleden, als iets niet ging meteen smijten met alles. Ik dacht echt, maar als iedereen dit meemaakt, HOEZO kan je dan denken laten we voor een tweede gaan! Daarna paar weken rust en nu weer drama. Voor zekerheid oren checken, dan weet je óf dat het is.
Hier was t ook een fase (wel 6-8 weken). Gekozen om niet te veel te mopperen maar gewenst gedrag benoemen en afleiden. Nu zijn wij ook qua ouderschap alleen van nee zeggen bij gevaar of grenzen dus deze aanpak past mogelijk niet bij iedereen. Hij kreeg vaak een speeltje in de hand en we maakten er meer een spek van. Bijv. Waar zijn jouw tenen en er dan op blazen of naar happen. Vaak leidde dat m ff positief af. En als hij omdraaide gewoon benoemd dat hij op zijn rug moest liggen of juist moest staan. En veel prijzen als hij t dan ook deed. aan/omkleden kostte daardoor veel meer tijd maar ik zag t als spel van macht. En wij willen dan niet in de machtspositie erboven zitten (tenzij hij bijv knijpt dat is een grens) omdat ik denk dat uitproberen van invloed/ macht bij de fase hoort. Hij kreeg wel wat invloed van ons, bijv welke voet eerst in broek, welke trui etc. Na paar weken had hij door hoe t werkte en was er geen punt. En ja in die tussenweek liep hij wel eens 5 min rond zonder pamper of morest ik m 35x terugleggen. Irritant maar och...ik snap ook zijn beweegredenen.
Hier ook zo'n situatie. Vanaf 11 maanden heeft hij zulke buien. Soms is mijn zoon gewoon driftig maar de laatste weken lijkt het steeds vaker of hij pijn heeft. Zijn oren zijn oké, dat is pas nog gecontroleerd. Hij heeft al heel lang last van doorkomende kiezen (en ze zijn er nog niet! 😩 ) maar de laatste tijd lijkt hij ook buikpijn te hebben (rommelend buikje, windjes laten). Omdat ik het ook niet meer weet en niet het risico wil lopen dat ik hem te lang met onnodige pijn laat zitten ga ik morgen maar weer naar de huisarts. Eigenlijk meer om het één en ander uit te sluiten. De driftbuien schijnen op deze leeftijd wel vaker voor te komen dus als ik weet dat er verder niets aan de hand is kan ik daar beter op inspelen.
Bij de huisarts geweest , Ze oren zagen er verder wel goed uit maar ze dacht dat ie wel wat druk op zijn oren kon hebben door dat ie wat rochelt
Pfoe, BZD leesvoer...bij ons is het veelal mijn opleiding die me tot deze visie heeft gebracht. Ik kan me nooit echt vinden in 1 visie maar combineer wat zaken rondom attachment parenting (Sears) en unconditional parenting (kohn idd). Wij zijn wel van het belonen en prijzen (dus weer tegen kohn in) en niet van het continue dragen (wat Sears bepleit). Ik heb me vanuit mijn vak verdiept in hechting en trauma bij kinderen. Visies als basic trust en geweldloos verzet/nieuwe autoriteit (haim omer) spreken we erg aan. Zijn methodes als t misgaat in een gezin maar de visie er achter past in ieder gezin vanaf begin. Haim omer kent bijv zijn inspiratie uit Ghandi en gaat uit van een goed gereguleerde ouder due zijn emoties onder controle heeft en vanuit rust duidelijk is. Moeilijk maar zo effectief bij peuters. Ik zou zeggen verdiep je in emotie regulatie, hechting en trauma en haal er uit wat bij jou past!