Ik weet eigenlyk niet zo goed hoe ik dit moet klaarmaken? Ik bak het in een beetje olijfolie zonder zout of kruiden is dit een goede manier? hoe doen jullie het?
ja idd beetje bakken in wat olie is prima. Zou eigenlijk niet weten hoe ik het anders had moeten doen haha. Kruiden mogen trouwens wel hoor. Bak voor ons gehakt met paprikapoeder of kerrie en dat gebruikte ik voor de kids ook. En andere verschillende losse kruiden.
Ik heb op die leeftijd heel veel gebruik gemaakt van braadstoom zakken. Kipfilet, witte vis, zalm in stukken in de zak, paar druppels olijfolie en beetje kruiden erbij en in de oven. Onze vlees/vis ging gemarineerd in een andere zak en tegelijk in de oven. Je krijgt echt botermalse vlees of vis MET een sausje, kun je zo in een bordje gieten.
Van kipfilet maakte ik wel eens kleine burgertjes. Kipfilet fijnhakken in de keukenmachine, kruiden erbij, mini hamburgervormpjes kneden en bakken in olie of boter. Waren heel handige dingen voor nog wat onhandige knuistjes en tandeloze bekkies.
Ik was helemaal fan van die Aziatische bamboe stoommandjes. Ideaal om een stukje makreel, aardappeltjes en bloemkool mee t stomen. Die dingen kosten echt niks. Ik bak slibtong bijvorbeeld ook vaak in kokosolie. Verder is gestoofde runderpoulet heel nuttig om in te vriezen zodat je dat altijd kan gebruiken bij een stamppotje. Ik maakte er dan een stamppotje van met rauwe andijvie, pastinaak en runderpoulet.
Vis deed ik in de oven, de rest bakte ik gewoon in boter of olie. Die braadzakken is ook een goed idee zeg!
Vis kookte ik ook nog wel eens gewoon in water... Dat vindt ze trouwens nog steeds heerlijk! Lekkerder dan gebakken.
Ik maakte het zoals het het meest lijkt op voedsel dat ze met de pot meeeten als ze wat ouder worden. Mijn theorie is dat als ze daar snel kennis mee maken, het niet ineens een grote overstap wordt. Ik bedoel: eet jij graag gekookte kipfilet?