Dit nog te eten?

Discussie in 'De lounge' gestart door sneeuwpop, 22 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sneeuwpop

    sneeuwpop Fanatiek lid

    11 feb 2010
    2.273
    0
    0
    in de vriezer ligt hier een gourmet schotel van ahum een jaar oud, is dit nog eetbaar? ik vind van niet maar manlief van wel.
     
  2. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    7.029
    3.841
    113
    Vrouw
    Thuis
    Dan haal je één nieuwe voor jezelf en mag je vriend de oude hebben :p.

    Ik denk dat het waarschijnlijk nog eetbaar is, maar wel minder lekker. Ik zou het risico niet nemen.
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ik zou het gewoon eten. We hebben wel meer vlees wat nog wel langer in de vriezer ligt.. Is nog prima te eten hoor :)
     
  4. Helise

    Helise Fanatiek lid

    4 mrt 2012
    1.785
    0
    36
    Nee ik eet geen vlees meer wat al zo lang in de vriezer ligt.
     
  5. lioness74

    lioness74 Niet meer actief

    Ik weet ook niet...ik zou het niet hoeven denk ik.
     
  6. PBA

    PBA Bekend lid

    22 feb 2010
    711
    0
    16
    Het kan wel, maar of het nu lekker is??? Het is dan toch verder ingedroogd dus wordt erg taai.
     
  7. Kimkommer

    Kimkommer Bekend lid

    15 mei 2011
    511
    63
    28
    NULL
    Durf het niet te zeggen, ik persoonlijk zou het niet eten.
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Je zal er niet ziek van worden maar of het lekker is is een tweede. Ik zou het gewoon proberen en voor de zekerheid alvast een extra schotel in huis halen. Als het wel lekker is schuif je de nieuwe schotel in de diepvries (en dan niet weer een jaar laten liggen ;) )
     
  9. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Ik dacht dat je vlees nooit langer dan 3 maanden mag invriezen?! Dus voor mij, nee, ik zou het direct weggooien.
     
  10. marietje85

    marietje85 Bekend lid

    2 aug 2010
    675
    1
    18
    NULL
    NULL
    Hier van de week nog vlees gegeten van een jaar geleden. Smaak was nog goed alleen was het iets minder mals dan anders.
     
  11. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    google is je beste vriend

    Snelheid is belangrijk bij het invriezen. Bij vlees dat langzaam invriest vormen de vleessappen grote kristallen die de celwand kunnen beschadigen. Dat beïnvloedt de kwaliteit.
    Vries vlees dus altijd zo snel mogelijk in. Op de koudste plaats van de vriezer.
    Het voordeel van goed invriezen wordt duidelijk bij het ontdooien. Je voorkomt vocht- en smaakverlies en het vlees blijft lekker mals en mooi van structuur.

    In de vriezer geldt: hoe groter een stuk, hoe langer het goed blijft.
    Zorg altijd voor een goede, luchtdichte verpakking om bevriezing en uitdrogen te voorkomen.

    Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden.
    Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden.
    Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.
    Bewaartijd ingevroren bereid vlees: 2 - 3 maanden.

    De ideale bewaartemperatuur in de vriezer is -18 graden Celsius of lager.
     
  12. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Een jaar? Dat is wel erg lang :)
     
  13. Hysterisch

    Hysterisch Bekend lid

    24 aug 2013
    760
    0
    0
    Ik zou t niet meer eten..
     
  14. Sammy88

    Sammy88 Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    3.922
    1
    38
    den haag
    In de diepvriezer ( -18º tot -20ºC) kunt U zelf ingevroren vlees en vleeswaren, gemiddeld 1 tot 6 maanden gemakkelijk bewaren. Daarna loopt de kwaliteit terug. Omdat vet ranzig kan worden, zijn de vette soorten vlees minder lang te bewaren. Producten waarin zout verwerkt is (zoals slavinken, hamburgers, verse worst en andere vlug klaar- artikelen) kunnen nog veel sneller ranzig worden en zijn daarom minder lang houdbaar. Als U industrieel bereide en gevroren producten koopt, staat er altijd een duidelijke houdbaarheidstermijn op de verpakking.
     
  15. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Nee.
     
  16. Niekske78

    Niekske78 Actief lid

    18 nov 2013
    484
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hè getver... Ik zou het zeker niet doen.
     
  17. sneeuwpop

    sneeuwpop Fanatiek lid

    11 feb 2010
    2.273
    0
    0

    ja shame on me :) maar we waren hier vorig jaar met de kerst allemaal ziek en daarom niet opgegeten, ik had er 2 stuks toen 1 hebben we gebruikt met de paasdagen of pinksteren :D en deze ligt
    er nog steeds.
     
  18. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.281
    2.232
    113
    Vrouw
    Nederland
    Staat er niet op de verpakking houdbaar tot?

    Ligt er ook aan hoe diep je alles invriest.

    Bewaar tips - Keurslager Bader

    In de diepvriezer ( -18º tot -20ºC) kunt U zelf ingevroren vlees en vleeswaren, gemiddeld 1 tot 6 maanden gemakkelijk bewaren. Daarna loopt de kwaliteit terug. Omdat vet ranzig kan worden, zijn de vette soorten vlees minder lang te bewaren. Producten waarin zout verwerkt is (zoals slavinken, hamburgers, verse worst en andere vlug klaar- artikelen) kunnen nog veel sneller ranzig worden en zijn daarom minder lang houdbaar. Als U industrieel bereide en gevroren producten koopt, staat er altijd een duidelijke houdbaarheidstermijn op de verpakking.
    Het invriezen van vlees kan het beste zo snel mogelijk gebeuren. Bij langzaam invriezen vormt het vleessap namelijk grote kristallen. Deze tasten de kwaliteit van het vlees aan. Bij het ontdooien gaat er dan veel sap verloren. Het vlees wordt daardoor sneller droog en verliest daarmee ook smaak en voedingsstoffen.
     
  19. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Nee, dat zou ik ook weggooien! Gemiddeld 3 tot 8 maanden ingevroren houdbaar, langer niet
     
  20. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    ik ben totaal niet moeilijk met eten en eet iets nogal gauw op maar nee dit zou ik niet meer hoeven
     

Deel Deze Pagina